CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Asyraf Khalid Tak Nak Ambil Pekerja Berusia 60 Tahun Ke Atas

24-12-2021 04:36 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6677| Komen: 75

Description: Usahawan dan suami kepada Tya Ariffin, Asyraf Khalid tampil bersuara menjelaskan dia tidak akan mengambil pekerja yang dikategorikan sebagai warga emas, sekitar usia 60 tahun dan ke atas.
Usahawan dan suami kepada Tya Ariffin, Asyraf Khalid tampil bersuara menjelaskan dia tidak akan mengambil pekerja yang dikategorikan sebagai warga emas, sekitar usia 60 tahun dan ke atas.



Kredit foto: IG Asyraf

Menurut Asyraf, dia menjelaskan bahawa sebagai ahli perniagaan dia merasakan bahawa jurang umur yang terlalu jauh dan pelbagai kekangan lain antara faktor mengapa dia enggan mengambil pekerja yang berusia 60 tahun dan ke atas.

Tambahnya lagi, dia memikirkan Malaysia dikendalikan oleh mereka yang sudah berusia 70 tahun ke sebagai satu perkara yang menakutkan.



Anak tiri kepada penyanyi popular, Dato Sri Siti Nurhaliza ini turut menggesa generasi muda untuk bangkit terajui negara namun dalam masa yang sama berpendapat mereka juga akan melakukan kesilapan. Bagaimanapun, golongan ini boleh belajar daripada kesilapan tersebut.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote wirazam 24-12-2021 04:49 PM
So pls bertanding next Pru ye
Quote che-cikL 24-12-2021 04:54 PM
Retis ke? Apa gosipnya?
Quote OyaTonggek 24-12-2021 05:00 PM
diammah bob!
Quote pencintaABC 24-12-2021 05:08 PM
Ko pun apa kerja kau sebenarnya? Spesies clout chaser tumpang populariti mak tiri ke? Bukan retis kan...bini pun sejak hijrah ke Malaysia dah bukan retis.
Quote irvene 24-12-2021 05:54 PM
hari tu bini. now lakinya pulak. *menguap*
Quote becir 24-12-2021 05:56 PM
pencintaABC replied at 24-12-2021 05:08 PM
Ko pun apa kerja kau sebenarnya? Spesies clout chaser tumpang populariti mak tiri ke? Bukan retis ka ...

Loser menumpang hasil keje Bini yg menumpang clout mak mentua tiri..
Quote dudaberhias 24-12-2021 06:03 PM
Tapi betul la apa dia kata tu, iols sokong yang bab negara tu... Choiii stesyen TV nasional tu penuh dengan makcik2 yang badan dah bau tanah kubur. Takde perubahan langsung rupa siaran TV nasional. Masih gitu je dari dulu... Taste2 orang tua bau tanah kubo yang takde kemajuan graphic dan visual takyah citer la rasa nak humban je TV tu, budak2 youtube tu buat content lagi cantik walaupun bajet 1K buat beli kamera je.

Belum lagi citer dalam parlimen, penuh pakcik2 tua yang dah tak larat nak jalan nak pergi tengok rakyat, jenuh nak kena escort dan bawak kerusi pimpin sebab tak larat berdiri lama. Orang macamni ke nak tolong negara? nak tolong diri sendiri pun tak lepas.

Unless keje lipat baju ke apa sesuai la untuk orang umo 60+ apa2 sahaja kerja yang tak begitu berat untuk deorang.
Quote Fazsemput 24-12-2021 06:24 PM
Yada Yada..bile bukn org yg die sokong.. So scary la sgt bila people in 70s rule Malaysia..tpi bile org die fav.. Oh.. They are living legend whatsoever.

What if we cakap mcm tu kat mak tiri die.. Tok tiri dh berakhir.  Should sing anymore.. X suite current market.. Mesti Die bising..

I don't favor org tua ke muda tadbir negara.. As long as they do it right.. Masa sadiq sigaraga jadi munturi.  We were proud.. Tpi end up mcm sama Je ngn munturi2 tua yg lain..  Bila dh x jadi gov bru nk bngkit.

Back to mamat ni.. X baik la die ckp.. Die xkn ambik org in 60s bekerja.. X yh la menyakiti org ngn ayat mcm ni.. Tak kan.. Org2 in 60s semua nk jual mutiara palsu..  
Quote pencintaABC 24-12-2021 06:46 PM
becir replied at 24-12-2021 05:56 PM
Loser menumpang hasil keje Bini yg menumpang clout mak mentua tiri..

Tumpang atas tumpang la ni? Dah la masa aafiyah & afwa lahir dia yg gigih buat akaun ig official..
Quote ~boolean 24-12-2021 06:49 PM
aku setuju generasi muda dibagi peluang untuk memimpin...

tapi bila tengok parti MUDA, perangai ahli pun sama aja dengan politaik tua...

fitnah, tabur berita tanpa usul periksa, mencapub, kutuk orang, gaduh antara geng2 sendiri..parti MUDA anak muda yach buat perangai2 bodoh ni..

masalah negara ni adalah politaik dan macai2nya..bukan sebab umur..
Quote harkktuih 24-12-2021 06:58 PM
Apa netizen nak sebenarnya? Kang gomen up umur bersara lebih 60 korg gak bising kata yg tua2 patut bg peluang kat yg muda.. Dah kampeni dia xnk hire org tua, lantak la dia pun..
Quote LadyCarefree 24-12-2021 09:08 PM
Ko mensifukan penipu phd tu tak pulak scary?
Quote LadyCarefree 24-12-2021 09:09 PM
pencintaABC replied at 24-12-2021 04:08 PM
Ko pun apa kerja kau sebenarnya? Spesies clout chaser tumpang populariti mak tiri ke? Bukan retis ka ...

Kat indon pun sendu hauk la. Bukan level bcl.
Quote pencintaABC 24-12-2021 09:56 PM
LadyCarefree replied at 24-12-2021 09:09 PM
Kat indon pun sendu hauk la. Bukan level bcl.


Ala2 standard pelakon sinetron je ke? Ingatkan setaraf Dian Sastro, Agnez Mo atau pun BCL
Quote TomyamPuteh 24-12-2021 09:58 PM
Forumers dlm ni semua 60 ke atas ke? Tetiba je naik angin
Quote nakkomenjugak 24-12-2021 10:44 PM
Anyway, sape mintak pendapat ko laki bini?
Quote LadyCarefree 24-12-2021 11:03 PM
pencintaABC replied at 24-12-2021 08:56 PM
Ala2 standard pelakon sinetron je ke? Ingatkan setaraf Dian Sastro, Agnez Mo atau pun BCL

Xpe kalau dia macam dulu sweet tak poyo.
Quote Normabaru 25-12-2021 12:15 PM
~boolean: aku setuju generasi muda dibagi peluang untuk memimpin...tapi bila tengok parti MUDA, perangai ahli pun sama aja dengan politaik tua...fitnah, tabur b ...


ye..patut bg yang gen X yang berumur antara 36-54 untuk masuk bertanding..bukan muda yang bongok asik spin dok propa dtg ramai2 stu lps tgkp gambar blk..viral xhbs2 tp bila diberi mandat kecut telur terus masuk spital..

dh turun elok plak ke hulu ke hilir xsakit lgsg..

masa jadi menteri org sentuh sikit terus koyak tisu pipi..hehehe
Quote samshik 25-12-2021 12:18 PM
Bingit bile yg kaya raya acah2 palatao

Lihat semua komen(75)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 10:07 PM GMT+8 , Processed in 0.077548 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top