CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Saya Sekarang Jobless" - Aril Pilus

5-8-2022 05:53 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 4939| Komen: 28|Original author: Tatod

Description: Penyanyi dan pengacara program CCTV yang disiarkan menerusi saluran Astro Ria selama tujuh tahun ditamatkan pada Ramadan lalu.
Sumber IG


Penyanyi dan pengacara program CCTV yang disiarkan menerusi saluran Astro Ria selama tujuh tahun ditamatkan pada Ramadan lalu.

Menerusi laporan Harian Metro, pemilik nama sebenar Khairil Azam Pilus, 37, yang tidak memiliki sebarang pekerjaan tetapi menjadikan platform digital seperti YouTube dan TikTok bagi menjana pendapatan.

"Selepas Covid-19 memang cabarannya sukar. Selepas tujuh tahun saya membangunkan program CCTV, akhirnya program itu ditamatkan pada bulan puasa tempoh hari. Program itu ditamatkan sebab kita tahu situasi di televisyen ketika ini. Kalau kita tengok sekarang pun permainannya sudah berubah. Sekalipun anda selebriti dan nak berada lama dalam industri ini, maka kena buat dalam dua platform iaitu digital dan televisyen.



"Kita tengok sekarang ini pempengaruh media sosial tumbuh macam cendawan. Tak kira di mana platform pasti ada mereka ini. Jadi, sebagai seorang selebriti macam saya terkesan dan selepas program CCTV itu tamat saya memang tak ada kerja. Kalau kita mula dari sekarang untuk buat sesuatu dalam digital, kita akan rugi. Maksud saya, kita tak tahu akan datang industri ini punya permainan macam mana," katanya yang mula aktif di TikTok.

Katanya lagi, situasi itu memberi kesan dalam kehidupannya termasuk mengalami serangan kecelaruan keresahan tetapi dia bersyukur perkara itu tidak berterusan.

Bagaimanapun, dia tidak mempunyai pilihan selain terus bertahan dengan simpanan yang ada selain cuba mencari sumber pendapatan lain. - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Adrif 5-8-2022 09:14 PM
bernas jawapan beliau. bagus

trend akan berubah at least setiap 10 tahun

terutamanya di bahagian hiburan. fashion, music, filem, etc. etc. etc.

even syarikat luar negara pun dah ramai beralih ke platform di internet seperti youtube, dan tak siarkan rancangan diorang di tv lagi dah. view jota-jota-jota dan generasi baru pun kenal, sebab mostly generasi baru tak tengok tv. diorang pegang gadgets.

fasa peralihan trend selalunya dalam setahun dua. macam teknologi

then, 5 years stable, lepas tu popularity dan diserap sebagai budaya peredaran zaman, around 10 years.

lepas tu dia akan repeat cycle, berubah trend lagi.

so, adapt to survive.
or sink with the old ship.
your choice
Quote kakikuDibibirmu 5-8-2022 09:20 PM
Akak sekarang topless
Quote Acikgomen 5-8-2022 09:42 PM
kakikuDibibirmu replied at 5-8-2022 09:20 PM
Akak sekarang topless

Pm bideo
Quote Hoshhi 5-8-2022 10:10 PM
At least dia jujur kan
Quote Nenasketum 5-8-2022 10:14 PM
Dia ni grad kan, Insyaallah tu terbuka pintu yang lain
Quote Suchi 5-8-2022 10:26 PM
Semua socmed nak jadi tiktok dah, dulu ig tu utk post gambar skrg depa utamakan reel je.
Kalau post gambar katanya susah dah nak dpt like sbb mcm tenggelam orang dah tak berapa nampak lg.
Katanya fb pun akan bertukar gak ala2 tiktok la nanti, selamat tinggal la dunia penulisan.
Rentua yg suka menulis kat fb lepas nih kena ikut la peredaran zaman kena pandai la edit video content bagai.
Quote timah03 5-8-2022 10:41 PM
Kalau tak boleh survive... Boleh apply kerja kat haze tu...
Haze tu banyak kerja dia buat...
Quote snowater 6-8-2022 12:08 AM
Suchi replied at 5-8-2022 10:26 PM
Semua socmed nak jadi tiktok dah, dulu ig tu utk post gambar skrg depa utamakan reel je.
Kalau post  ...

Bagus jgkla, aku rengsa dgn so called influencer yg tulis pjg2 mcm hasanah kat fb dan hadap pujian dr acik2 fb..
Quote lyshafull 6-8-2022 12:26 AM
Moga murah rezeki uols
Quote BOBORUZU 6-8-2022 01:28 AM
Amin.. thank you yang mendoakan.. ???????? lets go digital movement! Huhu..
Quote CiliPadiSedap 6-8-2022 05:52 AM
kakikuDibibirmu: Akak sekarang topless


Sama saiz dgn hantu kopek vokuru ke?
Quote NazRysha 6-8-2022 11:16 AM
timah03 replied at 5-8-2022 10:41 PM
Kalau tak boleh survive... Boleh apply kerja kat haze tu...
Haze tu banyak kerja dia buat...

profile pic tu bini rahim ke?
ke salah org?
hihi
Quote gideoncross 6-8-2022 01:34 PM

Kmain lgi haha.
Quote gideoncross 6-8-2022 01:35 PM
CiliPadiSedap replied at 6-8-2022 05:52 AM
Sama saiz dgn hantu kopek vokuru ke?

Dh lama x nmpk nma Vokuru timbul.
Quote virgo19 6-8-2022 02:20 PM
Suka aril ni sejak zaman af, dia nampak baik dan jujur.
Quote kepompong 6-8-2022 02:24 PM
Suchi replied at 5-8-2022 10:26 PM
Semua socmed nak jadi tiktok dah, dulu ig tu utk post gambar skrg depa utamakan reel je.
Kalau post  ...


i rentua lah kot sbb masih gigih membaca & menulis nasibb ada porom
Quote reporter_kalut 6-8-2022 02:25 PM
Mengingatkan aku kat abg dia izwan plus.. Al fateha..
Quote CiliPadiSedap 6-8-2022 02:33 PM
gideoncross replied at 6-8-2022 01:35 PM
Dh lama x nmpk nma Vokuru timbul.

dia salin kulit sebab malu nama dia famous merata rata
Quote kechikchomel 6-8-2022 02:41 PM
Suchi replied at 5-8-2022 10:26 PM
Semua socmed nak jadi tiktok dah, dulu ig tu utk post gambar skrg depa utamakan reel je.
Kalau post  ...

Iolss ada acc. FB je. Tapi iolss tak suka tulis esei kat FB. Takat scroll² n like status orang je.
Iolss ni kategori rentua jugak ke

Lihat semua komen(28)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 01:16 AM GMT+8 , Processed in 0.252594 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top