CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aisar Khaled Kantoi- Buat Cabaran Cari Duit Raya RM1,000 Tersembunyi, Saudara Sendiri Yang Dapat

11-5-2022 05:55 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4283| Komen: 35

Description: Aisar Khaled membuat cabarannya meminta orang ramai mencari duit raya bernilai RM1,000 yang diletakkan di sebuah lokasi tersembunyi rupa-rupanya hanya gimik.
Aisar Khaled membuat cabarannya meminta orang ramai mencari duit raya bernilai RM1,000 yang diletakkan di sebuah lokasi tersembunyi rupa-rupanya hanya gimik.

Perkara itu dibongkarkan netizen yang mendedahkan individu berjaya mendapat duit raya tersebut adalah saudaranya sendiri.


Foto: IG

Menerusi hasil penyiasatan sebuah akaun @tehais, Aisar pernah bergambar dengan individu yang dikenali sebagai Syakir itu pada sambutan Hari Raya Aidilfitri 2017.

Oleh yang demikian ramai yang beranggapan, YouTuber tersebut sudah berpakat dengan saudaranya itu bagi menghasilkan 'content' terbabit.




"Aisar buat kerja tak clean. Mungkin Aisar nak bagi duit raya dekat cousin dia. Kita husnuzon okey geng!

"Dah kantoi saudara sendiri yang ambil. Baik sedekah dekat anak yatim dapat fadhilatnya.

"Kesian orang datang cari duit tu tak jumpa, rupanya dah bagi dekat saudara sendiri" ujar beberapa netizen.


Aisar sering mencetuskan kemarahan netizen dengan 'content' yang dilakukannya.

Pada Rabu, Aisar memuat naik video di TikTok yang menunjukkan duit raya bernilai RM1,000 diletakkan di kawasan tersorok di Terengganu dengan meminta orang ramai datang mengambilnya.

"Di tangan Aisar ada RM1,000. Aisar letak duit satu tempat. Awak jumpa tag Aisar tau, Aisar kongsi duit raya RM1,000 ni," ujarnya.



Kemudian seorang lelaki bernama Syakir mengucapkan terima kasih kerana sudah menjumpai duit tersebut dan mahu menggunakannya untuk menampung pengajian.

Sehingga kini video yang dimuat naik pada petang Rabu itu kini sudah mencecah 1.8 juta tontonan di TikTok miliknya.



Untuk rekod, Aisar sebelum ini pernah dikecam beberapa kali termasuk merakam video di kubur Allahyarham Siti Sarah tanpa mengambil kira sensitiviti ahli keluarga demi kandungan siaran YouTube miliknya. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tembikaigoreng 11-5-2022 06:16 PM
Missqueen acah² kaya, 1k pun xmampu nak bagi free tapi NAK juga buat LOL
Quote kotakominami 11-5-2022 06:20 PM
Aku tak salahkan hanat nih.....yg bodo tu org ramai yg kena tipu tuh...takde bende free kt dunia ni bhai....ko nak duit raye g mintak ngan iqbal 70k
Quote gideoncross 11-5-2022 07:02 PM
Bnda cmni mmg sllu family sndri yg mnang.
Quote auntyonion 11-5-2022 07:14 PM
Tah pape la ramai budak2 polo budak senget nih
Quote Mulotkoyak 11-5-2022 07:25 PM
Die ni autism ke? Ak xbrape tau sgt die ni. Prnh dgr die viral psl solat n kubor sarah je yg ak ingt. Ak xtau kje ape budak autism ni.
Quote missHaidiD 11-5-2022 08:15 PM
Lebar betol mulut aisar. Penumbuk pun bole masuk
Quote akumak 11-5-2022 08:39 PM
Selama ni aku ingat dia ni abg asad motawh hahaha. Tgk gmbr raya tu baru sedar aku salah
Quote nakkomenjugak 11-5-2022 08:59 PM
Dari mana datangnya budak nehh
Quote imrb 11-5-2022 09:15 PM
balik2 cerita bdk terencat akal ni
Quote kitmal 11-5-2022 09:48 PM
attention seeker sangat
Quote mojarean_X 11-5-2022 10:06 PM
kotakominami replied at 11-5-2022 06:20 PM
Aku tak salahkan hanat nih.....yg bodo tu org ramai yg kena tipu tuh...takde bende free kt dunia ni  ...

Yg kena tipu bbnu. Sian juga bbnu tu semua naif je kena tipu
Quote Lagubestbest 11-5-2022 10:15 PM
Dengan Aisar je pun ramai dah kalah. Belum Dajjal lagi tu.
Quote silampumeja 11-5-2022 10:30 PM
Galak lah semua nk buat content.... Jauhlanlah aku fllow org2 gini
Quote stania83 11-5-2022 11:28 PM
cuba buat perangai elok elok boleh jadi setaraf henry golding..tapiii perangai tak elok terkinja la buat dia jadi femesss.
Quote belacan_gurl 12-5-2022 02:51 AM
So??? Walaupun buat content bodoh2...Tetapla si esar kalit nih mencanak naik follower dia sbb yg follow dia pun budak2...hanya org dewasa je boleh berfikir mamat nih lapar like .. budak2 apa tau
Quote renko 12-5-2022 09:33 AM
monyet belimbing ni nk attention je
Quote aammyy 12-5-2022 10:58 AM
Dia kalau tak senyum, ada la gaya model, dgn tinggi lampai. Bila dia senyum alahai, budak ni sakit ke? Ckp pun senyum. Senyum selalu.
Quote makton 12-5-2022 11:01 AM
tak kenal sape mamat ni
Quote Prickford 12-5-2022 11:07 AM
Bila dah bodoh kan. Berterusan jadi bodoh. Bila duit haram jadi darah daging, mengalir terus kebodohan tu non-stop!

Lihat semua komen(35)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 04:35 PM GMT+8 , Processed in 0.081650 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top