CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Caj Sampai RM6999- Ramai Baran Tengok Perunding Ubah Lelaki Imej Macam Tukang Kebun Jadi Macam Cikgu Disiplin Je?

24-5-2022 04:56 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2793| Komen: 33

Description: Cas rundingan imej sehingga mencecah ribuan ringgit bukanlah sesuatu yang pelik bagi golongan yang berkemampuan, namun lain pula jadinya bila mana harga servis yang ditawarkan tidak sepadan dengan has ...
Cas rundingan imej sehingga mencecah ribuan ringgit bukanlah sesuatu yang pelik bagi golongan yang berkemampuan, namun lain pula jadinya bila mana harga servis yang ditawarkan tidak sepadan dengan hasil imej yang dilakukan pada pelanggan.


Itulah yang menjadi bualan hangat warganet baru-baru ini, bila tular video TikTok milik seorang perunding imej di laman Twitter yang menawarkan khidmat rundingan dengan harga RM6999.

Namun apa yang menjadi perdebatan panas adalah hasil imej yang dilakukan pada pelanggan di dalam video tersebut tidak setimpal dengan harga servis yang ditawarkan.


Melihat video tersebut ramai yang bersuara dan memberi pandangan terhadap hasil imej yang dilakukan serta membandingkan dengan cas servis tersebut.

“Bayar RM6, 999 untuk penampilan macam cikgu disiplin ni baran juga aku tengok.”

“Cikgu disiplin ok lagilah. Ini ada yang kata macam ‘dari tukang kebun kepada supervisor tukang kebun”

“Ingat 7k dapat lah sut high end sekali warranty” ciap netizen

“Hahahaha.. Gaya-gaya cikgu sekolah je hanat.. Apa yang payah sangat sampai nak panggil perunding”

“Tak sampai 200 dapat 2 sut si**. Ni harga Kingsman”

“Baik aku ja jadi perunding imej, yang jadi perunding pun tak dak citarasa ka?”

“Seriuslah.. RM69.90 pun tak sampai” ciap mereka lagi.

Foto: Tiktok

Ramai betul yang kurang puas hati dengan hasil penampilan pelanggan dalam video tersebut, apa pandangan anda? -CARI

Sumber: Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote venom1 24-5-2022 04:58 PM
buang je jambang tu..confirm berubah muka tu
Quote Mary_jane 24-5-2022 04:59 PM
Tertinggal satu 9 kat headline tu. Designer terlupa bagi rotan, dah gaya cikgu disipilin kan?
Quote pooh~key 24-5-2022 04:59 PM
Entahlah dekkk…. Kalau badan dah buncit, kau totaplah jua tak akan nampak pricey persis elon musk masa muda dekkkkk….
Quote naina 24-5-2022 05:01 PM
Content je ni
Quote rosedemon 24-5-2022 05:18 PM
kacak kot. kihkih
Quote Nenasketum 24-5-2022 05:19 PM
Laaah, tepek bedak 3 kilo jer pun dah berubah katanya. Si bapuk lak pakai pemerah pipi bertubi2.
Quote Artemesiaa 24-5-2022 05:21 PM
Entahlah kalau benar macam ni hasilnya macam kena scam je
Quote Samerosie 24-5-2022 05:53 PM
Eh, macam ni bini sendiri gayakan foc tak mau, nak juga byr beribu last2 result sama je.

Quote Orix 24-5-2022 06:04 PM
hahahahaha... takat tukar baju n seluar jah... tetiba teringat cite mario mariono bros, itu bru betul tukar imej
Quote dua_chzy 24-5-2022 06:14 PM
Pakar perunding imej tu pon hmmmmmmmmmmh ja penampilan.
Quote September14 24-5-2022 06:33 PM
Sblmni ni aku ttgk video dia aku sdri mngomel apasal gaya dia pun x semegah mcmne la org leh amek jd perunding imej.. ayoooo
Quote sharlenetexas 24-5-2022 06:41 PM
Ingatkan make over macam oprah winfrey show.

Quote uda 24-5-2022 06:44 PM
venom1 replied at 24-5-2022 04:58 PM
buang je jambang tu..confirm berubah muka tu

Misai lah.
Quote tripleid 24-5-2022 06:58 PM
Rege 7k kalo ko cari imej consultant mat salih ko dah betuka jadi tom cruise dah pokcik
Quote MsJules 24-5-2022 07:02 PM
Huhuhuhu bayar beribu jadi Cikgu disiplin je?

Patut ada la style smart casual, style santai, style keja. Ini satu gambar ja ngan muka penuh bedak.

Consultant tu pon kemain muka tepek foundation tebal.
Quote ~boolean 24-5-2022 07:21 PM
malasahnya pemakaian perunding imej tu pun hauk..
Quote Samerosie 24-5-2022 07:23 PM
Perunding imej baca komen2 netizen lepas ni menangis 10 hari 10 malam...
Quote bakingsoda 24-5-2022 07:26 PM
Nenasketum replied at 24-5-2022 05:19 PM
Laaah, tepek bedak 3 kilo jer pun dah berubah katanya. Si bapuk lak pakai pemerah pipi bertubi2.

husnuzon tu bukan blusher tapi merah kena tampar ngan customer tak puas hati
Quote epal21 24-5-2022 07:45 PM
Cute carry ni macam pernah dengar namanya. Masa iols fb hopping dulu2 kot. Sedih betul tengok hasilnya.

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:42 AM GMT+8 , Processed in 0.075665 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top