CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

6 Bulan Je, Sajat Dah Berjaya Beli Rumah RM1.5 Juta Di Australia

20-6-2022 04:08 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 16602| Komen: 193|Original author: Saiful

Description: Sajat beritahu yang dia berjaya beli sebuah rumah RM1.5 juta di Sydney, Australia.
Sajat beritahu yang dia berjaya beli sebuah rumah RM1.5 juta di Sydney, Australia.

"Alhamdulillah, saya tak sangka kini sudah memiliki rumah di Sydney dengan harga AUS500,000 (kira-kira RM1.5 juta). Semestinya saya sangat gembira kerana dalam tempoh enam bulan saja memulakan perniagaan di sini dan berdepan dengan masalah cukai dan sebagainya akhirnya berjaya mengumpul aset di sini.


Foto: IG

"Terima kasih banyak saya ucapkan kepada ejen hartanah, broker, peguam dan akauntan saya yang banyak membantu melancarkan proses pembelian rumah ini. Ini adalah permulaan baru kehidupan saya memandangkan saya juga semakin aktif mengendalikan perniagaan di Australia," katanya menerusi media sosial.


Tambah Sajat, dia tak mahu algi menoleh ke belakang dan fokus ke depan.



"Jika kita yakin dan fokus apa kita buat, pasti kita akan maju ke hadapan. Selepas apa terjadi pada saya tahun lalu, saya untuk memandang ke hadapan saja. Saya sudah 'move on'.

"Rezeki ada di mana mana. Kalau kita yakin dengan perniagaan kita buat, pasti kebaikan dan ganjaran kita akan dapat."





Rakan baiknya, Aliff Syukri turut berbangga dengan kejayaannya. -CARI

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Samerosie 20-6-2022 04:13 PM
Ini kes macam dia beli bmw haritu ke?  kenapa Australian ni ramai hauk english nya.
Quote Nham22 20-6-2022 04:16 PM
Betul ke sajat niaga bengkung ja....
Quote SherryZass 20-6-2022 04:18 PM
makin huduh pulak muka fonen ni. Dengan diaper penuh tak ganti-ganti tu
Ye-ye je la tu beli rumah
Quote ellejo 20-6-2022 04:22 PM
entahkan sewa
Quote tuntasha 20-6-2022 04:26 PM
Ni kes mintak member WA ke apa? Takdenya
selling agent nak discuss macam tu.
Quote rainbowrainz 20-6-2022 04:29 PM
Iyerlah sajattt...
Quote Zuzu75 20-6-2022 04:32 PM
Beli rumah boleh..bayar hutang agen and stokis xboleh
Quote jihyomelly 20-6-2022 04:34 PM
apa apa je lah susu sejat nih..sejak dok ostolia dah bertatoo kat peha ye sejat
Quote anony-mous 20-6-2022 04:37 PM
Org bodoh je percaya dgn english hauk tunggang langgang dkt sini pon rumah nk kena lelong, lepas tu nk sembang struggle pasal gst, tax kt aussie. Basic english pon xpass, apatah lg math
Quote nakkomenjugak 20-6-2022 04:47 PM
alohhhhh
biar jelaaa heshe kat sanaaaaa
tak yah ambik tau dahhhh
Quote DayangKirana 20-6-2022 05:05 PM
gigih sangat nak validation from m'sian netizen..
hutang secebis tu pon tak mampu bayar, sanggup lari ke obersea...
beli rumah??? oh my..dreams are cheap.. fit for cheap fag like u...
Quote TeropongThaico 20-6-2022 05:48 PM
Omputeh sendiri cakap yinglish hauk
Biar betul
Quote dejure 20-6-2022 06:13 PM
Yeke beli..mesti geng pondan dia juga yg wsup tu.setakat tunjuk perbualan wsup ssh nak percaya..jgn igt org malaysia ni senang diperbodohkan..
Quote epal_putih 20-6-2022 06:17 PM
Buleh la gi ziarah kikiki
Quote SANKURIANG 20-6-2022 06:23 PM
Lepas ni, dia dah boleh bawak mak ayah dan anak2 nya pindah dok sana. Boleh ke orang 6g pegang kad UNHCR beli property kat sinun? Anak buah ak7 lak8 bini kerja akitek kat sana, susah gak nak beli rumah, bukan susah sebab income tak cukup ke hapa, tapi bnyk la procedure nya. Tapi mnkn Jat kawtim dgn ejen hartanah kat sana kot. Bagus laJat.....bawakla parents ka7 kesana, kau boleh jaga diaorang, dan tak yah balik Msia dah.
Quote immaryjane 20-6-2022 06:30 PM
Dengan org msia kt sini boleh la kau membongak, malaysian community kt sydney sne berangin je dengan kau bamjat oii.
Nth2 sewa byr weekly je
Quote codenamedream 20-6-2022 06:31 PM
Tahniah la bam jat. Nanti dah mati boleh tanam tepi rumah
Quote prizadane 20-6-2022 06:31 PM
RIP English. Ada duit kan? Pergi la masuk english class sajat oi. N jangan buat lupa hutang berlambak kat malaysia ni
Quote sayawifenikmie 20-6-2022 06:33 PM
Samerosie replied at 20-6-2022 04:13 PM
Ini kes macam dia beli bmw haritu ke?  kenapa Australian ni ramai hauk english nya.

-- apa kes bmw dia dik?

Lihat semua komen(193)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 05:30 PM GMT+8 , Processed in 0.088215 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top