CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Saya Bukan Expert Agama" - Yazmini Aziz Minta Maaf Timbul Kekeliruan Soal Agama Kekasih

21-9-2022 05:28 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 2114| Komen: 19|Original author: LilRose

Description: Penyanyi Yazmin Aziz memohon maaf berikutan kekeliruan yang timbul berhubung agama dianuti kekasihnya, Gulherme Brizolara.
Penyanyi Yazmin Aziz memohon maaf berikutan kekeliruan yang timbul berhubung agama dianuti kekasihnya, Gulherme Brizolara.


Kredit foto: IG

Dalam video dimuat naik di TikTok, Yazmin menjelaskan pemain bola sepak Kelantan FC itu bukan beragama Kristian, sebaliknya Katolik.

Dia membuat penjelasan itu berdasarkan rujukan dari Filipina.

Mengakui dirinya tidak arif soal agama, Yazmin memilih untuk menutup mulut mengenai perkara itu.


Kredit foto: IG


Sebelum ini, Yazmin berkongsi di TikTok, menjawab pertanyaan netizen berhubung agama Gulherme.

Berikutan itu, rata-rata warganet tampil mendakwa Katolik merupakan sebahagian daripada agama Kristian.

Justeru, Yazmin memohon maaf di atas kekeliruan itu.

"Tak marah kalau kena tegur. Hanya penjelasan.

"Saya ni bukan expert agama pun, inilah sebabnya saya memilih untuk tidak bercakap mengenainya."


Kredit video: TikTok

Katanya, dia hanya manusia biasa yang melakukan kesalahan. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perawankota 21-9-2022 07:34 PM
Katolik tu bukan bawah Kristian ke?
Catholic, protestant, Anglican.
Quote Belibis 21-9-2022 08:11 PM
Biar tak expert agama lain..jangan agama sendiri pun tak paham apa2.
Quote LadyCarefree 22-9-2022 01:02 AM
Perawankota replied at 21-9-2022 06:34 PM
Katolik tu bukan bawah Kristian ke?
Catholic, protestant, Anglican.

Ya. Catholic salah satu deno Christianity. Kalau Katolik tu mesti Kristian. Tapi kalau Kristian tak semestinya Katolik.
Quote dudaberhias 22-9-2022 01:06 AM
entah la iols tidak la kisah pasal amal ibadah heshe sebab dah sah2 la tengok dari jauh pun dah tau dah lobjos... tapi masalahnya bimbonyaa kauu dekkk... katolik pun tak tahu kristian ke tidak... punya la banyak info kat google tu dan di hujung jari je sekarang ni tapi hengko lebihkan masa guna internet mencari jantan....
Quote DeLuna85 22-9-2022 02:47 AM
Tak habis2 dgn filipin dia tu.
Quote sayurmayur88 22-9-2022 08:20 AM
Kristian tu as umbrella term ; bawah dia Katolik, Protestan, Anglican etc.
google jer dik, byk info kat hujung jari....
Quote azimodin 22-9-2022 08:29 AM
Lol, catholic & protestant adalah cabang ktistian yg paling terang lagi persuluh lagi. Dalam kelas sejarah dulu pon ada cerita pasal  ni. Lain la IBLP ke, scientology ke..
Quote Gianna111 22-9-2022 08:37 AM
dia bukan chirstian tapi katolik..baik lah.aku rupanya tak faham ke dia rupanya tak faham?btw muka dia tua dari usia.
Quote sweetfasha 22-9-2022 08:37 AM
tak expert agama lain tu oklah.. agama sendiri jangan tak reti juga..

masa dia cakap bf saya katholik bukan kristian.. aku macam eh...
Quote sarah_ary2 22-9-2022 08:41 AM
Hahahahahhalawak pulak Yazmin ni, kalau Katolik sah sahlah Kristian
Quote areyam 22-9-2022 08:53 AM
hadoii.... sapa plak yazmin ni? penyanyi, pelakon or influencer?
Quote ainonymous 22-9-2022 09:17 AM
bimboooooo
Quote kucingitam 22-9-2022 10:28 AM
bodo sgt ke sampai tak tau maksud katholik tu?
Quote prettyuglybabe 22-9-2022 11:02 AM
dah sama cam kemut pulak..
kalau keluar story mesti pasal jantan..
Quote edayildiz 22-9-2022 11:10 AM
sapa ni..bye

Quote biskut_milo 22-9-2022 04:56 PM
Catholics are Christian, but not all christians are catholic.

Macam ubat gigi.. colgate is toothpaste but not all toothpaste is colgate
Quote TomyamPuteh 22-9-2022 09:03 PM
Kt FB dpt doa dr acik2 kepams beliau ni.
Quote Piramida 22-9-2022 09:05 PM
"Saya ni bukan expert agama pun, inilah sebabnya saya memilih untuk tidak bercakap mengenainya."

Bagus mcm ni sbb dr menjawab mcm2, nanti membodoh kn diri sendiri.
Semoga yg baik2 lah ya.
Quote lattehazelnut 22-9-2022 09:11 PM
Apa rujukan dr philippine kau tu dik?
Xnah pulak i dgr pinoy cakap diorg bukan christian tp catholic..
Annoying nye setiap masa nak mesti nak mention pinoy..

Marc adam born n bred sana pun rilex je..

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 12:00 AM GMT+8 , Processed in 0.129174 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top