CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Lelaki Mati Lepas Suntik Besar Punggung- Raja Ilya Geram Sebab Pernah Jadi Mangsa, "Memang B*bi!"

26-1-2022 06:54 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6396| Komen: 53|Original author: Oleh: Saiful

Description: Baru-baru ini seorang lelaki maut selepas menerima rawatan estetik daripada pakar kecantikan tak bertaulaiah.
Baru-baru ini seorang lelaki maut selepas menerima rawatan estetik daripada pakar kecantikan tak bertaulaiah.

Berita ini membuatkan Raja Ilya tampil berkongsi kisahnya yang turut menjadi mangsa sampai terpaksa menanggung kesan sampingan yang teruk.



Foto: IG

"Serius geram bila baca berita macam ni, banyak orang di luar sana yakin, berani nak mati buat prosedur rawatan estetik tanpa lesen dan sesetengahnya ambil lesen bawah meja (secara tidak sah).

"Memang b*** orang macam ni! Ini bukan kali pertama ada meninggal. Saya juga pernah jadi mangsa, terima kesan jangka panjang... perempuan yang menipu jadi doktor buat prosedur yang salah dan terus hilang.


"Ghaib entah ke mana! Seorang pelanggan VIP bergelar datin mati di bilik hotel sebabkan dia. Kejadian ini berlaku pada tahun 2006 hingga 2008," katanya menerusi laman Instagram.



Ilya menambah, rawatan doktor palsu ini sangat berbahaya kerana bahan yang digunakan tak disahkan oleh badan kesihatan.

"Ini satu penipuan terbesar! Mereka menggunakan bahan yang tak dibenarkan seperti minyak silikon dan banyak lagi. Mereka tiada kredibiliti sebagai pengamal perubatan estetik atau mereka tak ada kelayakan untuk buat pembedahan.



"Ini masanya untuk kita pandang serius isu ini kerana boleh memberi kesan sampingan seumur hidup, kecederaan dan kematian.

"Ini sesuatu yang memalukan. Saya merayu Jawatankuasa Amalan Perubatan Estetik Kebangsaan atau mana-mana jabatan lain yang berkaitan untuk mengambil tindakan dan menghentikan perbuatan ini.





"Saya tidak bercakap tentang mereka yang jual produk kecantikan dan memiliki klinik estetik yang berkelayakan kerana saya pun suka dan mereka banyak membantu saya contohnya pakar bedah plastik, Dr. Ali yang saya kenal sangat baik."

Ilya buat rawatan apa agaknya tu? -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nham22 26-1-2022 06:58 PM
Alahhhhhhhh...
Quote Minami2013 26-1-2022 07:00 PM
Doktor kata kematian lelaki tu tak de kaitan pun dengan suntikan tu. Tapi, ramai je masih percaya dgn those yg claim pakar kecantikan utk cucuk sana sini. Beauty is pain gituuuu... sanggup ambik risiko.
Quote Nenolen 26-1-2022 07:15 PM
Lawa sungguh Remilah sekrg nie...kaka suka Remilah berlakon esp dlm drama Dahlia...
Quote imransulaiman 26-1-2022 07:46 PM
Dia kawan dengan Dr. Ali katanya.. Bedah sana bedah sini. Lepas tu promote ubat kurus... Hmmmmmmmmm
Quote Piramida 26-1-2022 07:50 PM
Ok ok.. Dah tu???
If berani nak ubah kejadian asal.. Awat tak berani nak tanggung risiko?
Btw.. Memang tak ok sgt lah beroperasi tanpa lesen.
Quote deebiz14 26-1-2022 07:50 PM
So sheols mmg da byk merepair lah yer? Dari 2006....
So far nmpk menjadik. Lepas tu jual slimming product?
Quote rosannazmia 26-1-2022 07:54 PM
Bila sajad nak jupa remilah ni..? Boleh tukar2 tip kecantikan gitu
Quote Carcosa 26-1-2022 08:52 PM
Edited by Carcosa at 26-1-2022 08:56 PM

