CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nabil Mahir Dukung Anak 'Macam Monyet Kena Belacan'?

12-1-2022 12:21 PM| Diterbitkan: kp5x| Dilihat: 10834| Komen: 69|Original author: kp5x

Description: Perkongsian video 'baby dance dengan daddy bil' yang memaparkan Nabil Mahir, 33, suami kepada pelakon dan penyanyi Ayda Jebat, 29 sedang mendukung anak mereka, Ana Nayla yang berusia kurang 4 bulan sa ...
Perkongsian video 'baby dance dengan daddy bil' yang memaparkan Nabil Mahir, 33, suami kepada pelakon dan penyanyi Ayda Jebat, 29 sedang mendukung anak mereka, Ana Nayla yang berusia kurang 4 bulan sambil terkinja-kinja dan melompat telah mengundang kecaman netizen yang rata-rata risau tindakan itu akan memberikan kesan buruk kepada jantung dan otak bayi tersebut.



"kenapa macam monyet kena belacan je, gegaran kepala anak tu, bapak kurang ilmu ni". Itu antara komen netizen melihatkan gelagat Nabil, mungkin risau melihatkan kepala Ana Nayla yang bergoyang-goyang dan bergegar walaupun Nabil memegang kepala anaknya itu.

Mungkin Nabil dan Ayda boleh membaca perkongsian Dr Izzar yang juga suami kepada pelakon Ummi Nazeera di dalam majalah Pa & Ma berkenaan 'Shaken Baby Syndrome (SBS)' yang mana SBS ini merupakan kecederaan otak serius yang boleh terjadi disebabkan oleh menggoncang bayi secara agresif/melampau. 

Ia menyebabkan sel-sel otak bayi musnah dan menghalang otak bayi dari menerima bekalan oksigen yang secukupnya. dan antara faktor terjadinya 'SBS' ini ialah kurangnya ilmu menjaga bayi (ibubapa baru), 'stress' dan depresi. -CARI

Foto : IG Ayda, Nabil. Zul Aida


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 12-1-2022 12:31 PM
x bodoh x sah kapel terhanjeng ni...walaupun iollss meluat dengan deyollss tapi kesian kat baby tu..
Quote cikatilia 12-1-2022 12:32 PM
nampak mcm budak darjah 6 pegang baby
Quote meteorspeed 12-1-2022 12:34 PM
Tolong la jasik matang.. Dah jadik mak bapak org kot.. Perangai terkinja kinja stop la
Quote laksmanabentan 12-1-2022 12:44 PM
meteorspeed replied at 12-1-2022 12:34 PM
Tolong la jasik matang.. Dah jadik mak bapak org kot.. Perangai terkinja kinja stop la

pernah ker dia matang?
hahahhahaa.... kejam tak soalan...
larikkkk......
Quote Lorra2411 12-1-2022 12:45 PM
ingatkan bolehlah berubah jadi matang lepas ada anak nih... tapi makin hauk jer...
Quote miszclassique 12-1-2022 12:48 PM
Entah kenapa rasa kesian kat anak dia
Quote beta_carotene 12-1-2022 12:51 PM
mohon hntr anak tu g rumah kebajikan
sbb mcm bahaya duk dgn mak ayah nya
Quote Hoola 12-1-2022 12:57 PM
Kesian...
Pndai2 la kot jd apa2 kt ank xbsalah tu
#roadto10anak
Quote Adrif 12-1-2022 01:00 PM
beta_carotene replied at 12-1-2022 12:51 PM
mohon hntr anak tu g rumah kebajikan
sbb mcm bahaya duk dgn mak ayah nya

silap2 JKM ketuk pintu rumah
record video dah ada sebagai bukti  
Quote merrissa 12-1-2022 01:03 PM
tkpe nt anak tu jd mcm dia je
lantak dia ler...
Quote hunny_bunny 12-1-2022 01:05 PM
mcm terencat aku tgk...selfish betul terkinja2 igt kelaka laa tu...xtaulaa apasal rajin sgt nk up hal dua ekor ni....lupus terus pun xde sapa kesah.
Quote tipah89 12-1-2022 01:19 PM
kan aku da kata kaple ni mcm terencat je aku nengok lagi2 yg lakinya.. minik pun terpaksa layan ikut sbb laki kayo kan soploh keturunan mkn xabis. jauhh eh beza antara terencat dgn childish..
Quote Kebabomb 12-1-2022 01:22 PM
Bapak baby ni ada ADHD ke… sangat hyper
Quote Tokeybundle 12-1-2022 01:29 PM
Kesian baby tu dpt bapak mcm beruk
Bertabahla nak.....
Quote kiah_mai_pulak 12-1-2022 01:31 PM
manusia lembammm
Quote mesmerize 12-1-2022 01:56 PM
ya ampun mmg kuat bergegar2. leher pun tak kuat lagi baby tu..
apala nak jadi, ni dinamakan membiak tanpa ilmu
Quote lyshafull 12-1-2022 02:00 PM
Kalo x readu jgn ler ade anak bergegar anak tu bolh effect ke otak x silap .. kang netz tegur mula la kata netz sibuk sma je la dgn bininya … kalo x nk kene kecam buat ig private post la bnde2 bodoh dimana kawan2 nye yg sokong full stop ….
Quote shi_jewel 12-1-2022 02:01 PM
Stopid...8 tahun nanti, mohon baby ni google dan tgk balik... Memalukan...
Quote xtinkerbellx 12-1-2022 02:02 PM
Bahaya goncang2 baby gitu

Lihat semua komen(69)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 05:38 PM GMT+8 , Processed in 0.080159 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top