CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aliff Aziz Nak Guna Wang Kemenangan Untuk Aktiviti Jemaah Dakwah

25-1-2022 10:29 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2625| Komen: 29

Description: Sebahagian daripada wang tunai RM100,000 yang dimenangi Aliff Aziz sebagai juara Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) malam semalam mungkin akan digunakan untuk aktiviti jemaah dakwah yang disertainya.Kr ...
Sebahagian daripada wang tunai RM100,000 yang dimenangi Aliff Aziz sebagai juara Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) malam semalam mungkin akan digunakan untuk aktiviti jemaah dakwah yang disertainya.



Kredit foto: IG Aliff

Aliff ketika ditemui berkata, sudah tentu wang kemenangan itu akan digunakan untuk perkara yang baik-baik.

"Saya sebenarnya tak fikir lagi dan masih belum hadam nak buat apa dengan wang kemenangan ini. Sebahagian akan diperuntukkan untuk keluarga di Singapura, di sini dan beberapa lagi perkara lain. Doakan semuanya lancar. Banyak lagi perancangan tapi belum boleh fikir lagi," katanya.



Kredit foto: IG Aliff

Selain itu, Aliff turut memenangi Anugerah Bintang Paling Power Meow secara automatik.

Aliff dalam masa sama berterima kasih kepada produksi GV8 dan Astro kerana membukakan peluang untuk dia dan peserta lain terbabit dalam program ini.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote stingerkitkat 25-1-2022 10:33 AM
Dulukheun keperluan keluarga alipp....

Kendian nyusul dgn yg lain....

Inipun yg dianjurkheun agama ...bila menyebut berlaku baikla dgn keluarga kamu terlebih dahulu.....dan sebaik baik contoh adalah junjungan besar kita....
Quote mamajawie 25-1-2022 10:36 AM
bagus la tujuan dia tu..
Quote prizadane 25-1-2022 10:56 AM
tapi maybe boleh dakwah wife tu dulu kot. tak nak bertudung takpe lagi sebab kalau dah tegur, putik dah tak berdosa. tapi nasihatkan la stop stop la menggedik di tiktok tu. cringe sangat!

tak sesuai dengan imej yislamik yang putik cuba bawa
Quote ayukpingu 25-1-2022 11:35 AM
bini minta beg Hermes satu...
Quote Tembikaigoreng 25-1-2022 01:05 PM
prizadane: tapi maybe boleh dakwah wife t ...


Ouch deep...
Quote coqsukun 25-1-2022 01:14 PM
Dakwah bini dulu, pastu adik beradik sendiri dan adik beradik binik
Quote umbut 25-1-2022 01:16 PM
100k kalo tukar sgd cuma 30k je.. baik uruskan anak bini keluarga hutang piutang simpanan bagai.. yg lebih baru sumbangkan.. ehh cam duit aku pulakk
Quote becir 25-1-2022 01:33 PM
hek eleh..ni maknanya bella la singsing lengan cari duit nak kasi anak2 makan?
Quote elzy 25-1-2022 01:39 PM
Susah nak cakap.. harap dia boleh balance laa dengan dunia & akhirat dengan duit tu..
Quote Suchi 25-1-2022 01:40 PM
Bior le dia nak wat pe ngan duit tu bukan banyak pun
Rendah je dah hadiah skrg ni kan.

Bab bini dia tu takmo komen, sedangkan mak ayah bertitup litup pun susah nak paksa anak tu tutup so maybe dh suruh tp semua nya atas tuan badan ler doa jelaa moga hati terbuka nak bertutup litup ikhlas kerana Allah taala.
Quote mzzenma 25-1-2022 01:54 PM
lepas tolak tax berapa baki dia dpt?

mzz suggest utamakan family dulu ye
Quote princessmiang 25-1-2022 01:55 PM
Tonggang jgn tak tonggang..belikan tudung bini dlu
Quote prince_marhaen 25-1-2022 03:37 PM
hadap bella mulut burit tu dulu kasi diam...baru fikir spend duit ke lain... jap lagi menjejeh dia tak puas hati itu la ini lah... knowing her semua benda nak komplen...
Quote cicicumel 25-1-2022 03:51 PM
x byk pon 100k tu..
adibah noor lagi la 20k jer tp nak guna utk langsai hutang dan ambik balik emas...sheols xde saving ke? sian plak
Quote hashashes 25-1-2022 04:13 PM
So hadiah MLM lagi lebat kan 500k. Wow
Quote stingereez 25-1-2022 04:23 PM
Edited by stingereez at 25-1-2022 04:24 PM
mzzenma replied at 25-1-2022 01:54 PM
lepas tolak tax berapa baki dia dpt?

mzz suggest utamakan family dulu ye


Aweera slang selenger aku dgr RM10k yg dia dapat nak buat fillings craters rautnya...apa betul kewww mzz?

Quote stingereez 25-1-2022 04:26 PM
cicicumel replied at 25-1-2022 03:51 PM
x byk pon 100k tu..
adibah noor lagi la 20k jer tp nak guna utk langsai hutang dan ambik balik emas. ...

Rezeki iteww bukan soal banyaknya tapi keberkatannya....kata anak jiran aku yg 3 tahun...

Budak tecik macam ini punya akal...malu tak ko yg dah berserabut...

Kahkahkahkah
Quote stingereez 25-1-2022 04:29 PM
princessmiang replied at 25-1-2022 01:55 PM
Tonggang jgn tak tonggang..belikan tudung bini dlu

Eleh jeles la iteww ko  kena beli tudung sendiri...laki budget selalu lari?


Kahkahkahkahkwhkah
Quote sayang 25-1-2022 04:33 PM
cicicumel replied at 25-1-2022 03:51 PM
x byk pon 100k tu..
adibah noor lagi la 20k jer tp nak guna utk langsai hutang dan ambik balik emas. ...

Betull... skit je. kalu ada personal loan tlg langsaikan dulu.. hutang tu setel dulu. pastu family and saving anak2... kejap je 100k tu.

Lihat semua komen(29)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 12:55 PM GMT+8 , Processed in 0.073852 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top