Tak. Kau nak salahkan KKM?
Kau dah tau, procedure apa2 pun, kena buat kat  clinic or hospital kan. Gatal burit nak buat kat hotel, sah2 lah tak Bertauliah org yg administer tu.
Kau bodoh ke apa Remilah??
Penah ke Dr yg genuine buat kerje dia kat hotel?
Kerja kan orang adalah
Quote Carcosa 26-1-2022 08:55 PM
Mohon sis @chazey mencemar duli utk perbetulkan segala kesalahan bait2 perkataan Inggeris Remilah Begum  
Quote sharlenetexas 26-1-2022 09:00 PM
rosannazmia replied at 26-1-2022 07:54 PM
Bila sajad nak jupa remilah ni..? Boleh tukar2 tip kecantikan gitu

Takleh rentas timur barat lagi kot. Omicron tengah bergentayangan.

Quote sharlenetexas 26-1-2022 09:00 PM
Carcosa replied at 26-1-2022 08:52 PM
Tak. Kau nak salahkan KKM?
Kau dah tau, procedure apa2 pun, kena buat kat  clinic or hospital kan. G ...

Sama mcm fake dentist pasang braces kat bilik hotel.

Quote exclusive_vvip 26-1-2022 09:08 PM
tak, skrg ni apahal orang bleh senang2 guna khidmat tak tentu hala gini? buat prosedur kat bilik hotel pun menonong je ikut..kalu xde permintaan,xde lah penawaran..
Quote Carcosa 26-1-2022 09:18 PM
sharlenetexas replied at 26-1-2022 09:00 PM
Sama mcm fake dentist pasang braces kat bilik hotel.


Exactly! Yg pasang braces tapi nak buat2 lawa je tu.
Tah hapa2. Main redah je, sebab murah katanya.
Buat dkt hotel2 jgk tu.
Walaupun meols benci dentist (sbb haram J betul, tak pernah tak mahal!), tapi meols tetap ye pegi dental clinic yg betul utk chk gigi twice a year
Ni diorang ni, sesuka je tadah bontot utk tah sapa2, utk dicucuk.... Ehhhh???!  
Quote doubleA 27-1-2022 02:12 AM
Produk skincare pun iols tak beli yg entah whoareyus founder, ni lagi nak support braces palsu cucuk illegal. Hello dah 2022 pun kalau nak cantik pergi yg credible. Ni konon murah sanggup risiko kan nyawa. Kesedaran should come from diri sendiri, koser la kkm nak tambah keja omicron2 ni. Jadi yg berakal tu pikir sendiri
Quote siasia 27-1-2022 06:33 AM
Doktor palsu tu bodoh, yg percaya servis dia dua kali bodoh. Tak de maknanya ko tatau Dr. tu fake.
Quote AKAZ85 27-1-2022 06:57 AM
Sape beli ubat kurus remilah begum ni memang bodoh la.. Dah terang2 dia berkias bedah sana sini.. Acik2 gundu kalau ade duit berkepuk2 pergi je bedah.. Jangan laa rosakkan buah pinggang dengan produk sampah macam ni.. Yenna deiiii... Kadi waleyyy
Quote Suchi 27-1-2022 07:11 AM
Edited by Suchi at 27-1-2022 07:13 AM

Deleted post
Quote kaoru44 27-1-2022 07:17 AM
Xreti nk ckp..dh terang2 mmg tak bertauliah tp still org terpengaruh nk buat jgk..mcm produk timbang kilo la,still ada yg gigih nk beli..
Quote asfaz 27-1-2022 07:40 AM
Sendiri cari pasal cucuk sana cucuk sini dengan doktor tak bertauliah kau nak memekak pulak  . Berani ubah ciptaan Allah, berani la tanggung . Yg pastinya kau bodoh la sebab percaya kat org mengaku doktor. Nak jimat duit khensss

Lihat semua komen(53)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 10:12 PM GMT+8 , Processed in 4.080706 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top