CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Tiba-tiba Bunyi" - Alarm Kecemasan Di IOI Berbunyi Masa Menonton Filem Seram

13-5-2022 04:27 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 2820| Komen: 41|Original author: Cinta Erina

Description: Baru-baru ini, viral filem seram bertajuk KKN Di Desa Penari dari Indonesia. Filem ini sememangnya dinanti-nantikan peminat filem seram di Malaysia.
Sumber: Tiktok Fatin Athirah


Baru-baru ini, viral filem seram bertajuk KKN Di Desa Penari dari Indonesia. Filem ini sememangnya dinanti-nantikan peminat filem seram di Malaysia.

Oleh itu, ramai rakyat Malaysia berebut-rebut untuk menonton filem tersebut untuk merasai kisah seram yang diadaptasi daripada kisah benar. 

Namun, sejak ditayangkan pelbagai detik cemas dan seram berlaku ketika menonton filem itu. 


Baru-baru ini, viral video dikongsikan pengguna Tiktok dikenali sebagai Fatin Athirah. Menerusi posting itu, gadis ini menceritakan pengalamannya yang agak cemas ketika menonton filem berkenaan di IOI mall.


Menurut gadis ini, ketika semua penonton sedang fokus menonton file itu, tiba-tiba penggera kecemasan berbunyi dalam panggung wayang. 

Rupa-rupanya, ada tempat di dalam IOI mall yang terbakar yang menyebabkan mereka hanya sempat menonton filem itu separuh jalan. 

Meninjau ke ruangan komen, ramai pengguna Tiktok  memberitahu bahawa mantera-mantera yang digunakan di dalam filem itu adalah benar sehingga menyebabkan beberapa insiden meracau berlaku ketika filem itu ditayangkan. - CARI

Sumber: Tiktok Fatin Athirah


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miszclassique 13-5-2022 04:36 PM
Yg meracau tengok cerita tu melayu ke ada cina india jugak? Kalau melayu je emmmm bolayan jelah
Quote shernazz 13-5-2022 04:38 PM
Ada thread padal ni kat board misteri..
Iols tunggu cm.durian tak.gugur jah updatenye..huwaaa
Quote hareeeesah 13-5-2022 04:46 PM
shernazz replied at 13-5-2022 04:38 PM
Ada thread padal ni kat board misteri..
Iols tunggu cm.durian tak.gugur jah updatenye..huwaaa

Iols pun habis baca takde update dh kan.. janur ireng sewu dewo pun dah habis baca..
Quote Normabaru 13-5-2022 04:51 PM
Jap tajuk KKN tu stand for what..

KKM kaka Tau laaa
Quote Artemesiaa 13-5-2022 05:14 PM
Normabaru replied at 13-5-2022 04:51 PM
Jap tajuk KKN tu stand for what..

KKM kaka Tau laaa

Kata mereka maksudnya Kuliah Kerja Nyata macam pratical kalau budak U kat sini kena buat sebelum dapat ijazah syarat lulus end exam.
Quote Artemesiaa 13-5-2022 05:15 PM
Kabarnya tah ya ke tidak ada lampu pada seat terbakar
Quote ilacantik 13-5-2022 05:18 PM
Artemesiaa replied at 13-5-2022 05:14 PM
Kata mereka maksudnya Kuliah Kerja Nyata macam pratical kalau budak U kat sini kena buat sebelum d ...

Intern lah kiranya kan? Anak meols tanya taknak tengok ke kat GV. Tunggu keluar tv je lah,  dah tua2 ni senang pulak terkejut.
Quote takayama 13-5-2022 05:21 PM
anak kaka plan nk tgk esok pg, ajak maknya tp kaka kata xmampu klu terkejut2 tu kang kiok plk
Quote ifanonline 13-5-2022 05:23 PM
entah2 ada malaun mana saje turn on alarm tu...
Quote Artemesiaa 13-5-2022 05:24 PM
ilacantik replied at 13-5-2022 05:18 PM
Intern lah kiranya kan? Anak meols tanya taknak tengok ke kat GV. Tunggu keluar tv je lah,  dah tu ...

Lebih kurang ler, jadi ramai nak tengok sebab dari cerita sebenar tahun 2009 kalau tak silap kejadiannya.  Yang asal lagi ramai dalam pilem hanya 6 orang.  Sejak kes tu budak U sana dah tak dibenarkan buat kerja kat ulu2 banat kampung dah.
Quote Normabaru 13-5-2022 05:39 PM
Korg ni xngigau ke tgk cite2 seram gini... huhuuu
Quote Normabaru 13-5-2022 05:42 PM
Artemesiaa replied at 13-5-2022 07:14 PM
Kata mereka maksudnya Kuliah Kerja Nyata macam pratical kalau budak U kat sini kena buat sebelum d ...

Ooo gitu...cite ni kaka dpt copy online smlm..minta mahap lerrr..mmg xkn tgk..dh la byk ulorrrrr koserrrrr nnt mengigauuuu

Uwa uwaaa
Quote Normabaru 13-5-2022 05:43 PM
takayama replied at 13-5-2022 07:21 PM
anak kaka plan nk tgk esok pg, ajak maknya tp kaka kata xmampu klu terkejut2 tu kang kiok plk

Kan..dh tuwe2 ni..serem jerit2 gitu..xaman hidop mak mak Kang nk masak teringat2 Kang payah plak nk masuk toilet sume...
Quote takayama 13-5-2022 05:47 PM
Normabaru replied at 13-5-2022 05:43 PM
Kan..dh tuwe2 ni..serem jerit2 gitu..xaman hidop mak mak Kang nk masak teringat2 Kang payah plak ...

itulah psl
dah msk remaja purba ni x larat dgn terkejut2 bagai tu
bdk2 sukalah, kita ni mmg kowser sgt nk tgk
btw selamat hari raya norm
Quote Normabaru 13-5-2022 05:49 PM
takayama replied at 13-5-2022 07:47 PM
itulah psl
dah msk remaja purba ni x larat dgn terkejut2 bagai tu
bdk2 sukalah, kita ni mmg kowser ...

Mat ri ye kaka taka

Despite everything...semoga amalan kita diterima Allah swt..
Quote cmf_almondpecan 13-5-2022 05:49 PM
Normabaru replied at 13-5-2022 04:51 PM
Jap tajuk KKN tu stand for what..

KKM kaka Tau laaa

KKN ni kalau zaman akhir 90an dulu Korupsi, Kronisme dan Nepotisme ????
Quote Normabaru 13-5-2022 05:50 PM
cmf_almondpecan replied at 13-5-2022 07:49 PM
KKN ni kalau zaman akhir 90an dulu Korupsi, Kronisme dan Nepotisme ????

Hahahahahahah tp cite ni byk ngeseks n ulor je...acaner nk nepotism

Kohkohkoh
Quote Beribear 13-5-2022 05:57 PM
Edited by Beribear at 13-5-2022 06:03 PM

Adikk iolss tengok semalam dgn kawan2 kerja. Dia bagi 5/10 je sbb dia tak impressed. Kalau dia kata gitu mesti iolss pon akan rasa yg sama & ktorg dah agak dah kalau dari seberang citer horror dia mesti ada scene mengarut. Tp kawan2 kerja dia semua suka citer ni

Edit : iolss lg suka citer thriller mcm when a stranger calls
Quote AbukRokok 13-5-2022 06:24 PM
Normabaru replied at 13-5-2022 04:51 PM
Jap tajuk KKN tu stand for what..

KKM kaka Tau laaa

kementerian kesihatan

mmg menyeramkan


Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 08:05 PM GMT+8 , Processed in 0.081682 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top