CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Rindu Rumah, Shila Amzah Hanya Mampu Bersabar

10-1-2022 01:40 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 5731| Komen: 56|Original author: tatod

Description: Kemelut rumah tangga penyanyi Shila Amzah nampaknya masih belum berakhir begitu juga dengan isu berkaitan rumahnya di Cyberjaya. Sekitar jam 9 pagi tadi, wanita itu mengemas kini ciapan di Twitter mel ...

Sumber Google

Kemelut rumah tangga penyanyi Shila Amzah nampaknya masih belum berakhir begitu juga dengan isu berkaitan rumahnya di Cyberjaya. Sekitar jam 9 pagi tadi, wanita itu mengemas kini ciapan di Twitter meluahkan rasa rindu pada kediamannya itu. 

"Jujur penat. Sangat penat. Tunggu. Penantian. Sabar. Baca benda yang kita tak suka. Masih kena sabar. Pujuk hati, pujuk diri," tulisnya.



Sebelum ini, Shila mendedahkan sudah memfailkan permohonan cerai dan keluar dari rumah miliknya kerana kurang selesa dengan kehadiran suaminya, Haris Idraki Elias. Dia berharap suaminya berpindah keluar agar dia dapat kembali semula ke rumah berkenaan.

Malangnya, sejak Shila dan anaknya, Seth Uwais keluar daripada kediaman tersebut, sehingga ke hari ini penyanyi berusia 32 tahun itu masih tertungu-tunggu masa terbaik untuk kembali ke rumah miliknya itu.



Simpati dengan nasib menimpanya, ada yang mencadangkan agar Shila melaporkan perkara itu kepada pihak berkuasa di bawah akta pencerobohan bagaimanapun undang-undang itu tidak terpakai dalam situasi yang dihadapinya. 

Ada juga yang mendoakan agar segala urusan wanita itu dipermudahkan.



Semoga segala urusan dipermudahkan. Doa yang baik-baik! - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 10-1-2022 02:27 PM
Sendiri yang bodoh keluar Dr rumah sendiri pastu sendiri meroyan...pakcik lalat xmo masuk campur ke Kali ni?tlg halau langau Pilihan hati
Quote sykama 10-1-2022 02:28 PM
rindu laki la tuuuuuuu
Quote acik79 10-1-2022 02:32 PM
Edited by acik79 at 10-1-2022 02:33 PM

Kalau gaduh org pompuan jgn keluar rumah, nanti boleh dikata nusyuz, pastu anak pun tak dpt nanti… client aku sorg kena mcm tu… dia lari rumah dgn anak dia, dah tak tahan gaduh dgn laki dia… laki failkan nusyuz… 4 thn naik turun mahkamah, anak dapat kat bekas laki dia… sampai skrg tak dpt jumpa anak… client aku tu dah kawin lain dapat anak dgn laki kedua.
Quote laksmanabentan 10-1-2022 02:35 PM
acik79 replied at 10-1-2022 02:32 PM
Kalau gaduh org pompuan jgn keluar rumah, nanti boleh dikata nusyuz, pastu anak pun tak dpt nanti…  ...

