CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Diri Sendiri Pun Tak Terjaga," – Siapkan 'Frozen Food', Maryam Dikritik Tak Pandai Jaga Anak

24-5-2022 04:51 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 3415| Komen: 31|Original author: Cinta Erina

Description: Menerusi video itu, Maryam kelihatan sedang menyediakan makanan untuk dibekukan untuk anak sulung mereka iaitu Rina. Menurut Ryzal, isterinya terus menyiapkan makanan itu selepas selesai shooting sehi ...
Sumber: Facebook Durian Kimchi


Baru-baru ini, pasangan Youtuber iaitu Maryam dan Ryzal telah memuat naik satu video terbaru di laman Facebook milik mereka. 

Menerusi video itu, Maryam kelihatan sedang menyediakan makanan untuk dibekukan untuk anak sulung mereka iaitu Rina. Menurut Ryzal, isterinya terus menyiapkan makanan itu selepas selesai shooting sehingga dia tidak sempat  menukar pakaiannya dan makan terlebih dahulu. 

" data-width="500">Loading FB Post...

Ryzal juga mengambil kesempatan itu untuk meluahkan rasa sedihnya apabila Maryam telah dikecam dan dikritik apabila dia telah memberi makanan yang telah disejuk beku untuk anak mereka. 

Tambah Ryzal, perkara tersebut telah menyebabkan Maryam berasa seperti dia seorang ibu yang gagal. Malah, riak muka Maryam juga menunjukkan seperti dia tidak menyayangi anaknya kerana memberi makanan 'frozen food' pada anak.

Jelas Ryzal, sejak bergelar ibu, Maryam membuat makanan anaknya sendiri dan tidak pernah membeli makanan bayi di luar. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Samerosie 24-5-2022 07:14 PM
La what's the problem?  She is a working mum, ramai je buat camtu incl me.  Bila nak kejar semua tu yg meroyan keluar kat socmed menyesal ada anak bagai tapi sendiri tak pandai manage time.
Quote MsJules 24-5-2022 07:20 PM
Ok la tu home made frozen food.

Nak kecam pon agak-agak la... I think she is doing the best she can for the baby.
Quote xtinkerbellx 24-5-2022 09:27 PM
Normal je. Makanan baby memang selalu difrozenkan sebab baby kan makan sikit je. Janji homemade. Yg kutuk tu mesti bagi anak makan nestum  cerelac [em:22:]
Quote orkedkecik 24-5-2022 10:25 PM
Netizen yang komen tu pelik dan busuk hati,takde salah pun dia frozen makanan tu,i dan kawan2 yang lain pun buat,entah pape je netizen ni,yang komen tu pun,tak kawen lagi
Quote missyL 25-5-2022 12:53 AM
Laa
Ape masalah nye.
Even sahm pn buat frozen byk sng nk feed bby
Klo bby dah lapo baru nk buat lambattt la hahaha

Si ryzall ni mcm nk buat content je
Klo dah rase sedih sgt.xnk bg mkn frozen kt bby.
Si bini xpyh la keje dah
Ko sorang je buat content
Bini bole feed on demand fresh food.
Quote SedihPedih 25-5-2022 10:31 AM
netizen pun... dulu Dr Halina pun pernah share dia buat gini..

ish..sempurna sgt netizen2 ni agaknya
Quote rifaa 25-5-2022 11:32 AM
naseb aku bukan celebrity....dulu masa anak kecik2, aku pon buat gini
senang...takan setiap kali nak makan baru nak masak
masak plak sikit2 pulak
Quote Lolzer 25-5-2022 04:22 PM
xtinkerbellx replied at 24-5-2022 09:27 PM
Normal je. Makanan baby memang selalu difrozenkan sebab baby kan makan sikit je. Janji homemade. Yg  ...

Mmg pun, biasa yang kutuk tu anak pun muka belengas, kurus je. Normal je sekarang orang buat frozen home made then panaskan. Baby makan kerap tapi kuantiti sikit. At least tak membazir.
Quote suterabiru123 25-5-2022 04:38 PM
netizen ckp ke atau rizal je over thinking... demi content kan
Quote chillipepper 25-5-2022 04:58 PM
This is normal la. Frozen homemade baby food. Iols masa bekerja pun every weekend buat so that weekdays my baby can eat homemade food
Quote chillipepper 25-5-2022 04:58 PM
This is normal la. Frozen homemade baby food. Iols masa bekerja pun every weekend buat so that weekdays my baby can eat homemade food
Quote ellejo 25-5-2022 05:31 PM
aku rasa bersepah content baby homemade frozen food, susu badan pon orang frozenkan. so very normal here.

demi content ke ni?
Quote jlo 31-5-2022 11:59 AM
nyampah betul netizen camni ..lantak kan dorang maryam
Quote Gulugulu 18-6-2022 01:11 AM
Yang kutuk kutuk tu dah ade anak ke belum? Normal lah frozenkan makanan anak. Nak pulak mak tu working mom.
Quote lolaaluluu 18-6-2022 01:25 AM
kahkah bengong deme ni. ni bukan frozen food instant macam hotdog ! ni dia buat homemade penuh segala mak nenek khasiat. frozen kan khasiat kekal.
Quote Wowlela 18-6-2022 02:34 AM
Ala yang comment kritik tu takde keje sebenarnya. Benda remeh pon nak kecoh. Walhal kaluuuu bijak frozen tu khasiat masih ada..
Quote Rainrein 18-6-2022 09:38 PM
Takdak idea for content dah ye? Tengok tengok netizen tanya lain dia interpret lain. Saja nak create issue out of nothing.
Quote gekkou 19-6-2022 11:53 AM
famous betul laki bini sampai org panggil sini sana shooting
padahal kelakar pun tidak
betul2 mcm variety show kat korea sana
kisah dalam kelambu kain semua keluar
depa rileks2 tak malu pun
Quote hotmak 19-6-2022 01:37 PM
kaya sangat ke dorang ni, tgk mcm ada driver sendiri skrg, ke PA drive kan taktaulah, apa je produk dorang ni, sebab kawin campur, mudah betul cari duit kat msia ni

Lihat semua komen(31)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 11:46 AM GMT+8 , Processed in 0.094203 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top