CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Fazura Bersyukur Kucing-Kucing Buta, Lumpuh Berjaya Diselamatkan

27-12-2021 04:44 PM| Diterbitkan: kp5x| Dilihat: 2579| Komen: 18|Original author: kp5x

Description: "Allahuakbar! Syukur Alhamdulillah!!! Hati faz sangat bersyukur dan tenang, our babies dah diselamatkan. Terima kasih kepada semua hati-hati mulia yang membantu menyelamatkan mereka."
"Allahuakbar! Syukur Alhamdulillah!!! Hati faz sangat bersyukur dan tenang, our babies dah diselamatkan. Terima kasih kepada semua hati-hati mulia yang membantu menyelamatkan mereka."




Itu hantaran terkini selebriti Fazura yang menzahirkan rasa syukurnya kerana kucing-kucing kurang upaya yang terperangkap di dalam banjir bersama pemiliknya berjaya diselamatkan.


Foto: Instagram Fazura

Fazura sebelum ini turut sama membantu membuat 'repost' hantaran instagram @nurulainabdulhamid yang memohon bantuan untuk memindahkan 21 ekor kucing-kucingnya yang buta kedua-dua belah mata dan lumpuh kedua-dua kaki ke 'shelter' yang terletak kira-kira 1 kilometer daripada rumahnya. Lokasi, Taman Sri Muda, Shah Alam.

Mungkin kuasa viral netizen yang turut membantu, setelah kira-kira dua hari terperangkap di dalam banjir, akhirnya kucing-kucing istimewa tersebut berjaya dipindahkan menggunakan sampan ke S.I. Shelter yang mana Nurul Ain dipercayai merupakan salah seorang pemiliknya.


Foto: Facebook

Foto: Instagram

Kepada sesiapa yang mungkin ingin memberikan sumbangan untuk S.I Shelter boleh ke laman instagram @nurulainabdulhamid, ada disertakan nombor akaun bank di bahagian profilnya. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote stingerGV8 27-12-2021 05:25 PM
mummy loves timoh to mars and back......

hikmah disebalik tak dapat travel ober the seas...dapat lihat bulus diselamatkheun utk diupload...

kahkahkahkahkahkah
Quote hyie 27-12-2021 06:54 PM
gojes kakafaz dalam pic tu
Quote wak_pijah 27-12-2021 07:17 PM
Alhamdulillah selamat. Kesiannya tengok kucing2 cacat ni

Semoga sentiasa dilindungi hendaknya.
Quote Cik_jantung 27-12-2021 07:40 PM
Edited by Cik_jantung at 16-1-2022 07:48 PM

..........
Quote stingerGV8 27-12-2021 08:49 PM
Cik_jantung replied at 27-12-2021 07:40 PM
Cantiknya faz .. hati pun baik..

[youtube]-K1YxNru9zI[/youtube]


kahkahkahkahkahkahkah
Quote kotakominami 27-12-2021 09:02 PM
Harapnye kakafaz jgn ikot mcm fonder lain ye jinjit beg plastik derma kat mangsa banjir post kt ig.....kakafaz stay classy bank in saje ye....
Quote mama_cat 28-12-2021 07:35 AM
SI shelter ni mmg bagus founder dia... mmg digalakkan derma kat depa sbb depa byk rescue KKU ngan kucing/anjing berpenyakit..... mmg kuat depa ni...
Quote missHaidiD 28-12-2021 07:41 AM
Kaka faz sentiasa cntik yach. Stay classy kaka faz.
Quote MatDeghem 28-12-2021 07:56 AM
Masuk sini hanya nak tengok si lebai lomanak Mai Tak....

#terbakorkahkahkah



Quote Rogue98 28-12-2021 08:26 AM
Alhamdulillah....mmg risau gak tgk kucing2 dan pets yg lain masa banjir aritu....sejuk n ketakutan diaorang ...kesian betul.
Syukur ada orang yang ambik jaga....huhu. Fatima kalau nampak kucing2 tu mesti dia cakap hai ka semua kucing....hehe...
Quote Prickford 28-12-2021 08:35 AM
Masa banjir ni, risau iolls tengok keadaan haiwan2. Lepas tu keluar story psl SI Shelter ni. Nasib baik la owner kuat & gigih selamatkan letak dekat tingkat 3 bangunan kedai dia tu. Tak lama lepas tu dalam sehari dua owner start nak kemas2, ada bg tahu isteri heolls dah penat tak larat & need volunteer, iolls pon jujur kata, nak mengemas mmg tak larat, jadi kita pikir la options lain. Salurkan duit adalah terbaik instead of dress up wayang sana tunjuk buat kerja padahal for content only!
Quote nadie90 28-12-2021 09:33 AM
Sy baru kenal S.I Shelter lepas viral video tempat tu naik air.....Alhamdulillah semuanya selamat
Quote twins 28-12-2021 09:42 AM
kucing2 cacat ni bila tengok memang sebak rasa dada...
tambah2 cacat disebabkan oleh khianat manusia....
Quote Incanto 28-12-2021 10:07 AM
Alhamdulillah

Quote cmf_kunyit 28-12-2021 10:32 AM
fazura nnt bole la dtg support kedai makanan kucin saya di shah alam - catzrus petcare
Quote Kurex 28-12-2021 03:28 PM
sebak tengok kucing2 tu.. iols pun kutip jah kucing iols dekat medan selera dalam keadaan berkurap. dah besar, cantik gebu
Quote mamastoney 28-12-2021 03:32 PM
SI shelter ni kdg2 buat jualan brg2 utk  tampung dana rawatan dan pengurusan kucing n anjing kat situ. Boleh follow ig dorg, iiols dah lama follow, rasa sayu tgk video dan gambar kucing@anjing cacat kt situ
Quote Kancilkering 28-12-2021 03:36 PM
kesian tgk kucing yg. lemas…terperangkap dlm sangkar…..

Lihat semua komen(18)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 05:02 AM GMT+8 , Processed in 0.170912 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top