CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lelaki Tanya Cara Untuk Minta Cikgu Bayar Makan Di Kantin

19-1-2022 02:52 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 1778| Komen: 25|Original author: Tatod

Description: Isu makan dulu dan bayar kemudian bukanlah perkara baharu dalam masyarakat. Rata-rata antara kita yang mungkin pernah melalui situasi ini atas faktor yang tidak dapat dielakkan.Bagaimanapun, menerusi ...

Isu makan dulu dan bayar kemudian bukanlah perkara baharu dalam masyarakat. Rata-rata antara kita yang mungkin pernah melalui situasi ini atas faktor yang tidak dapat dielakkan.

Bagaimanapun, menerusi group Facebook Kantin Sekolah Malaysia, hantaran dibuat seorang lelaki dengan nama akaun Faizrul Faiz menarik perhatian kerana isu hutang makan itu membabitkan guru.

Dia meminta pendapat cara terbaik untuk meminta bayaran makanan daripada seorang guru yang didakwa belum lagi membuat sebarang pembayaran walaupun kerap menjamu selera di kantin.


"Takut nak tegur tapi takkan asyik menanggung dia makan je," kata Faizrul.



Rata-rata pengikut group berkenaan memberikan pelbagai maklum balas yang dapat digunakan bagi menyelesaikan masalah dihadapinya.

Ada juga yang menggunakan ruangan komen untuk menceritakan pengalaman sama.







Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada hantaran berkenaan dihadapi Faizrul sendiri atau sekadar mewakili orang lain yang berhadapan situasi itu. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ladybugz 19-1-2022 03:40 PM
pelik betul perilaku mcm ni. memalukan profession perguruan je. melainkan terdesak sgt takde duit, ok la skali berhutang utk makan. tp kalau dah hari2 melampaunya. jgn la aniaya pengusaha kantin tu. margin x byk pun jual makanan kantin ni. jarang tgk pengusaha kantin kaya raya pakai Lamborghini.
Quote kelip2_07 19-1-2022 04:52 PM
laki aku dlu mak dia dpt tender kantin sekolah lama giler..ade seor cikgu nie ats letak sayur jer..bl dh kantoi peratikn dia..bwh nasi ade aym..ade udang bagai
Quote becir 19-1-2022 06:43 PM
My ex boss dulu suka pesan lunch kat orang lain yg keluar makan..dah dapat buat2 bodoh tak bayar
Quote merrissa 19-1-2022 06:59 PM
adoi lawak nya gaji ribu riban...working hours pendekk...cuti banyakkk....makan pon xnk bayaooor...hapooooo
Quote makneng 19-1-2022 07:54 PM
Siyal ek org2 yg berduit tapi sesen pun x mampu nak bayar utk makanan sendiri.
Patut santau je org2 mcm ni dekkk.
Quote intan244 19-1-2022 08:43 PM
omg, kalau student belum mumayyiz buat boleh la faham sbb belum boleh fikir dosa pahala. ni dah besar panjang, cikgu plak tu, apa la nasib anak murid dia. xtau ke makanan jadi darah daging. kalau aku guru besar, buang je cikgu camni
Quote Adrif 19-1-2022 08:51 PM
makan pun tak nak bayar

lepas tu masuk kelas bising kat budak,
"Saya tak halalkan ilmu yang saya ajar kat awak. Jangan main-main dengan cikgu."

huwa huwa huwahahah
Quote sambaldurian 19-1-2022 08:53 PM
Apoo, mkn x bayar. Klu tgh sengkek tu, bwk jela bekal. Gaji bnyk sgt potong pinjaman peribadi la tu. Gaji 4k tinggal 800 gamaknye.
Quote pinggan 19-1-2022 09:49 PM
Jenis x bayar berkali2 ni sediakan invois je. Xpun buku hutang. Klau dia jenis xmalu nak berhutang/xmalu makan xbayar, kita pun kena buat x malu nak minta hutang tu. Buat keras hati je
Quote fair_iza 19-1-2022 10:32 PM
kelip2_07 replied at 19-1-2022 04:52 PM
laki aku dlu mak dia dpt tender kantin sekolah lama giler..ade seor cikgu nie ats letak sayur jer..b ...

Bwk perangai sama ms jd student uni.
Quote jas7512 20-1-2022 07:38 AM
X pyh sediakan mkn utk  cikgu tu klu dia order...bg tahu je selagi cikgu x byr x blh order mkn...ckp dpn2 biar bg malu sbb spesis suka htg ni..kn buat camtu je
Quote saviour_09 20-1-2022 08:00 AM
mohon cikgu2 atheist & liberal dalam ni ulas sepatah dua kata peliisss
Quote bungarose 20-1-2022 08:45 AM
kelip2_07 replied at 19-1-2022 04:52 PM
laki aku dlu mak dia dpt tender kantin sekolah lama giler..ade seor cikgu nie ats letak sayur jer..b ...

Macam ini pun ader peel jelik manusia iyer
Tak faham halal haram agaknyer
Quote Suchi 20-1-2022 09:00 AM
Kena amik bayaran dulu baru leh makan la kalau gitu.
Iols tak suka makan tanpa tahu rega makanan tu biasanya kalau mkn nasi campur sanggup tunggu org tu dtg kira dulu baru iols start makan.
Takmo nnt jadi tak halal apa yg kita makan tu kalau dia kira lepas dh separuh kita mkn.
Jd biarlah dia nampak lauk apa yg kita amik tu.
Lagi bagus yg bayarr dulu baru makan tp kedai nasi campur tak semua buat gitu.
Quote Suchi 20-1-2022 09:05 AM
Adrif replied at 19-1-2022 08:51 PM
makan pun tak nak bayar

lepas tu masuk kelas bising kat budak,

Hahahah padahal dia mengajar tu dibayar bukan free pelik tul
Yg mengajar free je boleh nak kata tanak halalkan ke apa.
Penah join kelas berbayar kat telegram,cikgu tu kuat merempan biladia tak puas hati ngn student yg kritik dia kat belakang2 ke apa dia akan sebut takkan halalkan segala ilmu dia penah ajar tu.
Hello org join kelas ko pun bayar yuran so org pun boleh gak haramkan duit tu.

Quote salimrock 20-1-2022 09:35 AM
becir replied at 19-1-2022 06:43 PM
My ex boss dulu suka pesan lunch kat orang lain yg keluar makan..dah dapat buat2 bodoh tak bayar :lo ...

pernah juga dpt spesis ni,

to bukan bos,

lenkali kalo dia kirim, eh lupa ar, eh dah habis ...


aku pn pernah try sekali kirim, 1 kali kirim pn dah lupa , kanina punya orang,
Quote kelip2_07 20-1-2022 10:00 AM
fair_iza replied at 19-1-2022 10:32 PM
Bwk perangai sama ms jd student uni.

ooo mmg ade ehh..yg slalu jmpe mkn lari
Quote kelip2_07 20-1-2022 10:01 AM
bungarose replied at 20-1-2022 08:45 AM
Macam ini pun ader peel jelik manusia iyer
Tak faham halal haram agaknyer

yee..bangsat btl kn??
Quote musangbodoh 20-1-2022 01:14 PM
one nale trile buleee...semua 50 ringgit...aiyoooo

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 05:30 AM GMT+8 , Processed in 0.082168 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top