CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

PU Syed Dakwa Varian Baru Adalah Proksi Dajal Nak Kayakan Syarikat Vaksin

29-11-2021 01:38 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4378| Komen: 96

Description: Baru baru ini pakar epidemiologi dan felo kanan di Persekutuan Saintis Amerika (FAS), Dr Eric Feigl-Ding menerusi beberapa ciapan dikongsi beliau di Twitter menunjukkan virus Covid-19 baharu, Omicron ...
Baru baru ini pakar epidemiologi dan felo kanan di Persekutuan Saintis Amerika (FAS), Dr Eric Feigl-Ding menerusi beberapa ciapan dikongsi beliau di Twitter menunjukkan virus Covid-19 baharu, Omicron mungkin lebih berbahaya. PU Syed turut tampil memberikan komen di akaun Instagram miliknya mengenai isu ini.


Menurut Sinar Harian, Varian baharu Covid-19 yang dinamakan sebagai Omicron berkemungkinan 500 peratus lebih berjangkit berbanding Delta. Virus mutasi ini juga mempunyai lebih dua kali ganda jumlah ‘mutasi lonjakan jahat’ berbanding virus Delta.


Foto: Google

PU Syed turut memberikan respon terhadap berita mengenai varian baharu tersebut di halaman Instagram miliknya. Baginya varian baharu yang bermutasi ini merupakan proksi dajjal yang bertujuan untuk mengkayakan syarikat syarikt vaksin dengan mengadaikan nyawa manusia lain.


Perkongsian dari PU Syed tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya bersetuju dengan PU Syed dengan mengatakan masih ramai yang tidak nampak mengenai isu ini.


Foto: via Murai

Dalam pada itu, ada juga yang tidak beretuju dengan pendapat PU Syed tersebut dengan menasihati PU Syed berhati-hati membuat kenyataan untuk elakkan jatuh fitnah. -CARI

Update: Posting tersebut dah dipadam

Sumber: murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Dovahkiin 29-11-2021 02:28 PM
Nak rapat saf konon, biasa set2 ni la nmpk muka dia kat belakang pintu masa solat jumaat je.
Quote missyL 29-11-2021 03:31 PM
Hmmm
Virus ni sifat die bijak.
Scientist cume perlu cipta satu virus.
Nti virus tu sendiri akan ubah diri n condisi die  supaya die xmati.

So terjadi la mcm2 variant.

Mcm denggi pn sama. Nyamuk skang klo bg ubat Nyamuk Dulu2 mesti xmati dah. Die dah bina immunisation kt racun tu.

So vaksin yg kite ade mmg xkn bole bunuh covid19 fully sebb die sntiase bermutasi tok kekal sbg virus.
Gitu la kefahaman iols hahaha

Vaksin yg kite dpt ni dicipta berdasarkn virus mula2 dulu.
Virus skang dah advance dah..
Quote CiliPadiSedap 29-11-2021 03:52 PM
virus paling bahaya - virus madu jusa c minus
Quote tripleid 29-11-2021 03:55 PM
Edited by tripleid at 29-11-2021 03:56 PM

takat ni jelah level ustak2 so called pembimbing ummah kat Msia ni..dajal kehulu,dajal kehilir..ujung2 cucuk gak vaksin buatan kapir tu sbb takut mati kena kobid

kalo dah tahu agenda dajal tak payahlah cucuk vaksin mcm Sohai tuh.Tak berani kan??sembang je  lebatt




Quote KIM.K 29-11-2021 03:57 PM
Woke gitcheww
Tak takut ke dalam ke
Quote Aerhys 29-11-2021 03:57 PM
At this point, people only get the vaccine utk kejar duniawi saja. Sikit pun tidak percaya the holy vaccine boleh mengekang wabak covid. It failed to do it's job and people are gambling their lives by taking something not guaranteed to work against the virus. In a way, betullah tu nak menguntungkan vaccine makers and the commissioners. Setiap 6 bulan diwajibkan booster, mana tak masyuk. Fear mongering with the covid variants drive people to the edge.
Quote MsPercy 29-11-2021 04:39 PM
CiliPadiSedap: virus paling bahaya - virus ma ...


Hahaha...nnt terkezut sistar friska
Quote sharlenetexas 29-11-2021 04:41 PM
Booster boleh lawan omicron ke?

