CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Susah Kenal Orang, Brad Pitt Syak Dirinya Hidap Prosopagnosia

23-6-2022 04:49 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 557| Komen: 6

Description: Brad Pitt mengesyaki dia menghidap prosopagnosia atau ketidakmampuan untuk mengenali atau membezakan wajah seseorang yang menyukarkannya untuk mengingati wajah orang baharu.
Brad Pitt mengesyaki dia menghidap prosopagnosia atau ketidakmampuan untuk mengenali atau membezakan wajah seseorang yang menyukarkannya untuk mengingati wajah orang baharu. 


Pitt juga mendedahkan bahawa dia telah cuba untuk tidak mabuk dan merokok terlalu kerap.

Salah satu perubahan ketara dalam kehidupan Pitt adalah kesihatannya. 


Pitt dalam filem Bullet Train
Foto: Yahoo!

Selepas Angelina Jolie memfailkan perceraian pada 2016, dia cuba untuk lebih peka terhadap kesihatannya. Malah, Pitt sanggup menghadiri Alcoholics Anonymous (AA), sebuah persatuan tidak rasmi untuk bekas penagih alkohol.


Dalam temu bual bersama Insider, Pitt mendedahkan syak wasangka terhadap penyakit yang dihidapinya. 

Malah, dia merasakan dirinya dibenci ramai kerana tidak dapat mengenali wajah orang yang pernah ditemuinya.

“Ramai orang membenci saya kerana mereka fikir saya tidak menghormati mereka,” katanya pada 2013.
 
Selepas merujuk mengenai penyakitnya, Pitt memberi petanda mengenai perancangannya untuk bersara. 

Bagaimanapun, dia masih dijadualkan untuk muncul dalam Bullet Train (ditayangkan 2022) dan drama sejarah Babylon.

Terdahulu, Pitt telah mengekalkan reputasi sebagai aktor paling “cool” tanpa isu panas sepanjang kerjayanya, tetapi muncul pula kontroversi selepas perceraiannya dengan aktres Jolie.

Pitt dituduh melakukan penderaan kanak-kanak pada 2016. Namun, Biro Penyiasatan Persekutuan kemudian membebaskan Brad Pitt daripada dakwaan itu.

Berikutan perpisahannya, Pitt berkata dia mengalami ketergantungan alkohol dan kini sedar diri selama hampir enam tahun.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zarulnazmi 23-6-2022 09:17 PM
Macam saya lah. Susah nak kenal sedara mara. Kalau diorang datang rumah pun susah nak cam.
Quote ina_na 23-6-2022 11:00 PM
Emm petanda akan kalah je kat bekas wife dia nanti ni..
Quote JunkMail 24-6-2022 12:41 AM
Ini namanya faktor umur pakcik Pitt.. makin tua daya ingatan makin lemah
Quote lasagna 24-6-2022 10:07 AM
alaaa mebi dah tua kan. tp btul lps heols bercerai trus dia sunyi sepi.. ni baru dia nk berlakon balik.
Quote gideoncross 26-6-2022 09:16 PM
Bruce Willis pun dah down skrg ni.
Quote gangerina 26-6-2022 09:48 PM
Pitt berkata dia mengalami ketergantungan alkohol dan kini sedar diri selama hampir enam tahun.

Jadah Murai punya google translate teruk naw naw...
sober=bebas alkohol

Lihat semua komen(6)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:50 AM GMT+8 , Processed in 5.283125 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top