CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Dituduh Makan Duit Isteri, Suhaimi Saad Dedah Satu Persatu Kerja Yang Dibuat

13-5-2022 04:07 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 11382| Komen: 157|Original author: Saiful

Description: Bukan seorang, sebelum ini ramai yang hentam Suhaimi Saad dan mendakwa dirinya lagsung tak kerja dan hanya mengharap duit isteri, Ina Naim.
Bukan seorang, sebelum ini ramai yang hentam Suhaimi Saad dan mendakwa dirinya lagsung tak kerja dan hanya mengharap duit isteri, Ina Naim.

Tak berdiam diri, Suhami jawab! Katanya dia menerima royalti sebagai seorang penyanyi, penulis lirik serta pencipta lagu apabila lagu-lagunya dimainkan di televisyen, radio dan sebagainya.

Foto: IG

Menurutnya royalti berkenaan dibayar dua kali setahun. Katanya kalau pandai berjimat, duit tersebut mampu untuk bertahan selama beberapa bulan.

"Alhamdulillah SS dah menyanyi dari tahun 2000 hingga sekarang  dan ada lebih 10 buah album termasuk album bersama In-Team, solo dan album kompilasi. Jadi setiap lagi yang diputarkan akan ada pihak yang akan kutip royalti dan akan bayar kepada artis.


Foto: IG

Kalau SS meninggal dunia nanti royalti tu akan dibayar ke waris iaitu kak Ina Naim dan anak-anak."


Bukan itu sahaja, Suhaimi atau mesra dipanggil SS juga mengajas al-Quran online.

"Untuk mingguan SS ajar anak-anak mula dari hari Ahad hingga Khamis. Jumaat dan Sabtu SS ambil kesempatan untuk buat khidmat urut. Katakan dua hari tu SS urut 3 orang jadinya 3 orang SS dapat RM300.00."





Bukan itu sahaja, mereka suami isteri juga menjual pelbagai produk termasuk kaftan, kopi dan macam-macam lagi.

SS dah terangkan semua kerja yang dia buat. Jangan tuduh bukan-bukan lagi ya. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SherryZass 13-5-2022 04:14 PM
bini dia c ina tu kerja ke, ada ke duit tu yg c bewak ni nak makan jugak?
Quote azie5zoe 13-5-2022 04:21 PM
Memang senang ler nak berjimat, anak-anak dia tak hantar sekolah kan?Esok lusa kalau ada pemeriksa paper exam yang jumpa jawapan paper exam bumi tu rata dah tahulah siapa cikgunya.
Quote prince_marhaen 13-5-2022 04:24 PM
boleh survive pun sebab kau kedekot nak mampos, nafikan hak anak dapat pendidikan, nafikan hak isteri untuk berhias-hiasan, makan pun laksa je rebus ikan...anak kena nyanyi kat pasar malam... kau nak buat kerja senang je, mengurut pun promo dekat Grindr, dah kantoi kata tu usaha, padahal curious nak try jantan... jantan bodoh mana lah yang layankan urut dia ni...
Quote gideoncross 13-5-2022 04:25 PM
@asfaz D prsilakn mncemar duli.
Quote Prickford 13-5-2022 04:37 PM
Iolls tiap kali nengok Ina Naim ni macam boleh terbau2 hanyir laksa tak pakai deodorant huhu
Quote missHaidiD 13-5-2022 04:37 PM
Ritu tomok yg popular pun dpt berapa je royati
Quote missHaidiD 13-5-2022 04:37 PM
Woi sohai ko ingt ko saari amri??
Quote cikatilia 13-5-2022 04:38 PM
azie5zoe: Memang senang ler nak berjimat, anak-anak dia tak hantar sekolah kan?Esok lusa kalau ada pemeriksa paper exam yang jumpa jawapan paper exam bumi tu ra ...


pastu makan laksa aje.. kalau makan special2 secret recipe ke 2 org aje pon.
makan kek cheese pon beli 1 aje sbb emak aje makan anak lantakkan makan aje laksa tu sampai kebung

Quote abangadek 13-5-2022 04:43 PM
membongak sgt ni.. cipta lagu tu betul la tp radio bowdow mana yg putarkan lagu engko biol
Quote renko 13-5-2022 04:48 PM
dasar sohai laksa
Quote annehuda 13-5-2022 04:48 PM
kalau ada duit tu belilah peti ais.
Quote cicicumel 13-5-2022 04:50 PM
Betul ke duit royalti heols sebanyak tu smpai boleh sara anak bini?
Quote awex^returns 13-5-2022 04:51 PM
dia ni artis ke nak bukak thread sini
dia ni gang2 jahpamtek juga penunggang agama merangkap sampah sarap
Quote dewi_rina 13-5-2022 04:58 PM
debab nya yinna
Quote dewi_rina 13-5-2022 04:59 PM
cicicumel replied at 13-5-2022 04:50 PM
Betul ke duit royalti heols sebanyak tu smpai boleh sara anak bini?

sedangkan p ramlee yg terkenal tu pun waris hidup susah, lagi si sohai ni.. kita tunggu jelah
dah lebih 2 tahun tapi panjang umur dia lagi
alhamdulillah hidup nikmat
Quote Samerosie 13-5-2022 05:00 PM
Tiap2 tahun pun keluar cerita kau makan royalti lagu sampai tak habis makan, tapi misekin kepam juga tak macam penyanyi lain aku tengok.
Quote smeetasmitten 13-5-2022 05:16 PM
Penyanyi 70an (contoh uji rasid) hari2 lagu keluar radio pun hujung2 dok ppr jua.

Tak banyak mana pun royalti kalau tahan 2-3 bulan je. Tahan pun sbb tak sekolah
Quote mendeluk 13-5-2022 05:43 PM
Prickford replied at 13-5-2022 04:37 PM
Iolls tiap kali nengok Ina Naim ni macam boleh terbau2 hanyir laksa tak pakai deodorant huhu

HAHAHAHA
Muka dia busuk. Dengan mata lebam. Tudung mcm tak basuh 20 hari.
Quote auntyonion 13-5-2022 05:46 PM
Muntahhhh

Lihat semua komen(157)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 07:26 PM GMT+8 , Processed in 0.079605 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top