CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Lizzy Tak Pernah Bawa Kereta Sebab Fobia Teruk Dengan Jalan Raya

12-1-2022 03:07 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1258| Komen: 8

Description: Walaupun sudah memiliki lesen memandu sejak berusia 18 tahun, pelakon dan penyanyi popular, Elizabeth Tan, 28, tidak pernah memandu kerana perasaan takut yang menebal akibat trauma dan fobia teruk ter ...
Walaupun sudah memiliki lesen memandu sejak berusia 18 tahun, pelakon dan penyanyi popular, Elizabeth Tan, 28, tidak pernah memandu kerana perasaan takut yang menebal akibat trauma dan fobia teruk terhadap jalan raya.


Elizabeth atau mesra disapa Lizzy ketika ditemui berkata, dia enggan memandu sendiri untuk ke mana-mana kerana perasaan takut yang menguasai diri.


Kredit foto: IG Lizzy

"Saya takut untuk memandu kereta sendiri. Jadi, selama ini jika mahu ke mana-mana pun saya akan dijemput pengurus, suami atau menggunakan khidmat e-hailing saja.

"Saya pasti tak boleh tenang jika memandu sendiri kerana perasaan terlalu takut itu. Jadi, daripada akan membahayakan diri sendiri dan orang lain, lebih baik saya tak ambil risiko," katanya ketika ditemui di majlis sidang media dan pratonton drama 'siri original' Astro Gempak berjudul Ex Aku Pontianak, di sini, semalam.

Ditanya adakah perasaan takut itu kerana dia pernah terbabit dalam kemalangan, Elizabeth tidak menafikan kerana katanya, dia pernah melanggar sebuah teksi.


Kredit foto: IG Lizzy

"Namun, saya yakin akan beranikan diri untuk memandu juga suatu hari nanti apabila sudah memiliki anak. Ini kerana kebanyakan ibu zaman sekarang memang boleh memandu untuk menguruskan anak mereka.

"Jadi, hendak atau tidak saya tetap kena kuatkan diri untuk memandu sendiri bagi menguruskan anak-anak nanti. Sudah tentu saya juga perlu hantar mereka (anak) ke sekolah dan ketika itu memang kena memandu," katanya.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dudaberhias 12-1-2022 03:15 PM
Apa nak heran, buatpe penat2 nak memandu kalau kita boleh di pandu...

Alah lagipun sekarang Grab kan ada. Kalau dah takde kenderaan sangat tumpang agen kek mamasabariah dengan susu pisang esen bagi tu je nyah, ada je route2 deorang COD... Bagitau je nak beli 1x susu kotak atau kek batik keras kejung persis bata tu nanti deorang bagi la free naik kaka dah cuba dulu... Dari rumah nak ke wisma.
Quote bulalof 12-1-2022 03:37 PM
low class.....
Quote bankerpencen 12-1-2022 03:43 PM
Kalau ada orang drivekan apa salahnya. I pun tak drive sangat dah.
Quote aderaderker 12-1-2022 03:51 PM
Retis tak berani drive pun boleh masuk Bodgos sekarang. Berkuantiti sungguh reputz cari..  
Quote babelina 12-1-2022 04:10 PM
ko tgk suki tu.. suara meletops!!! chill2 jer..
Quote makadek 12-1-2022 05:10 PM
Dulu aku suka tgk muka dia
Tk mcm tipikal cina mata sepet idung pesek..
Sekali bila tgk kt tv ...pekat gila muka tanah benua..tak cantik tak peloles pun
Tak stunning ... Cuma badn dia cntikla tinggi..
Quote nakkomenjugak 12-1-2022 05:19 PM
Edited by nakkomenjugak at 13-1-2022 09:05 AM

ko buat ad jeee nak carik drebargerenti jejantz meleis pervert kat komen ko berebut2 nak

Quote yusuke22 12-1-2022 07:18 PM
Laki ada kan...xdrive pun xpe

Lihat semua komen(8)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 06:37 AM GMT+8 , Processed in 0.081523 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top