CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"The Head Of The Palataologist,"- Suhaimi Saad Dihentam Lagi, Tak Percaya Bumi Berputar Dan Manusia Ke Bulan

5-7-2022 12:15 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 8377| Komen: 130|Original author: Saiful

Description: Nama Suhaimi Saad kembali menjadi bualan hangat apabila dia berkongsi pandangannya tentang teori bumi dan bulan.
Nama Suhaimi Saad kembali menjadi bualan hangat apabila dia berkongsi pandangannya tentang teori bumi dan bulan.

Difahamkan penjelasan panjang lebar itu dibuat semasa Live namun dikongsikan semula oleh seorang pengguna TikTok yang lain.



Foto: Tiktok

Dalm video tersebut, ada soalan dari netizen yang bertanya kepada Suhaimi tentang pandangannya terhadap manusia ke bulan.

Suhami menafikan bumi, bulan dan awan dalam keadaan bergerak dan dia menerangkan logik disebalik pendiriannya itu.



"Kalau bumi berputar, kapal terbang akan terbang dan bumi berputar… kapal terbang tidak boleh ikut bumi sebab bumi laju…

"Tak logik, fikir guna otak pon tak logik. Awan awan semua tertinggal sebab bumi bergerak… jadi untuk ke bulan itu bohong."


Di ruangan komen ramai yang menghentam penyanyi ini.


Antara komen:

"Ya Allah tidurkan dia…letih dah dia berfikir"


"Haish rupa dan pemikiran dia sama"

"The head of the palataologist"

Nampaknya Suhaimi memang konsisten dari dulu sampai sekarang, memang seorang yang yakin! Tak gitu? -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 5-7-2022 12:18 PM
Biarlah dia Saiful. Dia tak kacau kau pun.
Quote azie5zoe 5-7-2022 12:45 PM
Iols walau tak baca cerita pasal dia ni kan, nampak gambar pun boleh kemurungan.
Quote cikatilia 5-7-2022 01:13 PM
aku xpaham bebal mana yg dok tanya pasal pelajaran la bulan bintang semua dekta si b---l ni
Quote renko 5-7-2022 01:54 PM
si tukang urut kotey nak sembang pasal sains??
hahahahahaha
Quote hantu_gigibewak 5-7-2022 01:56 PM
Dia ni sepatutnye berjodoh dgn si Dato Dr Azra Deira jadah tu aje....hidup dlm dunia fantasi sendiri...
Quote SonicSiLandak 5-7-2022 01:58 PM
aku tanya anak dia nyanyi lagu apa tah

guna fake akaun

dia terus block aku

bosan la dia ni

waaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkah

Quote prettyuglybabe 5-7-2022 02:25 PM
hidup lagi dia ye?
bukan tahun tahun sudah macam beria nak mati dah ke..
Quote gideoncross 5-7-2022 02:28 PM
Bnyk brckp tu mknanya dia dh lapar, oi Ina Naim, blikn dia nsi dging goreng cpat haha.
Quote gideoncross 5-7-2022 02:29 PM
@asfaz Parking.
Quote rifaa 5-7-2022 02:35 PM
tengok live dia kejap
dia kata .... sains ckp matahari x bergerak
selama aku pi skolah takde pon sains bgtau matahari x gerak!
matahari bergerak gak lah
Quote covidisreal 5-7-2022 02:38 PM
rifaa: tengok live dia kejapdia kata .... sains ckp matahari x bergerak selama aku pi skolah takde pon sains bgtau matahari x gerak!matahari bergerak ga ...
suruh sekolah taknak, pastu buat teori sendiri

Quote covidisreal 5-7-2022 02:38 PM
tak sangka dah beso anak dia, dulu kecik berhingus lagi
Quote asfaz 5-7-2022 02:47 PM
gideoncross replied at 5-7-2022 02:29 PM
@asfaz Parking.

dia ni kan dengan bangga mengaku President bumi leper
Yg percaya dia tu otak leper
Quote asfaz 5-7-2022 02:48 PM
SonicSiLandak replied at 5-7-2022 01:58 PM
aku tanya anak dia nyanyi lagu apa tah

guna fake akaun

chuols pernah tgk video klip diaorg. Beria pakai macam pak Arab.
Quote SonicSiLandak 5-7-2022 02:54 PM
asfaz replied at 5-7-2022 02:48 PM
chuols pernah tgk video klip diaorg. Beria pakai macam pak Arab.

lama da kena blok

tak ingin nk follow org gila ni


Quote akies 5-7-2022 03:01 PM
Ada lagi kisah mamat ni
Quote KamikuP 5-7-2022 03:08 PM
Sesungguhnya org macam sohai ni ujian buat kita yg waras ni utk bezakan antara yg benar dan batil, antara laksa dan laksam.
Quote abangadek 5-7-2022 03:16 PM
prettyuglybabe replied at 5-7-2022 02:25 PM
hidup lagi dia ye?
bukan tahun tahun sudah macam beria nak mati dah ke..

siap dh pilih pic nak tepek kan
Quote Samerosie 5-7-2022 03:28 PM
prettyuglybabe replied at 5-7-2022 02:25 PM
hidup lagi dia ye?
bukan tahun tahun sudah macam beria nak mati dah ke..

Mcm phone credit, dia dah topup reload rm20 dapat lagi 2 tahun.

Lihat semua komen(130)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 02:32 AM GMT+8 , Processed in 0.067333 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top