CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

'Astro GV Tu Bukan Apak Saya Punya' - Ramli MS

25-1-2022 12:54 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9136| Komen: 151

Description: Juri tetap program Gegar Vaganza musim kelapan (GV8), Datuk Ramli MS di ruangan komen Instagram menjawab soalan peminat kenapa Niki Palikat tidak menjadi juara.
Juri tetap program Gegar Vaganza musim kelapan (GV8), Datuk Ramli MS di ruangan komen Instagram menjawab soalan peminat kenapa Niki Palikat tidak menjadi juara.


Pengguna laman sosial terbabit, @yanaothman_offcial bertanya, 'Tok Ram (Ramli MS) why (kenapa) Nikki (Nikki Palikat) tak juara, sampai hati'.


Kredit foto: IG Tok Ram

Ramli berkata, keputusan peringkat akhir GV8 yang berlangsung kelmarin itu adalah majoriti mutlak.

Dalam masa sama, seorang lagi pengguna lain secara berseloroh meninggalkan komen supaya tidak bertanya soalan berkenaan kerana bimbang Ramli marah dan mengamuk.


Malah, komen itu dibalas Ramli yang menyifatkan masih ramai tidak faham mengenai penjurian.



Pada peringkat akhir itu, penyanyi asal Singapura, Aliff Aziz dinobatkan juara GV8 yang membawa pulang RM100,000.

Tempat kedua menjadi milik Nikki Palikat, ketiga Suki Low, keempat Adibah Noor, kelima Azan Scan dan keenam Aweera.

Selain Ramli, dua juri tetap lain ialah Hetty Koes Endang dan Datuk Syafinaz Selamat serta juri jemputan Joe Flizzow.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote umbut 25-1-2022 02:43 PM
Terima ler hakikat. Org sporean memang berbakat even melayu minority. Cam hady mirza dulu best, alif pun best..
Quote lasagna 25-1-2022 02:59 PM
woww rajin tok ram me-reply fans. bgus dia explain yg komen ke-dua tu. kang tak explain org tak paham puleksss.. mehh sini dia explain. sekian hihihi.
Quote mesmerize 25-1-2022 03:01 PM
betul la tu apa tokram cakap.. kalau ikut suara siapa yang paling power n bole hit high notes aweera n nikki dah lama menang tanpa bertanding

Btw alangkah bagusnya kalau final aritu aweera bawak lagu rock ballad, macam Still Loving You (Scorpions), I dont wanna miss a thing (Aeorsmith).. Ukiran Jiwa (Awie), Penjara Janji (Awie) .. lagu rancak pulak macam Living on a prayer (Bon Jovi) .. baru la bole nampak kekuatan vokal heols.. entah2 bole jadi juara
Quote AshkieLa 25-1-2022 03:13 PM
mesmerize replied at 25-1-2022 03:01 PM
betul la tu apa tokram cakap.. kalau ikut suara siapa yang paling power n bole hit high notes aweera ...

itula.. bawak lagu isabella pun ok dah...
lagu inggeris.. lagu2 lifehouse ke, daughtry ke...
pastu amik partner Lan typewriter ke... Lah Ahmad ke...

aweera laa ni sengal tak pandai pilih lagu & partner... amek obat no 6 terus.
Quote mesmerize 25-1-2022 03:27 PM
AshkieLa replied at 25-1-2022 03:13 PM
itula.. bawak lagu isabella pun ok dah...
lagu inggeris.. lagu2 lifehouse ke, daughtry ke...
pastu ...

Yes daughtry Over You pasti letopan kalau dia bawak final aritu .. dengan main gitar sekali.. heols pandai main gitar ...
ni Sepi tah hapa2 pulak terus flop  
Quote DianaSaksen 25-1-2022 03:43 PM
mesmerize replied at 25-1-2022 07:27 AM
Yes daughtry Over You pasti letopan kalau dia bawak final aritu .. dengan main gitar sekali.. heol ...

Masa final tu aweera patut bawa lagu red hot chili pepper - give it away dari lagu beggin yg dia bawak super hauk tu..
Mau terbelit lidah part korus..give it away give it away give it away now
Quote sleepandream 25-1-2022 04:25 PM
kalau nikki jd juara, tokram pusing ayat pulak kenapa alif tak jd juara.... choyyyy...
sah2 lepasni alif bakalan jd pelakon dlm drama2 astrok jah....
konsert solo lambertttt lagiiiii orang nak beli tiket
Quote febreze 25-1-2022 04:34 PM
mesmerize: betul la tu apa tokram cakap.. ...



betul tu..tgok juara gv7 pon  dpt lagu makanan masa final, wlpn tiap mgu kat bawah
Quote Suchi 25-1-2022 04:45 PM
Gigihnya memasing Tok ram pun nak menikmati cuti skrg ni
Kembali masak2 kat dapur sblm ni sibuk yakmat, tak silap iols bermula selasa dorang mmg akan sibuk ngn latihan bagai.