Bukan ke hari tu kata covid ni akan terus bermutasi hingga virus tu jadi lemah hinggaampos. Tapi nak tunggu sampai bila? Hingga kapan lagi?
Quote angelofish 29-11-2021 04:54 PM
dajjal datang membawa fitnah.tapi apa hukum bila kita fitnah dajjal?
Quote Orix 29-11-2021 05:11 PM
ko ler proxy dajal lagi mau tuduh org
Quote ketipongtipah 29-11-2021 06:12 PM
Edited by ketipongtipah at 29-11-2021 06:24 PM
Aerhys replied at 29-11-2021 03:57 PM
At this point, people only get the vaccine utk kejar duniawi saja. Sikit pun tidak percaya the holy  ...

Talk is cheap and taik. Go la KLCC and walk like Karen.
Setakat masuk forum and then claim yada this yada that.
Duniawi pun masuk gak kan melokat kat porum.
Knp tak mentelaah kitab2 dah tau dajjal nak turun dah?





Quote abadi84 29-11-2021 06:12 PM
Menyampah betol ustaz2 yg cuma mampu meratib dajjal tak habis2 tp solution ape pun x bagi. Klu ko yg nak bantu tlg rawat yg dah smp stage 4-5 tu tak ape jugak.

Kan bagus klu umat islam mampu cipta vaksin dan jd pengeluar vaksin. Tidaklah kita bergantung kat kafir2. Ni ustaz2 ceramah modal air liur jerr....
Quote abadi84 29-11-2021 06:18 PM
Aerhys replied at 29-11-2021 03:57 PM
At this point, people only get the vaccine utk kejar duniawi saja. Sikit pun tidak percaya the holy  ...

Fear mongeringlah smp hang yg jd manusia tercungap2 tak cukup oksigen.

Zmn Spanish Flu pun memerlukan 500 tahun sblm mampu dihapuskan secara total.
Aku tetap brsyukur klupun cuma 6 bln dan keberkesanan vaksin menurun...aku akur sbb kajian demi kajian masih dibuat dan diteruskan.
Apa yg frontliners amalkan...itulah yg trbaik sbb mereka yg brhadapan dgn virus ni secara lsg...ko tu apa sumbangan?? Yileekkk.... mnghasut jer pandai
Quote abadi84 29-11-2021 06:19 PM
sharlenetexas replied at 29-11-2021 04:41 PM
Booster boleh lawan omicron ke?

Bukan ke hari tu kata covid ni akan terus bermutasi hingga virus tu ...

Jadi ko pulak apa solution yg ko boleh tawarkan???
Quote ketipongtipah 29-11-2021 06:23 PM
abadi84 replied at 29-11-2021 06:18 PM
Fear mongeringlah smp hang yg jd manusia tercungap2 tak cukup oksigen.

Zmn Spanish Flu pun memerl ...

Tu semua sembangggg.
Sakit kepala cekau panadol gak!
Spender dan bra masuk beli kt kedai ca ya nun.
Takkan la kan lilit guna kain perca..kain batik.
Quote sharlenetexas 29-11-2021 06:29 PM
abadi84 replied at 29-11-2021 06:19 PM
Jadi ko pulak apa solution yg ko boleh tawarkan???

Ko ada idea?

Quote ninja9 29-11-2021 06:30 PM
Varian baru ni...
1. Proxy dajal- dajal dah mulai menyerang ker... uols kena buat persiapan dah ni.

2. Tujuan mengkayakan syarikat vaksin - adakah dajal berselindung dibalik syarikat2 vaksin ini senanglah nak kesan dajal sebab dah ada connection, agak-agak syarikat mana yang mewakili dajal tu?.. tp kalau tak nak beli vaksin kena ada adalah alternatif lain.. dah adakah?

3. Menggadaikan nyawa manusia - walaupun ada kes manusia mati disebabkan vaksin tetapi statistik juga menunjukkan perubahan yang sangat ketara yang menunjukkan vaksin ada kesan positif untuk memerangi virus kobis.. mengurangkan kematian mengurangkan hospitalization... yang tak ambik vaksin ramai mati

Hebat.

Quote LadyCarefree 29-11-2021 06:34 PM
Syarikat mana tu yg kaya pasal vaksin? China eh?
Quote abadi84 29-11-2021 06:36 PM
sharlenetexas replied at 29-11-2021 06:29 PM
Ko ada idea?

As i said earlier, apa yg frontliners amalkan itulah pendekatan trbaik sbb mereka yg brhadapan dgn virus ni secara lsg.

So ko yg pung pang pung pang semua salah mcm berpengetahuan sgt dah kaji psl virus ni kat makmalkan??? Hujung2 apa sumbangan pun tak ada.

Lihat semua komen(96)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:28 AM GMT+8 , Processed in 0.067666 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top