CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Menteri Keselamatan Dipecat Kelakuan Tak Bersesuaian Dengan Jawatan

11-1-2022 01:51 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1679| Komen: 12

Description: Presiden Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa pada Isnin memecat Menteri Keselamatan, Owen Ncube disebabkan beliau berkelakuan secara tidak wajar dan bersesuaian dengan jawatannya.
Presiden Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa pada Isnin memecat Menteri Keselamatan, Owen Ncube disebabkan beliau berkelakuan secara tidak wajar dan bersesuaian dengan jawatannya.


Dalam satu kenyataan ringkas dari pejabat Presiden itu, arahan tersebut berkuat kuasa dengan segera.


Kredit foto: ZN News

Tiada maklumat lanjut yang diberikan oleh pejabat berkenaan dan butiran terperinci tentang bentuk kelakuan tidak wajar itu.

Owen Ncube dilantik sebagai menteri pada tahun 2018 dan dianggap sebagai sekutu rapat Presiden.


Pada tahun 2019, beliau diletakkan di dalam senarai sekatan Amerika Syarikat kerana tindakan kerajaan yang memerangi protes dan pihak pembangkang di Zimbabwe.


Kredit foto: ZimLive

Pada tahun lalu, Britain melaksanakan sekatan ke atasnya dan tiga lagi pegawai Zimbabwe berikutan kematian ramai orang awam yang membantah rejim pemerintahan Mnangagwa.


Sumber: Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mooverine 11-1-2022 01:52 PM
Gambar dia kat atas tu mcm muka buaya horny kat club selalu..
Quote Thunderclouds 11-1-2022 03:06 PM
Meanwhile kt negara pasir bdengung sinun muntri2 spesis gini dtatang bgai minyak yg penoh. Demi agama,bangsa & negara kekdahnyaa..
Quote shernazz 11-1-2022 05:15 PM
Mmg tgk muka dia pung rasa cm.tak selamat aje rakyatnya
Quote umbut 11-1-2022 05:59 PM
Seram lah tgk senyuman tu
Quote anony-mous 12-1-2022 01:23 AM
Font press statement to guna font ala2 comic sans ke ? [em:9:]
Quote tikusmontok 12-1-2022 04:22 AM
umbut replied at 11-1-2022 05:59 PM
Seram lah tgk senyuman tu

Macam muka pejal
Quote kitmal 12-1-2022 06:59 AM
Itu di zimbawe bukan kat sini..di sini ditukarkan.... tengok tengok pengerusi syarikat GLC atau duta
Quote Simunggu 12-1-2022 11:17 AM
di sini ditukar masa rombakan kabinet lah
Quote pyropura 12-1-2022 11:49 AM
anony-mous replied at 12-1-2022 01:23 AM
Font press statement to guna font ala2 comic sans ke ? [em:9:]

Better than font Arial yg diguna gomen pertiwi, yg.menyakitkan mata kalau baca surat/laporan yg.panjang2. Sebab tu USA/ negara2 maju biasanya pakai Times roman je. Even buku2 US pun.
Quote tripleid 12-1-2022 12:50 PM
nmpak sgt zimbabwe yg papa kedana tu pun jauh lebih bermaruah drpd menteri2 kabinet dapor Mail
Quote Artemesiaa 12-1-2022 02:01 PM
Kat sini paling2 pun tukar kementerian je
Quote anony-mous 12-1-2022 03:55 PM
pyropura replied at 12-1-2022 11:49 AM
Better than font Arial yg diguna gomen pertiwi, yg.menyakitkan mata kalau baca surat/laporan yg.pa ...

Tu lah usually perkara rasmi kan pakai TNR sedap sikit baca & nampak formal

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 10:38 AM GMT+8 , Processed in 0.081595 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top