CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Orang Yang Tinggi Agama Lagi Jahil Sejahilnya" - Rita Mengata Dr MAZA?

19-1-2022 02:50 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 14090| Komen: 187|Original author: LilRose

Description: "Bila kena dekat keluarga sendiri, pandai pula nak buka mulut."
Kredit foto: IG Rita


"Bila kena dekat keluarga sendiri, pandai pula nak buka mulut."

Rita Rudaini dalam beberapa hantaran di Instastory dipercayai memerli Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin atau Dr Maza.


Kredit foto: IG Rita

Ia susulan Mufti Perlis itu menyarankan agar pemberian dos penggalak vaksin Covid-19 ditangguhkan.


Malah, pelakon itu turut mendakwa mereka yang tinggi agama lagi jahil sejahilnya dengan izin Allah SWT.


Kredit foto: IG Rita

"Dulu kata vaksin melindungi... Syok dengar dan tonton video dulu dia mengangkat pemberian vaksin.

"Takut tak boleh keluar TV ke?" soal Rita.

Rita dalam masa sama turut menyindir kenyataan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berhubung kematian akibat vaksin di penjara Kajang.


Kredit foto: IG Rita

Bak kata Rita, pengambilan suntikan vaksin ni sebenarnya ikhtiar ke, iktibar? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote vanillaninja 19-1-2022 02:54 PM
Relevant lagi ke sheols ni.
Quote enot_sibudak 19-1-2022 03:24 PM
RR hg ckp elok2 la.. dia jahil bkn bidang dia.. bidang dia xjahil.. hg mmg mulut pungkoq ayam.. haaaa.. org utagha mau mulut mcm hg ckp xberhnti mmg kna la cop pungkoq ayam... dasarrrr
Quote hyie 19-1-2022 03:29 PM
bagi meols, point rita yang bila kena sedara sendiri baru bukak mulut tu valid, pastu point MAZA pasal suruh KKM reveal hasil post-dos ketiga tu pon valid. Dia macam win-win la. Namun, kelebihan kat Rita sebab maza tak berkutik pun sebelum ni pasal dos ketiga walaupun maza kata sebelum ni ada juga beberapa orang datang mengadu kat dia.
Quote ladybugz 19-1-2022 03:31 PM
Allahuakhbar, dia paham ke tak artikel tu? ya Allah org ditimpa musibah dia boleh duk kata macam tu. kalau ada antivax meninggal/koma/kesan side effects yg teruk kena covid, boleh ke semua org duk kutuk
macam2? still x boleh malah kita patut doakan. dr maza just cakap tangguhkan dulu n kaji golongan mana yg patut ambil n x ambil booster ni.
Quote anony-mous 19-1-2022 03:31 PM
Jijik la antivaksin mcm makcik ni. Tlg ye jgn samakan level antivaksin dgn antibooster
Quote missHaidiD 19-1-2022 03:31 PM
Rita ni esk2 dia sakit mmg netizen padan kan muka ko je. Mulut tak reti tutup.. asal ckp je nk provoke nk sindir2. Mmg kalau jadi apa2 musibah kt ko mmg kena padan kan je muka ko rita
Quote anony-mous 19-1-2022 03:32 PM
ladybugz replied at 19-1-2022 03:31 PM
Allahuakhbar, dia paham ke tak artikel tu? ya Allah org ditimpa musibah dia boleh duk kata macam tu. ...

Klau antivaksin yg diam2 je i kesian. Kalau geng rota ni mmg elok padankan muka kalau tenat dek kobid
Quote bluecrystal 19-1-2022 03:34 PM
mak aku yang tak sabar nak amik vaksin dulu pun tak pergi dos booster ni..takut dia kata

btw rita bole diam tak..dia pikir peejuangan dia dah hampir menang kot
Quote anony-mous 19-1-2022 03:34 PM
Dasyat mulut prempuan ni. Tu Dr Maza dia boh mcm tu ja. Nasib ex laki dia dlu i xtau la kena mcm mana. Sbb tu i mmg sokong edel dari awal . Walaupon dia xnk jenguk ank, i know apa sbb nya. Harap ank2 dia dah besar x salahkan edel, tp tgk perangai mak ko ni mcm mana.
Quote Mooverine 19-1-2022 03:37 PM
Rita ni takda life ke, balik-balik menyindir saja kerja nya..
kalau orang yang bahagia, takkan balik-balik post benda bitter.

Quote jiwakacau06 19-1-2022 03:38 PM
yala garita...bapak mentua pn hang boleh ckp mcm2...ni kan pula xda kena mengena

dalam dunia ni dia ja betul
Quote JalaEmas 19-1-2022 03:39 PM
Boleh tak pihak kkm buat meja bulat dengan rita ni.. bukan ape, kesian tgk asyk meroyan je pasal vaksin.. cuba ftof dgn pihak2 kkm.. terutma KJ.. Bg die luah pendapat mcm yg dia duk luah kt igs.. aku bukn perli, aku ckp betul2..
Quote Rogue98 19-1-2022 03:41 PM
Dgn mufti pun nak cari gaduh....ntah apape...
Quote tintin22 19-1-2022 03:44 PM
untung la hang RR,byk mase
Quote mojarean_X 19-1-2022 03:46 PM
Rita sangat konsisten isu vaksin. Semoga berjodohan dgn Novak Dijokovic
Quote sayawifenikmie 19-1-2022 03:47 PM
Allahhhh .... hingaqqqq sungguh dia .. baca (tak habis pun) tulisan dia pun dag rengsa sesangat ... apatah lagi kalau dengar royanan dia ... patut lah edel pergi ..... tak tahan sangat rasa (baca jerpun)
Quote sayawifenikmie 19-1-2022 03:48 PM
KKM akui kematian di penjara Kajang sebab vaksin ye?
kematian2 yg lain?
Quote mojarean_X 19-1-2022 03:50 PM
sayawifenikmie replied at 19-1-2022 03:48 PM
KKM akui kematian di penjara Kajang sebab vaksin ye?
kematian2 yg lain?

Nak ke KKM akui? So far x pernah dgr KKM mengakui kes2 kematian berkaitan vaksin. Yg biasa dgr sbb serangan jantunglah dan lain2 walaupun baru divaksin dlm seminggu dua.
Quote sayawifenikmie 19-1-2022 03:53 PM
mojarean_X replied at 19-1-2022 03:50 PM
Nak ke KKM akui? So far x pernah dgr KKM mengakui kes2 kematian berkaitan vaksin. Yg biasa dgr sbb ...

... baca kat post di atas macam KKM akui (kat penjara Kajang)

Lihat semua komen(187)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 07:39 PM GMT+8 , Processed in 0.074308 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top