Quote stingereez 25-1-2022 04:49 PM
mesmerize replied at 25-1-2022 03:01 PM
betul la tu apa tokram cakap.. kalau ikut suara siapa yang paling power n bole hit high notes aweera ...

Kalau kalau kalau kalau AJM...

Dah kalah iteww kalah la.....

Takkheun nak kena buat 100 hari tahlil lepas final kelmarin baru hilang bitter iteww?

Kahkahkahkahkahkahkahkah
Quote mizruncing 25-1-2022 04:49 PM
cool je dia jawab. tp baru ku tahu rupanya penyanyi sendiri yg pilih lagu. so selama ni bila keluar lagu tu acah2 buat terkejut la memasing ehh masa ada lagu ada lagi tu. ceitttt
Quote September14 25-1-2022 04:52 PM
Yg dlm forum ni pun masih ramai yg bodoh2

Meroyan alif menang padahal telinga sendiri pekak n xde ilmu nak menilai smpai nak suh juri berundur.. bangsat gila padahal diorg b3 ni dah tbaik kut.
Quote stingereez 25-1-2022 04:52 PM
sleepandream replied at 25-1-2022 04:25 PM
kalau nikki jd juara, tokram pusing ayat pulak kenapa alif tak jd juara.... choyyyy...
sah2 lepasni ...

Dah kalah iteww kalah la ngok.....move on la....

Admit aja la...damba pujaan ko not good enuf to win the title....

Nak berkabung berkabung aja la tak perlu bitter melangkaui 100hari macam kenduri tahlil pulak


Kahkahkahkahkahkah
Quote tikusmontok 25-1-2022 04:53 PM
mesmerize replied at 25-1-2022 03:01 PM
betul la tu apa tokram cakap.. kalau ikut suara siapa yang paling power n bole hit high notes aweera ...

Soalnya siapa yg bagi lagu...? Bodo sgt la kalau sengaja jerut leher pilih lagu ppn, duet lak dgn ppn ..or pilih lagu omputih utk final ko sebut buah butir pun org tak paham... yg pasti astrok mmg noreen tonyok semua scripted..
Quote stingereez 25-1-2022 04:55 PM
September14 replied at 25-1-2022 04:52 PM
Yg dlm forum ni pun masih ramai yg bodoh2

Meroyan alif menang padahal telinga sendiri pekak n xde  ...

Dah la miskin pakai earphone china mari...pastuh ngamuk bila aliff menang....sore tersekat sekat katanya pun boleh menang? Padahal earphone hauk...


Kahkahkahkahkahkah
Quote tikusmontok 25-1-2022 04:56 PM
sleepandream replied at 25-1-2022 04:25 PM
kalau nikki jd juara, tokram pusing ayat pulak kenapa alif tak jd juara.... choyyyy...
sah2 lepasni ...

Elok la berlakon jer, bini katik jadi heroin. Tak payah la nak meroyan kulu kilir laki kena dokong ppn lain
Quote MissYouSayang 25-1-2022 04:56 PM
tikusmontok replied at 25-1-2022 04:53 PM
Soalnya siapa yg bagi lagu...? Bodo sgt la kalau sengaja jerut leher pilih lagu ppn, duet lak dgn  ...

Tu katee. Takkan ler peserta sggup nak cabar diri sendiri sampai kena singkir plak khuenss. Mesti la semua ni permainan asterok nak boyan temasik tu menang yihhhhh
Quote fazila17 25-1-2022 05:00 PM
Okay la tok

GV9 masukkan Taufik Batisah
GV10 pulak Sezairi Sazali

Confirm kekaboom
Quote Suchi 25-1-2022 05:04 PM
lasagna replied at 25-1-2022 02:59 PM
woww rajin tok ram me-reply fans. bgus dia explain yg komen ke-dua tu. kang tak explain org tak paha ...

Masalah utama org malaysia tak faham vokal ni ada mcm2 jenis dan walau berbeza semua ada kelebihan dan kekuatan sendiri.

Ada chest voice,husky, whisper, falseto, belting, head voice dan mcm2 lagi.
Cuba  tengok AJL tu yg menang vokal adakah semuanya masa tgh nyanyi lagu terjerit2 bernada tinggi?
Tak caya g tengok senarai pemenang vokal AJL dan lagu2 yg dorang nyanyikan masa menang tu.

Lihat semua komen(151)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 03:43 AM GMT+8 , Processed in 0.075706 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top