CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Noorkhiriah Kecewa Teruk Kawan Buka Tudung

21-1-2022 01:56 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9131| Komen: 104

Description: Noorkhiriah menerusi hantaran di Insta Stories berkongsi rasa kecewa apabila melihat seorang wanita yang dikenalinya kembali membuka tudung.
Noorkhiriah menerusi hantaran di Insta Stories berkongsi rasa kecewa apabila melihat seorang wanita yang dikenalinya kembali membuka tudung.

Dalam kenyataannya, meskipun dia tidak seharusnya berasa kecewa kerana bukan dirinya yang menanggung dosa tersebut namun sebagai saudara sesama Islam dia tetapi berasa sedemikian.

“Akak tak perlu rasa frust pun sebenarnya sebab dosa dia bukan akak yang tanggung tapi sebagai saudara sesama Islam akak frust dik..

Akak tak tau kenapa tiap kali sesiapa sahaja yang akak tau @ kenal walau tak rapat, pakai tudung akak jadi happy giler. Tapi bila dapat tau dema buka balik tudung akak jadi frust gilerr," luah Noorkhiriah.

Foto: IG


Tambahnya lagi, dia akui bahawa untuk berubah adalah perkara yang mudah namun sukar untuk terus istiqomah.

“Untuk berubah sangat mudah tetapi untuk istiqomah bukan perkara yang mudah.. Waima akak sendiri pun diuji.

Sapa tak nak pakai baju trend zaman sekarang dengan rambut kepok-kepok. Akak pun nak tapi kita kena lawan nafsu kita sendiri," katanya.

Pelakon yang popular menerusi drama Nur ini  turut menitipkan pesanan buat kaum Hawa untuk mencari rakan yang mahu belajar bersama-sama  mereka membetulkan diri untuk berubah. Malah, dia turut berpendapat media sosial bukan tempat untuk berlumba mengenai rupa paras seseorang mahupun sebaliknya.

“Dan untuk istiqomah carilah kawan-kawan yang sama-sama nak belajar membetulkan diri. Jika ada masa masuklah kelas. Online sekarang banyak dik.

Pastu yang paling penting media sosial ni bukan tempat untuk berlumba sapa cantik sapa sebaliknya. Semua tipu daya," katanya lagi. -CARI

Sumber: Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prince_marhaen 21-1-2022 02:43 PM
teringat sheols kinda hot jugak lepas make over dalam Mario Mariono Bros. Hehehehehehe
Quote makadek 21-1-2022 02:46 PM
Lantak ler ke diaaa
Tudung ni fesyen jahhh
Fesyen ni dia rotate tau
Quote selipar_hijau 21-1-2022 02:50 PM
Lantak le bukak ke idakkk
Quote umbut 21-1-2022 02:53 PM
Sibuklah ko acik..
Quote eyansss 21-1-2022 02:54 PM
none of your fucking business pun cikyah oiii sampai nak beremosi macam ni...  dok kalut pasal tudung tudung tudung sampaikan orang pakai tudung sebab terpaksa sebab fesyen...  pastu buat perangai lagha jugak...
Quote Bunga88 21-1-2022 02:56 PM
Sama la macam tudung labuh or tak..dah org treat if pakai tudung labuh tu baik..kalau pakai tudung singkat ni x berapa berilmu kononnya. Padahal sama je semua. Yang penting bersederhana, tutup apa yang patut.

Tgk sekarang dah jadi trend dah tudung lilit leher je. Dulu2 trend shawl labuh la jubah la. Skrg puak2 ni pakat lilit leher je. So kesimpulannya, niat tutup aurat tu sebab trend atau mmg faham. #donebebel
Quote makadek 21-1-2022 02:58 PM
eyansss replied at 21-1-2022 02:54 PM
none of your fucking business pun cikyah oiii sampai nak beremosi macam ni...  dok kalut pasal tudun ...

Khuenss sudahnya retis pakai tarbus mcm ayu damit tu pn bakalan berterbangan
Baru ni kan cipap terpampang dah

Bila retis pakey tudung tp bertelanjang kome bising gak
Quote Aikiko 21-1-2022 03:19 PM
Kawan dia natasha hudson ka
Quote eyansss 21-1-2022 03:32 PM
makadek replied at 21-1-2022 02:58 PM
Khuenss sudahnya retis pakai tarbus mcm ayu damit tu pn bakalan berterbangan
Baru ni kan cipap te ...

