CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Sehari Aeril Merajuk Sampai Tukar Nama Anak!

24-1-2022 03:51 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3991| Komen: 38|Original author: LilRose

Description: Dek kerana tidak berhenti menangis, pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal nekad menukar nama anak keempat mereka.Kata Wawa kepada Gempak, mereka menukar nama putera bongsu mereka itu dari Ji ...
Dek kerana tidak berhenti menangis, pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal nekad menukar nama anak keempat mereka.

Kata Wawa kepada Gempak, mereka menukar nama putera bongsu mereka itu dari Jibril Ibtisam kepada Muhammad Fahri.


Kredit foto: IG

"Nama anak pertama dan kedua, Aeril yang pilih tapi kedua-duanya asyik nangis. Yang ketiga saya namakan, okey pula anak tu.

"Anak keempat ini, Aeril namakan tapi meragam juga. Bayi asyik menangis ja, sampai dua jam. Orang panggil bayi kolik," kata Wawa kepada Gempak.


Disebabkan keadaan itu, Wawa mendedahkan Aeril akhirnya menukarkan nama anaknya kepada Muhammad Fahri.

"Saya cakap; kenapa sayang (panggilan Aeril) bagi nama ja mesti jadi macam ini. Terus Aeril merajuk tak nak cakap dengan saya, ada la sehari.


Kredit foto: IG

"Tiba-tiba, saya dapat notifikasi daripada pusat akikah mengatakan Muhammad Fahri dah selamat diakikahkan.

"Kiranya dua kali kami buat akikah untuk anak keempat ini. Aeril betul-betul ambil serius, dia terus tukar nama," cerita Wawa.


Kredit foto: IG

Jauh juga dari Jibril kepada Fahri. Siapa ada pengalaman serupa? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orkidorkido 24-1-2022 04:12 PM
Colic kau cuba bagi gripewater jer, sudah bagi susu kasi burp dulu. kalau berterusan bawa pergi jumpa paeds. Anak 4 pun dot dot dot
Quote KamikuP 24-1-2022 04:14 PM
Nama anak pun berat.. bole ke namakan anak sempena nama Malaikat?
Quote bedahmenjuyah 24-1-2022 04:17 PM
orkidorkido replied at 24-1-2022 04:12 PM
Colic kau cuba bagi gripewater jer, sudah bagi susu kasi burp dulu. kalau berterusan bawa pergi jump ...

Apa saja la utk content ya dak
Quote missyL 24-1-2022 04:19 PM
orkidorkido replied at 24-1-2022 04:12 PM
Colic kau cuba bagi gripewater jer, sudah bagi susu kasi burp dulu. kalau berterusan bawa pergi jump ...

Tu la pasai
Mak pak sbok wat content
Si mak sibok nk redah banjir lah
Quote Mulotkoyak 24-1-2022 04:32 PM
KamikuP: Nama anak pun berat.. bole ke  ...

Malik and riduan pun ramai je org guna.
Quote DayangKirana 24-1-2022 05:01 PM
iols tak pernah experience anak meragam sebab nama ni..
ade yang kata certain nama 'panas' or 'berat'...
but deep in my heart, iols rase benda ni mengarut...
well.. to each their own..
Quote elzy 24-1-2022 05:01 PM
Hurmmmm betullah demi sebuah content..
Quote AWEKSAMURAI 24-1-2022 05:36 PM
Anak no 2 aku pun dlu dari lahir asyik lah menangis yg best start kui 12 tgh malam dia nangis sampai lah kui 6 pagi ...tu dia kena sawan tangis sampai lah umur dkt setahun .Satu hari aku tengok iklan Colgate yg mak dia panggil "Adam mari gosok Gigi" aku saja lah panggil anak aku adam ... Eh elok plak nama dia adam langsung x nangis sampai lah skrg aku mmg panggil dia adam. Tapi dalam surat banak still nama asal Ahmad Syafiq Mikail .... Panggilan nama timangan dlm kuarga Adam mikail
Quote AWEKSAMURAI 24-1-2022 05:37 PM
DayangKirana replied at 24-1-2022 05:01 PM
iols tak pernah experience anak meragam sebab nama ni..
ade yang kata certain nama 'panas' or 'berat ...

