CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Macam Nilah Bos! Belanja Staf 4 Hari 3 Malam Di Genting, Hotel 5 Bintang

23-6-2022 05:25 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1464| Komen: 24

Description: Baru-baru ini, selebriti media sosial Khairul Aming memuat naik ciapan di laman Twitter miliknya berkongsi video recap percuatian bersama 50 staf Sambal Nyett.
Baru-baru ini, selebriti media sosial Khairul Aming memuat naik ciapan di laman Twitter miliknya berkongsi video recap percuatian bersama 50 staf Sambal Nyett.



IG Khairul Aming

Menerusi hantaran yang mendapat perhatian ramai itu, difahamkan Khairul Aming telah menjana kesemua kos percutian di Genting Highlands selama empat hari tiga malam di sebuah hotel 5 bintang.



Malah, Khairul Aming turut membawa kesemua 50 staf itu ke beberapa tempat menarik seperti Premium Outlet, Cable Car, dan Genting Skyworld.



Menjengah ke ruangan balas, rata-rata memuji cara Khairul Aming memberi penghargaan kepada pekerjanya dan berharap kesemua bos di Malaysia menjadikannya sebagai contoh.


Sumber: BeautifulNara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miznora 23-6-2022 05:41 PM
Muda2 staf dia.. Ramai tu 50 orang. Baguslah dia tak lokek kongsi rezeki dengan staf. Ada tertengok dia siap bg duit poket setiap orang untuk belanja
Quote imransulaiman 23-6-2022 07:23 PM
OT1 - bila menaja silap tulis menjadi menjana...memang sedikit terganggu bacaan.

OT2 - siapa pernah beli sambal dia? sedap ke? atau ada lagi sambal lain yang lebih sedap?
Quote epal_putih 23-6-2022 08:35 PM
Org muda yg berjaya.. btw
Tahniahhh
Quote musangbodoh 24-6-2022 12:44 AM
tahniah......
Quote surih07 24-6-2022 02:27 AM
Tahniah anak muda!
Quote Normabaru 24-6-2022 08:46 AM
imransulaiman: OT1 - bila menaja silap tulis menjadi menjana...memang sedikit terganggu bacaan.OT2 - siapa pernah beli sambal dia? sedap ke? atau ada lagi sambal lai ...


kaka pernah beli..yes sedap..tp nak kata paling sedap tu xlaaa...harga for me, pricey sikit laa..sbb sambal je pun..bukan leh kenyang tp dh rm15++ termasuk shipping...

setakat nak try rasa silakan..xrugi n xmenyesal

this guy is indeed a good young chap...kawan2 tetepi dia sume melimpah2 rezeki sbb berkawan dgn dia..baik dia ni..rajin pun rajin...bijak pun bijak..

Quote black_handbag 24-6-2022 08:51 AM
bagusla gini. dari dok tayang kaya, tayang bercuti sana sini abiskan duit yang tak habis2 tu.. org bawahan keje mcm nak mati. contoh founder jefiks tu. tayang keta sport baru, holiday sana sini. lagak bos terpaling gitu

KA ni rilek2 je. i pasti duit dia lebih byk. bezanya dia memilih utk kongsi sikit dgn staf2
Quote CocoCily 24-6-2022 09:53 AM
imransulaiman replied at 23-6-2022 07:23 PM
OT1 - bila menaja silap tulis menjadi menjana...memang sedikit terganggu bacaan.

OT2 - siapa pernah ...

i pernah cuba. dapat free kawan bagi. for me sedap & pedas.
nak kata paling sedap tu compare to yang lain i pun tak boleh nak komen sebab sambal mostly buat sendiri je selama ni


Quote ezacbee 24-6-2022 10:11 AM
black_handbag replied at 24-6-2022 08:51 AM
bagusla gini. dari dok tayang kaya, tayang bercuti sana sini abiskan duit yang tak habis2 tu.. org b ...

Susah nak jumpa bos camni, klo dapat syukurlah.
Sama cam exbos aku bagus, co xuntung pun dia boleh beli mpv baru. Siap tunjuk mpv baru yang masih berplastik. Utk staff sila berusaha lebih keras utk majukan co. kita. Last2 staff 15org dah tinggal 3org setia hingga hujung nyawa.

