CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kesian Awal Ashaari Bergari, Kenapa Tak Macam Siti Bainun?

20-5-2022 02:34 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3539| Komen: 14|Original author: LilRose

Description: Minggu ini, kes Awal Ashaari didakwa melakukan khianat merosakkan palang pagar milik pengurusan sebuah perumahan di Damansara pula menjadi perhatian ramai.
Minggu ini, kes Awal Ashaari didakwa melakukan khianat merosakkan palang pagar milik pengurusan sebuah perumahan di Damansara pula menjadi perhatian ramai.


Pelakon dan pengacara itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, Selangor atas pertuduhan berkenaan.

Namun, apa yang menarik perhatian adalah keadaannya yang bergari ketika Kompleks Mahkamah.


Kredit foto: mStar

Ramai bersimpati dengan nasibnya itu yang seolah-olah dilayan seperti penjenayah.

Sungguh berbeza dengan layanan diterima suspek utama kes penderaan tragis adik Bella, Siti Bainun.

Menjelaskan perkara itu kepada mStar, peguam Nurul Hafidzah Hassan berkata, tatacara pengurusan orang kena tuduh (OKT) adalah di bawah bidang kuasa polis.

"Ada juga keadaan mereka tak digari pun, tapi sementara menunggu wang jaminan di selesaikan mereka perlu digari. Ia bergantung kepada bidang kuasa polis ketika itu dan bukan disebabkan kesalahan itu ringan atau berat. Ia sama sahaja.

"Asalnya kes Siti Bainun tiada reman maksudnya dia berikan kerjasama di balai. Dia sebenarnya ditangkap dan reman diteruskan sebab tu tak ada keperluan gari.



"Dia pun dah bayar jamin bukan sebab kesalahan tu berat atau tidak.

"Siti Bainun dan Awal di bawah akta yang berlainan, kesemua dalam mana-mana dakwaan ia tertakluk pada prosedur tertentu," ujarnya.



Puas hati tak dengan penjelasan Hafidzah ni? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rayna_raynes 20-5-2022 05:51 PM
Perempuan ni ada di mana2 eh? Mmg gila glamer
Quote MarryPottet 20-5-2022 09:52 PM
Owh githewww
Ingatkan sebab takde saiz gari untuk tangan sado shitty benon
Atau pown sebab dgn keadaan fizikal shitty benon, dia takkan boleh nak lari
Quote sleepandream 20-5-2022 11:36 PM
senang cakap... ikut budi bicara polis=double standard jahhh...
SOP moklu....
sama la SPRM pun... ada pakai baju oren ada bertali leher....
malaysiakuuuuu boskuuuuuuu
Quote mawarika 21-5-2022 01:12 AM
Caya pulak Aku. Lg menyampah lawyer ni. Diam ar kau.
Quote ReginaGeorge 21-5-2022 01:24 AM
Kesian anak dia.. Mesti dibahankan kengkawan
Quote stingerumble3 22-5-2022 06:02 PM
ReginaGeorge replied at 21-5-2022 01:24 AM
Kesian anak dia.. Mesti dibahankan kengkawan

Kalau anak ko .....aku yakin akan tertekan dan perlukhen perlindungan emosinya....but

Helloooooooooooo

This is LARA ALANA we are talking about?

Please la....ini jenis buat derk aja apa org lain nak cakap...she is in her own world...and of different league than anak anak ko...i'm sure...

Quote Orix 22-5-2022 06:05 PM
Hafizah senyum sinis
Quote beatgirlX 22-5-2022 06:15 PM
Budi bicara kononnn
Quote stingerumble3 22-5-2022 06:16 PM
Anak jiran aku yg 3 tahun ada bagi pandangannya ttg isu ini...

Yes agreed rumah iteww memang milik ko...tapi unfortunately the compound surrounding your house(before you even get into your hse) iteww milik siapa? Bukan keww pencerobohan namanya iteww terutama jika dlm terms and conditions of your acquisition of your unit iteww tertakluk pada mentenence fees being settled promptly and the management have the power to deny you entry....unlesa of course you dont need to go through the guard house....just drop from heli....by parachutte straight to your unit without having to go through the guard house and use the compound's street or lanes leading to your hse/unit...

Akal budak 3 tahun..
Quote ezacbee 22-5-2022 06:17 PM
Retis2 ni susah nak rasa kesian..
Quote stingerumble3 22-5-2022 06:40 PM
ezacbee replied at 22-5-2022 06:17 PM
Retis2 ni susah nak rasa kesian..

Momentary lapse of insanity exists in everyone of us.....

Bak kata anak jiran aku yg 3 tahun....kekhilafan dan manusia berpisah teda......
Quote scarflicious 22-5-2022 07:09 PM
Kalau melibatkan peguam suka meneyibok tu, aku geng awal.
Quote stingerumble3 22-5-2022 09:58 PM
He will be off with FINES......

Ok next.......
Quote Burong_Hantuk 23-5-2022 08:36 AM
loyer attention seeker

Lihat semua komen(14)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:52 AM GMT+8 , Processed in 0.968102 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top