CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Shuib Tak Bagi Orang Datang Berbuka Dan Beraya- Raisuddin Amzah Tinggal Satu Rumah Punca Susah Nak Move On?

9-5-2022 03:51 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 24854| Komen: 124|Original author: Saiful

Description: Raisuddin Hamzah mengakui Shuib masih belum pulih, masih terbeban dengan rindu, sedih dan patah hati.
Raisuddin Hamzah mengakui Shuib masih belum pulih, masih terbeban dengan rindu, sedih dan patah hati.

“Sejak arwah meninggal, saya dengan dia masih belum duduk bersama berbual dari hati ke hati. Dia banyak sorok benda daripada saya. Saya faham, bukan tak faham keadaan dia yang terasa kehilangan.



Foto: IG

“Dia dan arwah, sangat rapat. Mereka berdua boleh jadi macam-macam. Boleh jadi suami isteri, kawan baik, bergurau senda pun kadang-kadang saya pun rasa tak sanggup nk buat Shuib begitu. Tapi Shuib rela dan okey bila Sarah gurau dengan dia.

“Contoh macam watak Mat Jeggey itu. Seronok tengok keletah mereka berdua. Tapi ada ketika, sekarang ini, saya rasa adakah kerana saya dan keluarga masih ada bersama-sama maka ia buat dia rasa semakin susah nak ‘move on’? Sesekali terbit pertanyaan begitu,” katanya seperti dipetik di Utusan Online.




Raisuddin juga pernah terfikir , adakah dia perlu menjauhkan diri daripada Shuib supaya menantunya itu dapat meneruskan hidup mengikut cara sendiri.

“Tapi setakat ini, tidaklah pula dia berbunyi. Dia lebih banyak bercerita dengan orang lain, yang dia selesa. Saya tak marah, faham keadaan dia.Bermakna, dia letakkan saya ini pada kedudukan begitu tinggi dan dia hormat. Mungkin juga dia takut saya rasa sedih sepertinya.

“Dia pun tahu sejarah saya dengan arwah anak macam mana. Sangat rapat. Saya fikir, nanti perlu ada satu ruang untuk kami berdua bersama-sama duduk berbual dari hati ke hati."



Sementara itu dakwa satu sumber, Shuib sekarang lebih banyak berdiam diri.

Jiwa Shuib seperti hilang bersama nafas isterinya itu.




“Dahulu Shuib selalu meraikan tetamu di rumahnya. Ketika arwah masih ada, memang seronok. Meriah. Tetapi kini, dia semakin menyendiri. Ada sahabat mahu datang berbuka dan beraya pun, dia minta ruang sendiri."

Semoga Shuib sekeluarga tabah menghadapi dugaan ini. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hyie 9-5-2022 04:29 PM
ayah mentuanya kot ye pon pegila cari rumah asing sana, bukan takda bini. Pepaham sendiri sudahla
Quote Burong_Hantuk 9-5-2022 04:30 PM
aku memang x berkenan dengan si raisuddin nih,
Quote kucingitam 9-5-2022 04:39 PM
aduhai...pak mertua plak dah...udah2 la tu.
Quote kikyou 9-5-2022 04:46 PM
yang pak mentua pun, xde rumah sendiri ke?
Quote nakkomenjugak 9-5-2022 04:49 PM
Haaa so, pak din, silakan pindah.
takkan takde rumah kotttt pak dinnnnn
Quote enot_sibudak 9-5-2022 05:48 PM
smua berangkut tangga situ.. p cari la umah lain.. kak xnak hidup susah
Quote mamaida28 9-5-2022 05:58 PM
mungkin dia perlu kan ruang dgn anak2. bagilah ruang tu.. jgn di ganggu
arap2 family faham laa
Quote domok 9-5-2022 06:10 PM
Memang patut la pak mertua tu pindah. Kene fikir, kalau shuib kawin baru, takkan nak dok sekali plak.
Quote gekkou 9-5-2022 06:12 PM
pak mertua tak boleh survive
plak tak snggup hidup rumah murah
menumpang la senang menantu
guna alasan cucu
Quote Diamje 9-5-2022 06:20 PM
Lama2 jadi kesian pulak.. shuib ni jenis sayang bini... Tkde ubat lain, kawen baru je ib..sbb ko jenis sayang bini, jadinya channel kan sayang ko tu kt bini baru.
Quote hzln 9-5-2022 06:21 PM
Edited by hzln at 9-5-2022 06:23 PM

Ala pakcik
Dia hilang bini masa takda sapa dlm hati dia kecuali bini dia
Bukan macam pakcik
Bini belum mati, pakcik dah move on, cari bini baru, yg muda bergetah lagi
Quote kepompong 9-5-2022 06:27 PM
hzln replied at 9-5-2022 06:21 PM
Ala pakcik
Dia hilang bini masa takda sapa dlm hati dia kecuali bini dia
Bukan macam pakcik

kehkehkehhh… betulbetulbetul
Quote Minami2013 9-5-2022 06:30 PM
hzln replied at 9-5-2022 10:21 AM
Ala pakcik
Dia hilang bini masa takda sapa dlm hati dia kecuali bini dia
Bukan macam pakcik

Tajam menyusuk

Sila lah hadam pokcik din oi...
Quote TabletSusu 9-5-2022 06:32 PM
mak si arwah x duduk sekali eh dlm rumah soib ni? abg arwah pun katanya asyik berumah tangga kan dulu kat rumah tu.

Quote asfaz 9-5-2022 07:11 PM
TabletSusu replied at 9-5-2022 06:32 PM
mak si arwah x duduk sekali eh dlm rumah soib ni? abg arwah pun katanya asyik berumah tangga kan dul ...

Mak arwah dah meninggal,yang ada mak tiri
Quote TabletSusu 9-5-2022 07:55 PM
asfaz replied at 9-5-2022 11:11 AM
Mak arwah dah meninggal,yang ada mak tiri

oh sorry, tertinggal part ni.

x pun soib.. beli je lah rumah lain.. ko pindah duduk dgn anak2. ko kan kaya
rumah tu bg je kat mentua n ipar duai ko duduk. biar dorg pulak tanggung expenses sendiri
Quote missHaidiD 9-5-2022 08:03 PM
Pak sudin ni ada kes merbahaya..

Cuols semua tak ingt ke

Senyap je kes pakcik sudin ni khenzzz
Quote silampumeja 9-5-2022 08:07 PM
kikyou replied at 9-5-2022 08:46 AM
yang pak mentua pun, xde rumah sendiri ke?

Akaun anak pun dah diambik bini mudanya kan...
Quote winky1 9-5-2022 08:10 PM
Pak Din, kalau baca ni tolong lah pindah
Jgn tunggu Shuib ckp. Takkan dia nak ckp....unless dia berdiri kat pintu halang pak Din pindah, ye. Sesekali dtg jengok, itu pun klu Shuib request ye

Lihat semua komen(124)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 04:35 PM GMT+8 , Processed in 0.083220 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top