CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Baru Umum Nak Kahwin- Alif Muhaimin Ditinggalkan Kekasih, Putus Guna WhatsApp

25-11-2021 11:40 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5612| Komen: 70

Description: Hampir lapan bulan bercinta, juara Hero Remaja 2018 iaitu Alif Muhaimin mengakui hubungannya dengan Instafamous bernama Sara sudah berakhir pada minggu lalu.
Hampir lapan bulan bercinta, juara Hero Remaja 2018 iaitu Alif Muhaimin mengakui hubungannya dengan Instafamous bernama Sara sudah berakhir pada minggu lalu.

Alif atau Alif Muhaimin Abdul Rahman, 27, mendedahkan bekas kekasihnya itu memutuskan hubungan mereka hanya menerusi aplikasi WhatsApp.

Foto: IG

"Kami putus hujung minggu lepas. Sedihnya, perpisahan kami cuma menerusi kiriman pesanan WhatsApp daripada Sara. Tak sempat nak bincang apa-apa.

"Jujurnya sangat terkejut dengan tindakannya sebab selama ini bukan main lagi cakap sayang gila dan seumpamanya.



"Tiba-tiba saya dapat mesej. Katanya, dia sudah membuat keputusan yang tak boleh teruskan hubungan dan tidak boleh jadi kawan," kata Alif kepada mStar.



Lebih menyedihkan, pada awal bulan ini, baru saja mengumumkan kepada media bahawa majlis perkahwinannya dengan Sara dijangka berlangsung tahun depan.

Khuatir kenyataannya disalah erti dan akan menggores hati serta mengaibkan bekas kekasihnya, Alif sekadar berharap agar wanita itu bertemu jodoh dengan lelaki lebih baik.



"Harap lepas ni lelaki yang dia berkenan tu dapat jadi suami dan membimbingnya hingga ke jannah.

"Sakit macam mana pun, saya kena tukar perspektif fikiran, fikir bahawa Allah telah selamatkan saya. Ada hikmah, Insya-Allah," ujarnya.



Dalam pada itu, menyentuh soal karier lakonan, Alif secara berseloroh berkata, rezekinya semakin murah selepas putus cinta.

Dia ditawarkan watak utama bagi membintangi drama Sentuhan Jiwa arahan sutradara terkemuka, Osman Ali.

Selain Alif, pelakon yang terbabit dalam naskhah berkenaan ialah Afifah Nasir dan Roy Azman. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 25-11-2021 12:11 PM
@blastoff ke tu... ok la xde la buruk
Quote nolya 25-11-2021 12:48 PM
Badan dn nyawa lagikan berpisah inikan pula setakat berkawan atau berkasih yg tak punya ikatan rasmi. Apatah lagi bunga bukan sekuntum. Yg perlu sdr lakukan skr ialah membina jatidiri dn mantapkan karir dlm bidang yg diceburi. Putus kasih itu lumrah tapi bila putus asa, itu yg parah. Esok masih ada dn dunia belum kiamat.
Quote LadyCarefree 25-11-2021 12:50 PM
Sian ah mamat togeh ni. Minah tu nak tumpang populariti je kot. Dapat berlakon terus dibuangnya togeh ni. iols ada soft spot kt dia sbb dia ni ada degree. Gituuuuu
Quote cikmouse 25-11-2021 12:50 PM
AbukRokok replied at 25-11-2021 12:11 PM
@blastoff ke tu... ok la xde la buruk

Ptt lamaa x muncul.... sibuk nk kawen tp x jadikkk pulok...
Quote cheezel 25-11-2021 01:10 PM
dia ni berlakon kejung
Quote cheezel 25-11-2021 01:10 PM
Edited by cheezel at 26-11-2021 08:29 AM

tengok pmpn tu pn tau. memang jenis touch n go je ngn laki

sekufu la laki ngn pmpn. yg pmpn tertonggek2 kt tiktok yg laki miang
Quote adeqbun 25-11-2021 01:27 PM
Mendoniya dlu la dek..muke helok..tp akka x kenal..pasni rajin2 lg ye..
Quote dudaberhias 25-11-2021 01:39 PM
Herlokknyaaa heolsss, btw yihhhh fefeeling victim plak macam nak salahkan pompuan tu, padahal dia ni dengan pompuan tu pun gigih mesej pompuan2 lain... Percaya je chuolssss komen jejantan yach... Cer mesej2 dia kat IG tu confirm dia layan masa tengah horny...
Quote lattehazelnut 25-11-2021 01:46 PM
Bila burung nak terbang?
Quote CiliPadiSedap 25-11-2021 01:46 PM
teringat gosip paling panas perkahwinan abad ni
Quote hyie 25-11-2021 02:15 PM
LadyCarefree replied at 25-11-2021 12:50 PM
Sian ah mamat togeh ni. Minah tu nak tumpang populariti je kot. Dapat berlakon terus dibuangnya toge ...

taste ler tu khuenzzz?
Quote doubleharmonic 25-11-2021 02:40 PM
dudaberhias replied at 25-11-2021 05:39 AM
Herlokknyaaa heolsss, btw yihhhh fefeeling victim plak macam nak salahkan pompuan tu, padahal dia ni ...

kekdahnyer memang heshe melayan yachh. ajak main katanyerr



Quote doubleharmonic 25-11-2021 02:40 PM
Quote doubleharmonic 25-11-2021 02:41 PM
Quote buragazz 25-11-2021 02:42 PM
Thank you Next...
Quote dudaberhias 25-11-2021 02:46 PM
doubleharmonic replied at 25-11-2021 02:40 PM
kekdahnyer memang heshe melayan yachh. ajak main katanyerr

nauzubillah min zalikkk... tapi memang betul pun jejan ni gatal yakmat...mujur herlokkk so akak maafin jua persis aliff aziz... kita jangan memilih kasih tau bab maafin orang ni...


lain la shuk dan tauke jambu tikus bendang father chicken yang gigih kahwin dua tu...
yang dua eko ni kalau kena langgar dek lori pun akak jalan2 sambil libas kopek kiri kanan macam fara mendosa sambil cod kambing perap dan kucate...
Quote miu84 25-11-2021 02:49 PM
doubleharmonic replied at 25-11-2021 02:41 PM

Eh zizik nye lah jantan cemgini. Acah gurau gurau  tapi sebenarnya horny. Ini kalau dapat kat pempuan yang dambakan perhatian dan pujian, konfemm angau.
Quote sukacactus 25-11-2021 02:53 PM
Masa keluar citer pasal mesej horny tu, aku xtau dia sapa, ada rasanya thread pasal dia kat board ni
Lps2 tu br tau mamat yg jd kwn kamal adli dlm setelah terlafaznya akad tu la dianya
Berlakon so2 je pun
Quote dudaberhias 25-11-2021 02:54 PM

eee apa tersepit2??? setakat besar pensil dan pencukil gigih jah... celah ketiak pun longgar dekk oiii...
fefeeling sungguh nak tersepit... entah2 pompuan tu nak handjob pun kena pakai chopstick atau tweezer... yihhhhh

Lihat semua komen(70)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2021 06:12 AM GMT+8 , Processed in 0.080219 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top