CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Status Vaksinasi Khairy Jamaluddin Diragui, Fendy Bakry Dan Noorkhiriah Bersuara

17-1-2022 02:31 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 7901| Komen: 78|Original author: Oleh: Saiful

Description: Sebuah video yang mamaparkan senarai dos yang telah diambil oleh Menteri Kesihatan iaitu Khairy Jamaluddin Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai KJ tular.
Sebuah video yang mamaparkan senarai dos yang telah diambil oleh Menteri Kesihatan iaitu Khairy Jamaluddin Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai KJ tular.

Iesya Toh ada memuat naik video tersebut menunjukkan menteri kesihatan itu masih belum lengkap mengambil dos penggalak dan terdapat di dalam senarai dos ke empat yang masih belum di ambil oleh menteri tersebut.



Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian Fendy Bakry. 

Dalam komen tersebut, Fendy menjelaskan bahawa dirinya bukanlah antivaksin, tetapi mengharapkan supaya orang ramai lebih berwasapada dengan program imunisasi ini.

Foto: IG

Sementara itu Khiriah juga kecewa dan menegaskan rakyat bukan tikus makmal!




Kebanyakan  netizen mempersoalkan kembali mengenai status vaksin yang telah diambil Menteri Kesihatan itu. 

Ramai yang meluahkan rasa kecewa dan ada juga mengharapkan penjelasan yang jujur dari KJ.

Sampai sekarang, Menteri Kesihatan, KJ masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan dan maklum balas mengenai video tersebut. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Buritan 17-1-2022 02:36 PM
Aku dgn budak item ni agak ragu sikit..
Quote baby_bro85 17-1-2022 02:42 PM
Kalau kt web mmg la mcm tu...  adik aku pun sampai skrg dalam proses padahal kt my sejahtera dah panggil dan dah fully vaksin...
Quote miss_strangers 17-1-2022 02:44 PM
Iols xsuka lgsung KJ ni jadi menteri kesihatan. Dia mmg dulu kini selamanya lagi sesuai menteri sukan. Menteri kesihatan bg yg ada medical background la. Kak zizah ke...tun M ke..
Quote Orix 17-1-2022 02:50 PM
miss_strangers replied at 17-1-2022 02:44 PM
Iols xsuka lgsung KJ ni jadi menteri kesihatan. Dia mmg dulu kini selamanya lagi sesuai menteri suka ...

mcm bongok kan menteri kesihatan bg pd org yg xde background medical...... geleng kepala iols
Quote jargon 17-1-2022 03:09 PM
Aku suka je kj jd menteri kesihatan,sbb samseng sikit dr menteri sbelom ni mcm takut2 je wlupun dr medikal..
Quote Suchi 17-1-2022 03:24 PM
jargon replied at 17-1-2022 03:09 PM
Aku suka je kj jd menteri kesihatan,sbb samseng sikit dr menteri sbelom ni mcm takut2 je wlupun dr m ...

Menteri kesihatan yg sblm ni manjang kena nganjing ngn netizen.
Dia plak tak menyerlah org nampak DG je.
Tiber time KJ abis menggelupur semua orang
Quote Minami2013 17-1-2022 03:30 PM
Lain kali kj buat live kena cucuk close up lah sikit.
Quote Thunderclouds 17-1-2022 03:39 PM
Keykeyhem mana menipuuuuu
Muntri2 pulak maksum...
Ini suma pitnah!
Quote hyie 17-1-2022 04:00 PM
iols percaya je kj memang dah cucuk vaksin + booster. #donebekapdaddykj
Quote dejure 17-1-2022 04:01 PM
KJ ni bodohh..lain kali suruhlah yg profesional buatkan kerja edit ni semua.jgn bg budak2 intern yg buat.
Quote addamnor 17-1-2022 06:48 PM
Edited by addamnor at 17-1-2022 06:49 PM

The best health minister so far zaman PH tu. Not a clown joke.
Tapi sayang 2 tahun sahaja sejak dirompak kabinet tebuk atap abah cow yang tak berguna apa pun
Quote MissYouSayang 17-1-2022 06:53 PM
Ponen mana lah yg gigih sgt dok semak berape kali kj dah dicucuk ni. Ke ponen2 tu teringin nk kena cucuk dgn pensil kj
Quote Samerosie 17-1-2022 07:00 PM
MissYouSayang replied at 17-1-2022 06:53 PM
Ponen mana lah yg gigih sgt dok semak berape kali kj dah dicucuk ni. Ke ponen2 tu teringin nk kena c ...

Khuenz kecoh bebenor.  Last2 kau pun x nak ambil so apa cerita.  Semua nak kena londehkan kat tiktok macam bbnu ke.   Homai matang la sikit nak ambil ambil tak nak ambil duk diam2.
Quote damian_lee 17-1-2022 07:21 PM
miss_strangers replied at 17-1-2022 06:44 AM
Iols xsuka lgsung KJ ni jadi menteri kesihatan. Dia mmg dulu kini selamanya lagi sesuai menteri suka ...

masalahnya kat malaysia ni .... party oriented .. bukan berdasarkan merit pun ...kalau ko bernaung dibawah party aku .. baru layak pegang jawatan dalam kerajaan
kalau tak .... jangan harap
Quote Qwertyuiop2019 17-1-2022 07:27 PM
baby_bro85 replied at 17-1-2022 02:42 PM
Kalau kt web mmg la mcm tu...  adik aku pun sampai skrg dalam proses padahal kt my sejahtera dah pan ...

Iols pon mcm tu jugak dulu. Asyik sedang diproses padahal dh full vax
Quote AcikBuncit 17-1-2022 11:01 PM
Acik pun bukan antivax.. Dah lengkap booster.. Tp bila nk cucuk bdk bwh 5tahun acik jd goyang sikit.. Tak berani pulak mikirkan anak kecik lg. Pdhal yela sama je vaksin mcm mak paknye tapi dorg kecik lagi.. Perlu ke.. Takut tak tahan
Quote dudaberhias 17-1-2022 11:12 PM
iols check iols punya pun takde lagi dekat website... masalahnyaaaa sekarang ni sapeee yang hireee pembuat website nan haukkk tu??? website non-government lagi up to date... buat malu jah...

btw 4 dos ni betul... ada yang dah cucuk dah pun masa iols ambil booster haritu... kemain apek tu gebang heolsss cucuk 4x rilek jah siap balik nanti nak minum samsu acik india yang sembang dengan dia tu pun gelak2 jah...
Quote haruslah 18-1-2022 10:10 AM
Sebelum ni kemahen semua nak kj jd muntri kkm
La nih masing2 kata dia dajeiii pulak
Quote dino 18-1-2022 12:49 PM
dudaberhias replied at 17-1-2022 11:12 PM
iols check iols punya pun takde lagi dekat website... masalahnyaaaa sekarang ni sapeee yang hireee p ...

cina klau tahu ade vaksin ke 10 pun depa book dah..
bani melayu plak percaya pitnah video.. nak kata kj tak cucuk tgk website tu ja? haha

Lihat semua komen(78)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 10:14 AM GMT+8 , Processed in 1.438214 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top