CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lelaki Berang Laluan Tol "RFID" masih Beratur Panjang

24-5-2022 05:00 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 1173| Komen: 15|Original author: Agent13k

Description: Sejak kebelakangan ini, ramai pemandu telah beralih ke RFID kerana RFID dikatakan lagi pantas dan lagi mudah berbanding Touch N' Go dan SmartTag.
Sejak kebelakangan ini, ramai pemandu telah beralih ke RFID kerana RFID dikatakan lagi pantas dan lagi mudah berbanding menggunakan Touch N' Go dan SmartTag.

kredit foto: Twitter


Memetik Redaksi, baru-baru ini ada video tular di media sosial Twitter yang memaparkan kesesakan yang berlaku di dua laluan RFID itu, dan pada waktu yang sama, laluan lain di tol itu lancar, hanya laluan RFID sahaja yang mempunyai isu di tol tersebut.


Difahamkan, dalam video itu yang melihat kereta beratur itu kerana sistem bayaran RFID tidak berfungsi dengan baik sehingga pengguna Twitter itu meminta untuk tutup laluan SmartTag dan buka laluan untuk pengguna RFID lagi.


Tambahan pula, Twitter rasmi PLUS Malaysia telah berkata lorong baru RFID akan disediakan secara berperingkat untuk memberi peluang kepada pengguna lebuhraya untuk bertukar sepenuhnya kepada sistem RFID. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 24-5-2022 07:03 PM
ramai2 boikot je la rfid tu...sangkut kat situ xleh masuk lane lain
tak multisystem?

klu semua lorong tukar rfid sangkut juga
nak buat apa? langgar la toll booth tu
Quote Zack8hunter 24-5-2022 08:55 PM
sbb ramai yg palatao pi main lekat jer sticker RFID tu kt mana2 tak ikut instruction. bila dah sangkut menyusahkn org lain.. siap ada jual kt shopee tempat tampal RFID yg boleh alih2 tu..kenkonon senang if nak tukar kete leh cabut n pasang kt kete lg satu
dulu2 time awal2 implement RFID yg kene pasang kt center dia tu, jarang sgt tgk kete sangkut kt tol RFID. Plg2 pun sangkut sbb lupa nk topup duit kt apps dia
Quote musangbodoh 24-5-2022 11:46 PM
tng jugak salah
Quote kotakominami 25-5-2022 12:07 AM
Nak tanye je .....yg supply bende rfid ni company mana? Anak muntri ker?
Quote nuralisa 25-5-2022 08:42 AM
kalau tol PLUS aku mmg x kan lalu RFID hari bekerja ..
Q sikit punya panjang ... ramai yang kena gohead gostan .. hahaha...
baik aku pakai T&G jer
Quote kucingitam 25-5-2022 11:11 AM
pernah jadi kat exit tol plus, beratur kat rfid, kereta dpn sangkut, kereta blkg aku dah hon2 bising..dia bengang gaknya dia pergi lane sebelah..aku heran gak, lorong sebelah tng, napa dia beratur situ? pastu dia sangkut sbb takleh keluar..kereta blkg dia kat tng tu dah kena reverse sbb dia.. kitorang kat  rfid dah lepas, dia kena beratur balik kat rfid.. hahah padan muka dia, bodoh kemain..
Quote kucingitam 25-5-2022 11:13 AM
lagi satu takde rfid, masuk juga situ...berangan kot..pastu dah kena reverse.. ni la salah satu punca beratur panjng kat rfid..selain yg takleh detect ke hapa..
Quote izwan_izi 25-5-2022 01:45 PM
pakai SmartTag la lagi senang...
Quote Orix 26-5-2022 04:32 PM
kadg2 touch n go lg laju dari smart tag n rfid bila ada yg sangkut kt depan.........
Quote mejaputih 27-5-2022 09:29 AM
iols geram betul tol booth besraya dari selatan ke arah KL...mmg line RFID paling panjang, whereas both TnG kosong...sbb arrangement booth dia tak kena. booth RFID boleh pulak share ngan TnG dan Smart Tag..pastu both RFID booths tu pulak belah kiri which is byk lori2 pun masuk kat lorong TnG...pastu booth lain2 (TnG and Smart Tag alone)....geram...sib baik iols masih ada lagi baki TnG, so kuar dari lane RFID yg tgh queue pjg tu masuk  lane TnG yg kosong sebelah dia...
Quote gekkou 27-5-2022 09:37 AM
rfid lane x perlu la sekali dgn smartag
sesak tau tak
yng bijak pandai masuk lane menonong laju
lepas tu revearse
budusss
Quote copy_paste 31-5-2022 09:54 AM
Zack8hunter replied at 24-5-2022 08:55 PM
sbb ramai yg palatao pi main lekat jer sticker RFID tu kt mana2 tak ikut instruction. bila dah sangk ...

betul setuju,
dulu pun dia x bg pasang sendiri,org rfid yg pasangkan,
lepas dah masuk lorong rfid rasa mcm lorog vip, skrg ni dah x best asik penuh je rfid,
mana2 je mesti ada yg sangkut kat lorong rfid,
Quote mamaazim 31-5-2022 10:22 AM
maintain jelah lorong TnG tu or smart tag at least 1 for each.. sbb asyik lah org goahead gostant kat booth rfid tu.. jenuh p
Quote gangerina 31-5-2022 11:29 AM
malaysia boleh kan.....ntah pape...tak paham caman rfid tu leh jual kat shopee...pastu kat nfc tu manjang takde stok, eh org meniaga tepi jalan pun tau stock up lah...buang jelah org yg keje kat ofis tu semua...
Quote rikiruj 31-5-2022 01:18 PM
T&G dgn highway concessionaire bengkek dgn PM kot.. hari tu depa nak push rfid tapi PM lak cakap semua boleh pakai.. since then nampak mcm highway concessionaire macam malas nak layan rfid ni dah.. biar status quo padahal user rfid nampak bertambah..

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 12:02 PM GMT+8 , Processed in 0.080135 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top