Aku ada experience ni kena dkt anak no 2
Quote buapakperut 24-1-2022 05:41 PM
Anak first iols colic juga, punya la blur iols. Sampai g emergency. Iols taktau lak anak leh nangis pasal Nama berat ke ape. Macam ngarut he. Umo 5-6 Bulan anak iols berenti nangis sendiri
Quote mama_cat 24-1-2022 05:47 PM
pi farmasi tya ubat colic, dri gripe water, dentinox, semua ada.. aku mmg pakai dentinox sbb serasi ngan anak aku... lagi satu mmg some baby nak soother...
Quote orkidorkido 24-1-2022 06:12 PM
mama_cat replied at 24-1-2022 05:47 PM
pi farmasi tya ubat colic, dri gripe water, dentinox, semua ada.. aku mmg pakai dentinox sbb serasi  ...

Betul .. baby suka soother. Bagilah pacifier ker, infact kena buat skin to skin banyak sebab dia tak biasa lagi kalau tak dengar heartbeat mak dia tu. 9 bulan duk dengar tiba tiba keluar mak pergi redah banjir. Kemudian, organ baby tak habis develop lagi, senang jatuh sakit. Baby kalau cukup minum, cukup tidur, lampin kering, cukup peluk insyallah ok. Kalau masih nangis kena pergi jumpa doc periksa tengok dulu. Dah buat semua masih riau, boleh lah nak tukar nama pun.
Quote Suchi 24-1-2022 08:25 PM
Akhirnya ada ank dia yg nama senang nak sebut. Kan senang simple je.
Iols baca pasal kolik ni kena sabar jelaa sbb dia akan camtu dlm bbrp bulan gak nnt akan benti jugak kan.
Quote Login_ID 24-1-2022 09:04 PM
DayangKirana replied at 24-1-2022 05:01 PM
iols tak pernah experience anak meragam sebab nama ni..
ade yang kata certain nama 'panas' or 'berat ...

Anak ai yg kedua dulu x membesar.
Dah tu selalu sakit.
Ada jugak yg cakap pasal nama.
Tapi malas nak fikir sangat.
Sy cuma bawa jumpa doktor, doktor cakap ok. Normal je. Cuma nasihat jaga makanan (kurangkan manis, ambil makanan seimbang etc).
Lps tu Jaga makan dia, bagi suplemen.. galakkan dia main basket ball
Alhamdulillah.. skrg ni 13yo, dah tinggi, sihat & hensom.
????
Quote kitmal 24-1-2022 09:06 PM
lama tak up diri...takut orang lupa ke....apa saja asal ada berita
Quote intan244 24-1-2022 11:49 PM
jibril = hamba Allah
Ibtisam = cheerfulness, smiling
tp nangis selalu ee...
xde kaitan dgn nama kot
cer baca surah Albaqarah full, kena kacau dek setan ke apa ke
Quote she 25-1-2022 12:37 AM
Anak nangis sebab nama?

Anak tu lapar kot
Quote lotionmilo 25-1-2022 12:48 AM
DayangKirana replied at 24-1-2022 05:01 PM
iols tak pernah experience anak meragam sebab nama ni..
ade yang kata certain nama 'panas' or 'berat ...

Memang mengarut pon
Quote lotionmilo 25-1-2022 12:49 AM
Islam menyuruh nama diberi dengan nama maksud yg baik.rujuk ustaz kalau bahasa arab tu.bukan google search

Anak nangis sbb nama ni islam tak ajar.mengarut

Lihat semua komen(38)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 01:25 AM GMT+8 , Processed in 0.073854 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top