Quote kotakominami 24-6-2022 12:22 PM
Ini baru betul usahawan...gajikan org betul.  bg peluang pekerjaan.....tak yah gebang nak kongsi rezeki , nak bantu surirumah ujung ujung kena keluar duit  di suruh beli jadi ejen jual barang dia....
Quote misz_sanggul 24-6-2022 01:49 PM
kdg2 gaji kte mmgla x brp best, kje byk, tp enviroment company tu buat kte bthan...because of PKP terbantut company trip ku..sempat mrse india,vietnam, sri lanka,bangkok sptt jogjakarta tp trus xdpt p..so mcm KA ni buat msti staff akn btahan lama..jgn lupe bonus jgk buat staff stay
Quote sukacactus 24-6-2022 02:25 PM
Tahniah! Suka tgk dia ni
Relax2 je buat hal sdr
Bila berkongsi, rezeki tu rasa lebih berkat
Quote Sazreena 24-6-2022 03:03 PM
Contoh usahawan dan melayu yg sedar diri..kongsi rezeki dan tau hala diri. Pernah beli 2 botol SN. Ok jer la. Out of 5 stars, iols bagi 3 star je. Selera lelain kaaaan.
Quote Tehaisfav 24-6-2022 03:37 PM
The way dia buka peluang pekerjaan tue wajib puji...pekerja pun nampak muda2 lg. ... Ioss sokong I pun ore kelate...at least dorg x payah keluar dr kelate utk cari kerja...
Quote Katanya 24-6-2022 06:07 PM
imransulaiman replied at 23-6-2022 07:23 PM
OT1 - bila menaja silap tulis menjadi menjana...memang sedikit terganggu bacaan.

OT2 - siapa pernah ...

Aku pernah beli, nak kata sedap sangat susah nak komen. Sebab banyak yang review macam2. Tapi aku repeat. Org cakap setiap Kali beli, rasa lain2 aku tetap beli.  Heheh. Sambal lain aku pernah try mcm still beli Khairul among.
Quote shernazz 24-6-2022 06:40 PM
Tehaisfav replied at 24-6-2022 03:37 PM
The way dia buka peluang pekerjaan tue wajib puji...pekerja pun nampak muda2 lg. ... Ioss sokong I p ...

Betul..
Buka peluang pekerjaan di tempat sendiri.
Jadi tak.perlu keluar dah...blom.tentu.untung sabut
Quote imransulaiman 24-6-2022 07:50 PM
Katanya replied at 24-6-2022 06:07 PM
Aku pernah beli, nak kata sedap sangat susah nak komen. Sebab banyak yang review macam2. Tapi aku  ...

Sekarang ni dah senang ke nak beli? Atau masih laju sold out dalam beberapa saat je?
Quote imransulaiman 24-6-2022 07:58 PM
misz_sanggul replied at 24-6-2022 01:49 PM
kdg2 gaji kte mmgla x brp best, kje byk, tp enviroment company tu buat kte bthan...because of PKP te ...

Ni aku setuju.

Aku ada sorang kawan yang dah bertahun kerja dengan boss dia. Dia kata gaji tak tinggi mana banding tempat lama. Tapi boss baru dia ni baik. Tak pernah berkira bila bagi bonus. Pantry tak pernah takde makanan. Tiap Jumaat boss dia belanja semua staf lunch.
Quote Afie13 25-6-2022 06:49 PM
Edited by Afie13 at 25-6-2022 06:50 PM

I rasa ok je nak support bisnes dia sbb dia pun bagus buka kilang dekat kg (kelantan) so buka peluang pekerjaan utk org kg. I pun pernah beli sambal dia mmg sedap cuma bukan yg paling sedap lah tapi padan dgn harga n rasa

Kadang2 kita perlukan influencers yg bijak mcm ni sbb dia xde pun buat content bodoh2 demi dapatkan follower. Btw i dgn KA sebaya je tapi kagum jugak lah tengok rakan sebaya berjaya mcm ni

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 10:41 AM GMT+8 , Processed in 0.076935 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top