CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Penumpang Kecewa Harga Tambang Mahal, Pemandu Grab Tampil Berikan Jawapan

24-5-2022 03:46 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 639| Komen: 1|Original author: Agent13k

Description: Sebelum ini, ramai penumpang grab meluahkan rasa kekecewaan mereka kerana harga tambang Grab sekarang menaik, ada penumpang sekarang sudah kembali menggunakan perkhidmatan teksi bermeter kerana tidak ...
Sebelum ini, ramai penumpang meluahkan rasa kekecewaan mereka kerana harga tambang Grab sekarang menaik, dan ada penumpang sekarang sudah kembali menggunakan perkhidmatan teksi bermeter kerana tidak tahan dengan harga e-hailing itu.

kredit foto: Vulcan


Petikan dari Wiser, baru-baru ini Persatuan Kebajikan Pekerja Industri e-Hailing Malaysia iaitu Jose Rizal berkata peningkatan kadar tambang itu perlu dilihat secara menyeluruh dari setiap aspek termasuk waktu puncak.


Difahamkan, kadar tambang perkhidmatan e-hailing adalah dinamik berikutan kadarnya yang selalu berubah angin kerana kekurangan pemandu melebihi permintaan dari penumpang. Tambahan pula, pemandu e-hailing sekarang ini tidak boleh memperbaharui "roadtax" e-hailing di poslaju dan UTC, tetapi hanya boleh buat di pejabat JPJ sahaja.


Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Ir Dr Wee Ka Siong berkata kementeriannya akan berbincang dengan pengendali e-hailing untuk menjawab aduan pengguna, mereka perlu menjawab dan bagi justifikasi tentang kenaikkan harga di e-hailing itu. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Zack8hunter 24-5-2022 09:03 PM
based on apa yg dishare kt atas tu, alasan Grab naik harga sbb x ramai pemandu part timer dah mcm dulu.. sbb kene renew roadtax kt JPJ... tu jer??

Lihat semua komen(1)

Kategori Berkaitan
Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 08:33 AM GMT+8 , Processed in 0.066805 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top