CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dulu Wanita Sekarang Lelaki, Aprilio Manganang Bertunang Dengan Kekasih

26-1-2022 01:18 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 3935| Komen: 54|Original author: tatod

Description: Bekas pemain bola tampar wanita Indonesia, Aprilio Manganang sudah bertunang dengan kekasihnya, Claudya dalam majlis sederhana dua hari lalu. Berita itu dikongsikan sendiri oleh atlit berkenaan meneru ...

Bekas pemain bola tampar wanita Indonesia, Aprilio Manganang sudah bertunang dengan kekasihnya, Claudya dalam majlis sederhana dua hari lalu. Berita itu dikongsikan sendiri oleh atlet berkenaan menerusi akaun Instagram miliknya.

Tiada kata lain dapat diungkapkan selain bersyukur kerana bertemu dengan wanita yang dapat menerima kekurangan dan kelemahan dirinya.

"Syukur atas semua perjalanan hidup akhirnya bertemu insan tepat yang dapat menerima ketidaksempurnaan," tulisnya.


Memilih pakaian batik pada hari pertunanangan mereka, Claudya turut meluahkan rasa gembira majlis itu berjalan lancar dan berterima kasih kerana atas doa orang ramai.

"Terima kasih atas doa dan ucapan khususnya sokongan yang diberikan kepada tunang saya. Anda semua sangat baik hati," kata Claudya.



Terdahulu, Aprilio Perkasa Manganang menggantikan nama dan jantina pada Mac 2021. Sebelum ini, Aprilio dikenali sebagai Aprilia Santini Manganang menyertai pasukan bola tampar wanita Indonesia. Aprilio mengalami hipospadia atau kelainan pada organ reproduksi ketika dilahirkan.

Selepas menjalani pembedahan kelamin, Aprilio secara rasmi menjalani kehidupan sebagai lelaki selepas permohonannya pertukaran nama diluluskan Mahkamah Negeri Tondano tahun lalu. -CARI




Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelapaparut 26-1-2022 01:22 PM
indonesia biase la dieorg liberal, xde sape kecam..anyway, nanti main mcm mane ye, sape jolok sape
Quote Cece1234 26-1-2022 01:23 PM
kelapaparut replied at 26-1-2022 01:22 PM
indonesia biase la dieorg liberal, xde sape kecam..anyway, nanti main mcm mane ye, sape jolok sape

Baca dlu smpai abis ..
Quote matchstick 26-1-2022 02:03 PM
Dia khunsa..so boleh pilih
Quote darkness 26-1-2022 02:06 PM
Dia ni lah heboh dulu sb dia khunsa. Bukan mcm si bang sajat
Quote pekanwoohoo 26-1-2022 02:40 PM
Dia punya gaya keperempuanan tu masih ada lah sikit-sikit. Mungkin sebab dah lama jadi peempuan, masih berbaki lagi gaya feminin tu.
Quote Suchi 26-1-2022 02:47 PM
Dia kristian kan so takyah la nk sunat2 dak. Suara dia mmg mcm lelaki, body pun takde nampak perempuan pun walau shirtless
Mesti happy dah bebas
Quote dua_chzy 26-1-2022 02:49 PM
kelapaparut replied at 26-1-2022 01:22 PM
indonesia biase la dieorg liberal, xde sape kecam..anyway, nanti main mcm mane ye, sape jolok sape

Dia khunsa lah.

Btw selalu ja aku tengok netz Ndon Muslim ngutuk2 serupa netz tanahair.
Quote dua_chzy 26-1-2022 02:50 PM
Dah makin jantan muka heols yah. Like if berselisih tepi jalan, ko takkan terpikir pun dia asalnya hidup sebagai perempuan.
Quote eLiaD 26-1-2022 02:58 PM
kok bisa sih.. katanya konyol nya cuma 5 cm

RiP
Quote copy_paste 26-1-2022 03:02 PM
owhh khunsa,jantina dan fizikal lebih pada lelaki,
so mmg xsalah la,
ptt tengok muke x jambu pun,
Quote Cpkay 26-1-2022 03:08 PM
tangan berurat urat.. hormon lelaki dia lagi banyak dari hormon pompuan..dia memilih jantina yg sebenar..
Quote Prickford 26-1-2022 03:14 PM
Heolls khunsa. Masa heolls main bola tampar wanita tu, mmg nampak nau mcm jantan nak jadi pompuan. Rupanya khunsa. Elok la pilih ke arah lelaki sbb nampak muka kasar lelaki heolls tu. Kalau pilih jadi perempuan, lelaki pon takut nak dekat, besar nau badan.
Quote buragazz 26-1-2022 03:22 PM
klu Khunsa kene pilih mana yang dominant... tapi tgk kan rupa memang jantan...
Quote scorpionkiki 26-1-2022 03:25 PM
Inilah first indon yg i rasa handsome.
Quote Belibis 26-1-2022 03:51 PM
Suap muka masa dia pompuan pls..
Insan pemalas.[em:7:]
Quote kon2 26-1-2022 04:00 PM
gud example xde tipu2
Quote ezacbee 26-1-2022 04:03 PM
Tengok tangan berurat boleh tau lelaki. Muka pun kasar. Klo jadi pompuan haru laa..
Quote tweetytweety 26-1-2022 04:30 PM



nampak sado beliau masa Female dulu.



Quote angelofish 26-1-2022 04:47 PM
masa bersukan nak pulak jadi perempuan

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 12:59 PM GMT+8 , Processed in 0.078048 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top