CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Pernah Dibuli Tapi Kini Gadis Kacukan Melayu-Filipina Ini Jadi Perhatian

25-1-2022 10:22 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 3786| Komen: 29|Original author: tatod

Description: Nama Yazmin Aziz belum cukup dikenali di persada seni tanah air. Bagaimanapun, gadis kacukan Melayu-Filipina berusia 20 tahun ini mempunyai lebih 500 ribu pengikut di TikTok. Dia mulai mencuri perhati ...

Nama Yazmin Aziz belum cukup dikenali di persada seni tanah air. Bagaimanapun, gadis kacukan Melayu-Filipina berusia 20 tahun ini mempunyai lebih 500 ribu pengikut di TikTok. Dia mulai mencuri perhatian pengguna aplikasi itu apabila sering berkongsi sketsa lakonannya dalam bahasa Tagalog.

Walaupun dilahirkan di Malaysia, Yazmin tidak fasih berbahasa Melayu kerana bahasa pertuturan di rumah adalah Tagalog. Ibunya berbangsa Melayu manakala bapa kandung dan bapa tirinya berasal dari Filipina menyebabkan mereka sekeluarga lebih selesa berkomunikasi menggunakan bahasa Tagalog.



"Di sekolah rendah, saya pernah dibuli. Mereka tidak suka kerana ketika itu saya baru berpindah dari Filipina dan belum fasih berbahasa Melayu. Awalnya, saya bimbang umum tidak dapat menerima kehadiran seseorang yang berdarag Melayu-Filipina.

"Tetapi, selepas saya berkongsi video berkaitan bahasa Tagalog dan terjemahan dalam bahasa Melayu, barulah saya tahu ramai yang menyukai dan dapat menerima saya seadanya," katanya.



Yazmin dalam temu bual bersama mStar turut mendedahkan dia menjadikan Mark Adam sebagai inspirasinya untuk terus mengorak langkah dalam bidang seni. Gadis itu kagum dengan semangat Mark yang tidak berputus-asa untuk terus mencuba walau ada batasan bahasa.


 

Terpilih menjadi salah seorang peserta Big Stage, Yazmin menganggap peluang itu adalah rezeki untuk membuktikan bakat serta kebolehannya. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote irvene 25-1-2022 10:43 PM
sape ni? takde org komen pun. meh aku komen. nk tutip tacang
Quote Tembikaigoreng 25-1-2022 10:49 PM
Skrg nie semua org terkenal ....tapi Aku xkenal pun. Btw cantikk juga
Quote misscougar 25-1-2022 10:58 PM
Suka tgk tiktok dia.. kelakar. Comel
Quote mendeluk 25-1-2022 11:05 PM
Cantik jugak tengok budak ini. Exotic look. ! Filipino memang ramai good looking en
Quote Suchi 25-1-2022 11:52 PM
Mak dia kira mmg taste ngan pinoy jela yek? Bapak kandung dan bapak tiri dedua pinoy
Quote perrrghhhh 25-1-2022 11:57 PM
lawa & exotic
Quote Begbiru 25-1-2022 11:59 PM
slang sebijik! teringat zaman tinggal kat manila 4 tahun...best!
Quote princess_mia 26-1-2022 12:01 AM
dia Sabahan kan? If ye, Sabah kan next to Philippines. sebab tu mak dia kawen dengan Pinoy kot.
Quote anony-mous 26-1-2022 12:25 AM
Poster big stage tu dia plg menonjol. Ada rupa n tgk mcm tggi. Hrap she ada bakat berlakon. Skrg haus dgn heroin. Yg ada hauk pendek
Quote becir 26-1-2022 12:40 AM
Philippines kan ethnically Malay..so kiranya dia mmg darah melayu la unless mmg ada mix Spanish
Quote ghalibboy 26-1-2022 06:20 AM
Macam ada darah India
Quote evlinne 26-1-2022 06:29 AM
Kdg layan tiktok dia. Kelakar
Ingat selama ni umur dia mid 20s
Nampak muka tua
Quote hareeeesah 26-1-2022 07:37 AM
Lagi better dia ni dari bdk nangis tak sudah merapu je tu..
Quote cheezel 26-1-2022 07:41 AM
So sekarang dah fasih bm belum? Tinggal kt malaysia tp acah2
Quote bottombikini 26-1-2022 07:48 AM
masuk dunia hiburan kira wajib la story masa kecik kena buli, tomboy, tak cantik, panjat pokok..
kalo anak kacukan pulak kena la gitau tak fasih BM yada yada ..
Quote Fly_over 26-1-2022 07:54 AM
hareeeesah replied at 26-1-2022 07:37 AM
Lagi better dia ni dari bdk nangis tak sudah merapu je tu..

suara budak nangis tu sedap jgk. ala2 soprano gitu dia nyanyi lagu money heist. muka pn lawa. tp tula…
Quote dua_chzy 26-1-2022 07:56 AM
princess_mia replied at 26-1-2022 12:01 AM
dia Sabahan kan? If ye, Sabah kan next to Philippines. sebab tu mak dia kawen dengan Pinoy kot.

Sabahan ngaku Melayu? Adakah keturunan Projek IC?
Quote selipar_hijau 26-1-2022 07:56 AM
marissa yasmin aku tau la
Quote hareeeesah 26-1-2022 08:01 AM
Fly_over replied at 26-1-2022 07:54 AM
suara budak nangis tu sedap jgk. ala2 soprano gitu dia nyanyi lagu money heist. muka pn lawa. tp t ...

Dia nak nyanyi tu ok je kan.. Content merapu tu yg menyampah. Muka dia makin putih iolls perasan

Lihat semua komen(29)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 02:36 AM GMT+8 , Processed in 0.076751 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top