tapi mesti dia da pasang lawyer siap2 kot...
jatuh nusyuz mungkin...
tapi dia mesti ada strong reason macam duit nafkah...
kalau laki dia tak pernah bagi, masak laaa laki dia tuh....
Quote mizruncing 10-1-2022 02:48 PM
tak malu ehh laki dia tu
Quote ezacbee 10-1-2022 02:55 PM
Ada sebab kot nape dia xnak keluar umah tu.
Tunggu dan lihat je drama seterusnya
Quote foxneo 10-1-2022 03:09 PM
mungkin laki dia ada chip in untuk renovation, so dah jadi harta sepencarian. kalau beli selepas kawin la. sebab tu taknak keluar. maybe la
Quote NurAlia14 10-1-2022 03:18 PM
Pttnye mmg jgn keluar..tp nk hadap org yg kte benci setiap hari dlm satu rumah pn satu hal gak..mental msti kne kuat..
Quote prince_marhaen 10-1-2022 03:26 PM
semalam melodi (tertengok pulak kat YT) sheols mengaku sheols bodo jugak zaman tengah sedap-sedap cinta, loan rumah nama sheols sorang, tapi rumah sheols cinnnnntaaaaahhh sangat jantan brikkktish ni, sheols bubuh nama bersama... sekarang sheols jadi kak sri siantan nasihatkan adik-adik jangan kongsi-kongsi kalau harta bayar sendirik...gitteww... patutlah bapak Yendi Lalak tak buat presentation 10 sebab kenapa laki sheols kena keluar rumah...sebab laki sheols ada hak...anak dia yang bagi.... kikikkikikiki
Quote eyansss 10-1-2022 03:54 PM
acik79 replied at 10-1-2022 02:32 PM
Kalau gaduh org pompuan jgn keluar rumah, nanti boleh dikata nusyuz, pastu anak pun tak dpt nanti…  ...

tapi kalau suami abusive, boleh je n takkan kalah... syed azmi banyak bantu isteri2 malang camni...  elok je memang n dapat hak penjagaan anak2...
Quote naz1641 10-1-2022 04:22 PM
Setiap kali tgk gambar dia, aku cringe tgk tang dagu dia. Apa dia ingat dagu dia cantik ke, pakai tudung buat dagu tirus camtu euwww
Quote dejure 10-1-2022 04:29 PM
prince_marhaen replied at 10-1-2022 03:26 PM
semalam melodi (tertengok pulak kat YT) sheols mengaku sheols bodo jugak zaman tengah sedap-sedap ci ...

Dia sendiri mengaku rumah tu atas nama bersama..sepatutnya dia jgn keluar rumah ddk kat situ smp kes selesai..suka atau tidak kenalah hadap smp hari perbicaraan.
Quote nakkomenjugak 10-1-2022 04:39 PM
nusyuz2 ni pun susah jugakkk
sape tahan nengok muka boya tak berduit pemalas gsru vontot mendepankan perut sampai tak nak hanu dahh
tapi entah laaaaaaa
kawan iol ni pun tengah hadapi benda ni
mintak nasihat dari iol
iol pun tak kawen lagiiiii
Quote nazriatie 10-1-2022 08:30 PM
acik79 replied at 10-1-2022 02:32 PM
Kalau gaduh org pompuan jgn keluar rumah, nanti boleh dikata nusyuz, pastu anak pun tak dpt nanti…  ...

I ada pm u..dpt x
Quote naina 10-1-2022 08:44 PM
Balik je rumah tu bawak kerabat ko Shila.
Nanti lama2 dia tak selesa kan. Dia blah lah. Kalau tak malu jugak tak tahu la.
Quote orkidorkido 10-1-2022 09:14 PM
Edited by orkidorkido at 10-1-2022 09:25 PM

Disebabkan dah terkena dengan kes nyna apa benda entah hari tu, iols suggest kita jangan cakap apa pun kali ni  sampai kes dia dah confirm hahaha
Quote mesmerize 10-1-2022 09:21 PM
pelik2 aje masalah ko ni shila...
asik kena buli dgn jantan je..
Quote Nham22 10-1-2022 09:22 PM
orkidorkido replied at 10-1-2022 09:14 PM
Disebabkan dah terkena dengan kes nyna apa benda entah hari tu, aku suggest kita jangan cakap apa pu ...

Kannn... Kes nyna tu plot twist... Abes semue forumers tercidukkkk..hahahaha
Quote mesmerize 10-1-2022 09:23 PM
loh nama bersama rupanya.. patutla laki dia taknak keluar.. logik lah .. beli rumah lain je la, rumah cyber tu settle cara lain..

Lihat semua komen(56)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 07:26 PM GMT+8 , Processed in 1.775359 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top