CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tip Percutian Bajet - Tidur Sekatil Tapi Bertudung Dan Letak Bantal, Kuat Betul Iman BF Kak?

16-8-2022 09:24 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7932| Komen: 118|Original author: LilRose

Description: Seronok apabila bercuti bersama rakan-rakan yang ‘sekepala’, namun ada juga yang lebih suka bercuti dengan pasangan masing-masing.
Seronok apabila bercuti bersama rakan-rakan yang ‘sekepala’, namun ada juga yang lebih suka bercuti dengan pasangan masing-masing.


Gambar hiasan

Bagaimanapun, perkongsian seorang wanita di Facebook mengenai pengalaman bercuti bersama teman lelakinya di Thailand dikecam ramai dan tular dikongsikan semula di Twitter.

Apatah lagi dia berkongsi tip percutian bajet di mana mereka menginap dalam bilik sama. Bahkan, tidur pun sekatil dan hanya dipisahkan dengan bantal.


Kredit foto: Twitter

Itu namanya bersekedudukan dengan bukan mahram, kak! Sudahlah rosak imej muslimah bertudung.

Lebih tidak masuk akal adalah dia menjelaskan hanya perlu 'menjaga niat' apabila disoal isu berzina.

Berdasarkan ciapan Mimi, wanita itu menyatakan dia tidur dalam keadaan bertudung dan berselimut ketika tidur.


Gambar hiasan

Menurut Mimi, apabila tiba giliran untuk mandi, salah seorang daripada mereka perlu turun ke bawah dan duduk di lobi sementara waktu.

Jimat duit, dan rasa selamat katanya bila bercuti dengan BF. 


Kredit foto: Twitter

Rata-rata pengguna Twitter tidak dapat menerima perkongsian wanita itu dan ada juga melabelnya sebagai penunggang agama.




Kredit foto: Twitter

Haram tetap haram, kenapa nak 'mengislamikkannya' lagi? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aechae 16-8-2022 10:23 PM
Klu xda duit xpayah g bercuti lh
Pastu nk bajet2 share bilik…duhhhh

Pastu g Thailand plak tu… bodoh jugak nk g cerita kt public.. what happen in Thai, stays inThai gtuu tu pn nk kena ajar ke???
Quote insulin 16-8-2022 10:29 PM
aechae replied at 16-8-2022 10:23 PM
Klu xda duit xpayah g bercuti lh
Pastu nk bajet2 share bilik…duhhhh

Nikah dulu sebelum pergi bercuti kan senang?
Quote Suchi 16-8-2022 10:30 PM
Edited by Suchi at 16-8-2022 10:31 PM

Maaf cakap ini mengarut.
Lonjakan asmara meledak kuat kalau camni lelagi belum halal.
Percayalaah cakap hakak yg dah makan garam setimbun nihh..
Tolonglaa jgn mengarut dhla dgn pakwe yg ko cintai lak sedangkan dgn org asing pun ko boleh teransang ini kan plak dgn kekasih.
Quote gigahertz 16-8-2022 10:38 PM
Suchi replied at 16-8-2022 02:30 PM
Maaf cakap ini mengarut.
Lonjakan asmara meledak kuat kalau camni lelagi belum halal.
Percayalaah ca ...

I rasa perempuan tu kalau bertudung mesti tak cantik.Bila x cantik mmg mana-mana laki tengok pun turn-off.
kalau badan mantap pulak tapi pakai baju hitam
lagi apa pun x nampak.

orang laki ni dia react apa yang dia nampak.
orang perempuan dia react atas sentuhan.
Quote star_karat 16-8-2022 10:39 PM
Yang comment2 kat twitter ni semua orang baik2 eh ..
Quote matchstick 16-8-2022 10:40 PM
Plot twist bopren gayah ropenye...kot
Quote Belibis 16-8-2022 11:09 PM
matchstick: Plot twist bopren gayah ropeny ...

Takpun..bf dia penkid..
Quote Mary_jane 16-8-2022 11:11 PM
Gigih nak sharing segala tips tanpa sedar melondeh aib sendiri.
Quote aechae 16-8-2022 11:18 PM
insulin replied at 16-8-2022 10:29 PM
Nikah dulu sebelum pergi bercuti kan senang?

Tgk dr duk nk bajet2 ni…hbs kn blaja n cari keja duit byk sket lh dlu.. msti nk nikah pn nk bajet2 nnt tp expect pelamin kayangan jugak…

Bkn x boleh pegi bercuti dgn kawan pmpuan.. ni dh lh nk berdating jauh, nk control2 bagai plak…all out je lah klu dh ada guts nk duk sebilik truskn buat lebih2 je
Quote Carcosa 16-8-2022 11:24 PM
Mungkin budak perempuan tu confused. Dia ingat dia usap2 bolster masa tido.
Rupanya....
Quote makadek 16-8-2022 11:28 PM
Mengarut  ..
Quote edayildiz 16-8-2022 11:29 PM
haha..masa i intern few yrs ago..kwn intern ajak bercuti..pastu dia cite la dia ngn bf dia sewa hotel satu bilik..xdek buat pape pun..laki tu intern sekali la ngn i..pastu laki tu menyampuk la kt gf dia tu..ngn i jer u slmt..pelaki lain blm tntu..
tp dorg dh kawen la skrg..tp betul la x elok..bahaya kot..syg sama syg..buatnya sorg mengoda..tdg kemana la..kalau xde duit xyh bcuti senang
Quote mojarean_X 16-8-2022 11:30 PM
matchstick replied at 16-8-2022 10:40 PM
Plot twist bopren gayah ropenye...kot

Jom tag @dudaberhias
Quote matjerk 16-8-2022 11:34 PM
Ringan2 pasti berlaku.. gesel2... usap2... kolom2..upsssss...

Menipu benar pompuan ni.... kecuali klu bf hang tu gay.... klu bf hang normal.. ko ingat jantan boleh tido ke..klu pmpuan sebelah dia...selagi dia x lepas air dia.. dia kegelisahan noksssss
Quote sukacactus 16-8-2022 11:35 PM
Apa punya fahaman ni
Quote MissVixen 16-8-2022 11:38 PM
Hotel thailand tu murah2. Ape yang sengkek betul sampai nak sewa 1 bilik je. Alasan nak ringan2 ke apa? Penipu je kerjanya
Quote jari10 16-8-2022 11:39 PM
Kalau dah miskin sengkek merempat tu tak payahlah acah2 nak melancong bercuti ke luar negara.. tak payahlah acah2 trip kau terpaling jimat tapi ada yg dok sebilik dgn bf.. ada yg merempat kat prayer room…euwwwww sangat!
Quote mbhcsf 16-8-2022 11:40 PM
Edited by mbhcsf at 16-8-2022 11:41 PM

tak dinafikan buka satu kejutan pun , kes kes tak banyak tapi ade je, ala time student abroad  pun , ade je kes student muslim co habitate kan,  atau bab bab sleep over  ni berlaku.

cuma doakan je depa terima petujuk dan hidayah.

so bila mai isu macam ni , nak terkejut apa sangat nyer - tulah kena doa senantiasa dimasukkan iman , ditetapkan hati...balik pada konsep ihsan, islam, iman. basics tu yg penting.
Quote awenda507 16-8-2022 11:40 PM
Bf dia sejenis kelempuk ke tu

Lihat semua komen(118)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 04:42 AM GMT+8 , Processed in 0.084485 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top