kannnn...  annoying gila dok hingaq pasal tudung...  pastu dok bertelanjang tayang lurah cip*p and teks...  apa guna bertudung kalo camtu...
Quote asamfish 21-1-2022 03:45 PM
Keji nya engkau cikKiah!  Canang pasal kawan di media sosial.  Muslimah ke mcm tu?  Walaupun engkau tak sebut nama, tapi kkwn rapat sure tahu siapa yang engkau tuju tu.  Itu mengaibkan orang!  Sebagai  muslimah, engkau sepatutnya berdoa bukan menjaja perasaan kuciwa di media sosial.  By the way, engkau selalu kah bertanya khabar tentang kawan engkau tu?  Susah senang dia.  Kalau engkau nampak dari jauh je, itu nama kawan ke?  Puiiii...keji
Quote mixed 21-1-2022 03:51 PM
eyansss replied at 21-1-2022 03:32 PM
kannnn...  annoying gila dok hingaq pasal tudung...  pastu dok bertelanjang tayang lurah cip*p and ...

yg si sasha pn dah terbang tudung nya
aku dah agak x lama pn akan pakai x smpai setahun
kt tt byk bt video bersenam dah mcm apa seksi nk mampuh
kt ig dia x ramai komen sb dah sound kt pic dia dah free hair blk
jaga2 berkomen mesti dia nk saman kot spe melazer dia
npk cam preggy perut beso plk
Quote eyansss 21-1-2022 04:44 PM
mixed replied at 21-1-2022 03:51 PM
yg si sasha pn dah terbang tudung nya
aku dah agak x lama pn akan pakai x smpai setahun
kt  ...

sasha 30k tu eh...  dia dah private ig dia dah...  for me, jangan la dok bising2 pasal pakai tudung ni sebab nanti orang tu pakai sebab terpaksa...  pastu tak selesa terus bukak balik...  pastu netz sambung mengata balik...  just leave all yang tak pakai tudung ni alone...  nak berdakwah ada adab...  patutnya kuatkan foundation n nanti lain2 tu akan datang dengan sendirinya...
Quote chocobozhere 21-1-2022 05:05 PM
Aku sejak ramai org mati mengejut aku dh xkisah kan org lain. Aku kisah kan amalan aku dan keluarga aku je nak masuk syurga jumpa deme. Kwn2 ni lantok lah. Nak bogel togel ke. Bukan aku yg kene jwab dosa dia dlm kubur nnt
Quote dudaberhias 21-1-2022 05:15 PM
Tak payah sibuk la dengan tudung orang tu. Banyakkan sibuk dengan amalan sendiri. Tudung tu yang tanggung tuan empunya badan, dosa peribadi. Baik la kita tegur dosa besar besaran yang melibatkan ramai pihak hingga berketurunan2 terlibat macam rasuah semua tu. Malaysia ni dah di ambang ekonomi merundum di sebabkan benda2 ni. Kenapa? Sebab orang sibuk sangat dengan dosa2 minoriti macamni. Bukannya kita keluar jalan2 sekarang semua umat islam free hair, majoriti masih bertudung kot. Memang la ada yang pakai ketat2 dan lengan pendek
Quote mixed 21-1-2022 05:20 PM
eyansss replied at 21-1-2022 04:44 PM
sasha 30k tu eh...  dia dah private ig dia dah...  for me, jangan la dok bising2 pasal pakai tudun ...

ye betul tu dia dah private ig sjk free hairrambut pn dia ptg pendek


dia ni pn pakai sb apa sb bisnis ke
nk pujian dr nitizen ke
x ready x yah la


Quote makita 21-1-2022 05:32 PM
Meols dulu keje kat kilang minuman. Kat opis meols kerani dgn sorg kakak ni. Keje dia duk perli2 meols x pkai tudung. Pernah sekali dia bentak2 bgtaw 'ni akak last warning ya, wajib pakai tudung. Akak dah xde tgung dosa tak tegur org tak bertudung'. Wah wah hahaha...bila nak balik nak balik umah...dia cecepat tapau produk minuman yg ada kat pantry dlm plastik .
Takut sgt kene share dosa meols kat dia sbb meols x pkaai tudung
Quote nakkomenjugak 21-1-2022 05:43 PM
Heheheheehe
Gitu lerrrrr
Dosa orang punya pasal, kita pun terpalit sama
kalau tak, memasing malas nak masuk campor haa
Quote mendeluk 21-1-2022 05:46 PM
makita replied at 21-1-2022 05:32 PM
Meols dulu keje kat kilang minuman. Kat opis meols kerani dgn sorg kakak ni. Keje dia duk perli2 meo ...

Kalau tempat2 mcamtu memang wajib lah akan jumpa dgn orang mcmtu gitu sis.
Quote mendeluk 21-1-2022 05:48 PM
mixed replied at 21-1-2022 03:51 PM
yg si sasha pn dah terbang tudung nya
aku dah agak x lama pn akan pakai x smpai setahun
kt  ...

Kalau artis, i rasa izara aishah itu pun akan ada peluang jugak untuk buka balik.

Lihat semua komen(104)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 06:59 AM GMT+8 , Processed in 0.176440 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top