CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Chef Ammar Dikritik Lagi, Kunafa Mahal Tapi Kualiti Hampeh?

8-8-2022 11:51 AM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 3422| Komen: 42|Original author: Tatod

Description: Masakan Restoran Chef Ammar sekali lagi menjadi perhatian apabila seorang pembeli mengkritik hidangan kunafa bersama keju dan sirap itu hingga tular di TikTok.Menerusi perkongsian TikTok @faruqyusof, ...

Masakan Restoran Chef Ammar sekali lagi menjadi perhatian apabila seorang pembeli mengkritik hidangan kunafa bersama keju dan sirap itu hingga tular di TikTok.

Menerusi perkongsian TikTok @faruqyusof, dia memaklumkan membeli dua kunafa dengan harga RM56 namun tidak berpuas hati dengan servis restoran itu serta kualiti kunafa yang lembik dan rapuh.


Perkongsian itu meraih perhatian netizen yang mempertikaikan hidangan restoran yang mendakwa menggunakan bahan premium dalam setiap hidangan yang disediakan.

Ada juga netizen yang menyamakan kunafa yang dibeli oleh lelaki itu seperti kek Apollo.



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 8-8-2022 12:25 PM
aku teringin nak makan kunafa la..sedap ke rasa dia?
Quote salimrock 8-8-2022 12:44 PM
mahnaz food jual RM 12 je...


Quote prettyuglybabe 8-8-2022 12:56 PM
lom habis lagi ke 30 hari 30 isu demi marketing?
orang dah tak berbaris panjang luar kedai ke tu
Quote orangbiasaje 8-8-2022 02:28 PM
mamajawie: aku teringin nak makan kunafa  ...


Kalau suka cheese, sedap je.
Quote saviour_09 8-8-2022 04:11 PM
jilake yg komen kek apolo tu
Quote Artemesiaa 8-8-2022 04:46 PM
Dah banyak penjual kuih ni sekarang dengan harga lebih murah dan kualiti baik.  Sebab tu customer dah pandai membandingkan.
Quote boongalalang 8-8-2022 07:12 PM
Sedap lagi kunafa dekat restoran Cyberjaya
Chef Ammar ni dah pangkah, pernah pergi kedai dia. Tak berbaloi.
Quote dua_chzy 8-8-2022 11:19 PM
Buruknya kunafa heols.
Quote belacan_gurl 9-8-2022 10:14 AM
Sedap ke....aku selalu tgk lalu kat wall fb tapi tu lah...tgk katanya bubuh sirap ros la...air gula lah....aku manis2 sgt nih mmg tak lalu lah
Quote kakigojes 9-8-2022 10:22 AM
Yang pembeli tu mmg tak tanya harga atau tak tengok harga dalam menu dulu ke?

Kalau acah2 main order, “money is never an issue”, takyah la buat2 terkejut dgn harga..
Quote AnnaSendin 9-8-2022 03:43 PM
Teringin nak makan kunafa. Tatau area iols nieyh jual kat mana.
Quote kemala.sigh 9-8-2022 06:37 PM
Pernah la makan kunafa bukan brand chef ammar la tapi memang x kena tekak. X minat sgt. Maybe boleh try lagi ke benda ni macam durian ada acquired taste ke x tau la
Quote fortiori13 9-8-2022 06:52 PM
boongalalang: Sedap lagi kunafa dekat restor ...

boongalalang: Sedap lagi kunafa dekat restor ...


Restoran mana, saba ke?
Quote ReginaGeorge 9-8-2022 09:11 PM
Tak mengiurkan langsung. Nampak kering.
Quote SalenaGomez 10-8-2022 09:45 PM
salimrock replied at 8-8-2022 12:44 PM
mahnaz food jual RM 12 je...

Uisshhh ye ke?? Jual yg dah masak (ready to eat) atau frozen??
Quote salimrock 10-8-2022 10:27 PM
SalenaGomez replied at 10-8-2022 09:45 PM
Uisshhh ye ke?? Jual yg dah masak (ready to eat) atau frozen??

aku pn tak tau kunafa tu cam mana,

aku tgk putih je, pastu aku bgtau cousin aku, ha tu kunafa yg ko sebut tu, dia cakap eh ni kunafa tak masak lagi, kebetulan ada customer dtg beli, rupa2nya bila custmer nak beli dia goreng kan,  warna kuning / oren  ,

kitorang tak beli sebab baru lepas makan heavy lunch.. maybe next time, sedap ke kunafa ni?

tp dia ada cakap, eh tgk kt tv lain, kunafa kt mahnaz @ pavilion bukit jalil ni panjang dlm 2 jengkal, pastu dia di salut mcm beehun, kata cousin aku hirisan cheese.


ntah la aku pn tak tau sgt makanan dr luar ni, kalo dia cakap itu baklava pn aku iya kan shj...haha
Quote bunnyj3lly 11-8-2022 12:05 AM
I ada makan office mate beli delivery. Nice juga. Tapi tekstur dia lembut cheese campur dengan slight crunchy yg mcm bihun tu. Tp I rasa tu ala-ala kuih cakar ayam tp lagi rapuh. Not my favorite la kunafa ke baklava ke.. tapi interesting makanan turkish ni. Manis kalau letak syrup or caramel la. Kalau tak, takde la manis potong kaki pun.
Quote SalenaGomez 11-8-2022 12:24 AM
salimrock replied at 10-8-2022 10:27 PM
aku pn tak tau kunafa tu cam mana,

aku tgk putih je, pastu aku bgtau cousin aku, ha tu kunafa yg ...

Kunafa ni sedap….kalau pegi umrah, mmg salah 1 menu wajib

Kunafa ni mmg desert yg femes kat middle east dan setiap negara ada version diorg tersendiri…contoh mcm nasi goreng laa, ada mcm2 version kat asia ni kan

Dulu kat malaysia susah nak cari…skrg je dah makin byk ada, cuma tinggal lagi sedap ke x. Tp bagus juga, at least kita ada choices

Kalau tgk cara membuat style malaysia, ada yg pakai bihun (nak kos murah) tp of course laa x sedap…yg sedap betul2 guna batter yg membuat kunafa tu crispy & cheese nya

Nanti try laa
Quote salimrock 11-8-2022 09:15 AM
SalenaGomez replied at 11-8-2022 12:24 AM
Kunafa ni sedap….kalau pegi umrah, mmg salah 1 menu wajib

Kunafa ni mmg desert yg femes kat mid ...

oh ok nnti 1 hari aku try...

dessert middle east ni  ada yg  terlalu manis,


cth cam kuih kacang diorang tu, candy2 dr middle east / turkey yg sticky dan manis tu...kadang2 melekat celah gigi...


Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 02:59 PM GMT+8 , Processed in 0.180701 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top