CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kesiannya, Anak Kecil Lagi Dipaksa Pergi School,"-Ada Yang Pertikai, Elfira Loy Bengang

30-11-2021 12:24 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 5351| Komen: 68|Original author: Oleh: Saiful

Description: Elfira Loy tampil memberikan penejlasan selepas menerima mesej daripada netizen yang kesian melihat anaknya, Rayyan Khalaf, dua tahun yang sudah dihantar ke playschool.
Elfira Loy tampil memberikan penejlasan selepas menerima mesej daripada netizen yang kesian melihat anaknya, Rayyan Khalaf, dua tahun yang sudah dihantar ke playschool.


Individu tersebut mendakwa Rayyan masih terlalu kecil untuk dihantar ke sekolah.


Foto: IG

"Ala tiannye..Kecik-kecik lagi dah kene paksa pegi school. Waktu umur macamni budak selalu nak manja-manja dengan mak dia kalau mak tak bekerja duduk rumah," tulis individu berkenaan.

Elfira kata dia menghantar anaknya ke sana untuk membantu mengembangkan kemahiran motor dan sosial mereka.



Foto: via murai.my

"Menghantar kanak-kanak ke playschool akan membantu mereka mengembangkan kemahiran motor mereka. Mereka juga boleh mengembangkan kemahiran sosial & harian mereka.

"Memang ada studies tunjuk perbezaan kanak-kanak yang aktif selalu play, buat montessori ni dengan yang tak kurang melakukan aktiviti yang merangsang their motor skills," tulisnya melalui IG Story.

Dalam masa yang sama Elfira menyatakan tidak mengapa sekiranya ibu bapa tak bersedia nak hantar anak kerana aktiviti masih boleh dilakukan di rumah.



“Tetapi jika anda tidak bersedia untuk menghantar anak-anak anda ianya tidak mengapa. Anda boleh sentiasa melakukan aktiviti dengan anak-anak anda di rumah.

"Jika anda tahu bagaimana dan anda mempunyai masa."




Tambahnya, "As much as i wanna ignore these kind of messages, saya masih rasa tenganggu juga & kena explain kepada stigma setengah parents yang ‘apahal lah hantar anak-anak awal kar sekolah tak kesian ke’.

Ni Playschool. Bukan belajar math darab bahagi tolak." 

Terpulanglah kepada ibu bapa nak hantar atau tidak seawal dua tahun. Tak gitu? Apa pendapat anda? -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 30-11-2021 01:12 PM
nak dekat sejam takde orang nak komen..
kesiannnn..
Quote prettyuglybabe 30-11-2021 02:23 PM
dua jam pun masih tak ada peminat datang?
Quote TerataiMelur02 30-11-2021 02:37 PM
Hadap la selagi nak kekal dalam dunia seni. Lain la kalau engko dah bersara
Quote shernazz 30-11-2021 02:37 PM
Iols komen lah
Quote babyLON. 30-11-2021 02:42 PM
sekadar meramaikan..
Quote LipasComel 30-11-2021 02:48 PM
alah laki dia mampu bayar, biarlah. mommy dia pun happy siang2 dapat me time.
Quote SuRiaGreeNz 30-11-2021 02:49 PM
comelnya anak dia
Quote mawarkhayalan99 30-11-2021 03:50 PM
iols hadir
Quote ais_kosong 30-11-2021 03:57 PM
suka hati cuols lah..
Quote Shazid 30-11-2021 04:00 PM
Benda2 mcm ni macam dah wajibkan zaman skrg ni
Quote timah03 30-11-2021 04:01 PM
Comments paling malap di forum ni...
Quote Kurex 30-11-2021 04:02 PM
Lehnat punya pompuan sangkak
Quote gujiwa 30-11-2021 04:06 PM
berita gini pun masuk.. bagi la yang menarik sket..
Quote stingerstraps 30-11-2021 04:10 PM
motor dendrons neurons skills apo yg ko terima dari mak pak batak ko sampai ko dapat straight As dlm SPM results ko dulu?

kahkahkahkah

Quote mizruncing 30-11-2021 04:13 PM
hantar anak kat playschool pas tu nanti sedih, sebak bagai terkilan tak dapat tgk anak membesar depan mata bla bla blaaaaa
Quote nakkomenjugak 30-11-2021 04:14 PM
Irrelevant. Nexttttttt.
Quote laksmanabentan 30-11-2021 04:19 PM
eh eleee... itu pun nak layann..
hahahhaa... nampak nohhhh xde kerja kannn...
Quote sofinamini 30-11-2021 04:45 PM
sheoll mmg tak de kerja eh ? komen mcm nie pun nak layan .
Quote ckenj 30-11-2021 04:52 PM
ok cute anak dia.....done ramaikan.

Lihat semua komen(68)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:09 AM GMT+8 , Processed in 0.091716 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top