CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aliff Aziz Teratas, Fazley Yaakob Tercorot Di Minggu Pertama GV8

23-11-2021 09:31 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3258| Komen: 47

Description: Tirai Gegar Vaganza 2021 atau juga dikenali sebagai Gegar Vaganza 8 (GV8) telahpun membuka tirainya di Putrajaya International Centre (PICC) dengan menyaksikan 13 penyanyi popular pelbagai latar belak ...
Tirai Gegar Vaganza 2021 atau juga dikenali sebagai Gegar Vaganza 8 (GV8) telahpun membuka tirainya di Putrajaya International Centre (PICC) dengan menyaksikan 13 penyanyi popular pelbagai latar belakang membuat persembahan lagu hits mereka.


Lebih menghiburkan, Gegar Vaganza juga kembali ‘hidup’ dengan kemunculan wakil-wakil kelab peminat peserta selepas musim lalu diadakan tanpa penonton. 


Kredit foto: IG Aliff Aziz

Meskipun dalam skala kecil bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan, namun dewan PICC tetap meriah dengan sokongan peminat. 


Malah, buat julung kalinya segmen Ada Lagu Ada Lagi memperlihatkan hanya empat peserta akan bergilir-gilir di atas pentas bagi mematuhi SOP.


Kredit foto: IG Aliff Aziz

Bagi minggu pertama, penyanyi Aliff Aziz yang membawakan lagu Sayang Sayang muncul di tempat pertama dengan perolehan markah tertinggi sebanyak 74.60% manakala pelantun Asmara Ini, Datuk Fazley Yaakob berada di kedudukan terakhir dengan pungutan mata hanya 53.60%



Aliff Aziz – Sayang Sayang (74.60%)
Adibah Noor – Terlalu Istimewa (73.00%)
Bandi Amuk – Akar & Bumi (71.00%)
Nikki Palikat – Caramu (68.20)
Aweera – Romancinta (66.80%)
Suki Low – Terlalu Mencintaimu -( 66.20%)
Saiful Apek & Yassin(SAYa) – Aspalela & Cari Tapak (59.90%)
Shidee – Semuanya Sudah Terlambat – (59.80%)
Upiak Isil – Tak Tun Tuang – (59.30%)
Ani Maiyuni – Sedap – (57.40%)
Azan Scan – Kau Dipaksa Aku Terpaksa – (54.70%)
Nico – Inilah Nasibku – (54.00%)
Datuk Fazley Yaakob – Asmara Ini – (53.60%)


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mojarean_X 23-11-2021 09:35 AM
Mmm...bkn dh ada ke post ni?
Quote AshkieLa 23-11-2021 09:36 AM
kahkahkah... minggu ni ape lagi citer sedih si Fazley tu...
Quote chazey 23-11-2021 09:41 AM
GRED SPM

Aliff Aziz – Sayang Sayang (74.60%) : A-

Adibah Noor – Terlalu Istimewa (73.00%) : A-

Bandi Amuk – Akar & Bumi (71.00%) : A-

Nikki Palikat – Caramu (68.20) : B+

Aweera – Romancinta (66.80%) : B+

Suki Low – Terlalu Mencintaimu -( 66.20%) B+

Saiful Apek & Yassin(SAYa) – Aspalela & Cari Tapak (59.90%) : C+

Shidee – Semuanya Sudah Terlambat – (59.80%) : C+

Upiak Isil – Tak Tun Tuang – (59.30%) : C+

Ani Maiyuni – Sedap – (57.40%) : C+

Azan Scan – Kau Dipaksa Aku Terpaksa – (54.70%) : C

Nico – Inilah Nasibku – (54.00%) : C

Datuk Fazley Yaakob – Asmara Ini – (53.60%) : C


Cukur la habam Asmara masih kwedit. Tu pun dah hampir pi D dah (below 50)
Quote doubleharmonic 23-11-2021 09:49 AM
markah kesian jah pon kan untuk asrama tu? apooo nyanyi macam babi jah tapi masih boleh dapat C? eh hello nyanyi lagu sendiri jah pon tetap hauk? nah ko dengar ni nyanyian heshe versi vocal only boleh dengar betapa hazab nya suara heshe shaky memanjang dan suka lepas angin tiap hujung baris? kat hujung lagu dok bubuh vibrator segantang tapi hanat jah bunyi ek ek ek ek apoooo?

[twitter]https://twitter.com/ViralSenses/status/1462779753379758082[/twitter]

Quote doubleharmonic 23-11-2021 09:50 AM
katanyerr dah 6 bulan masuk kelas vocal tapi nyanyi macam babi jah? masuk kelas vocal ke kelas babi ko ni?

Quote mojarean_X 23-11-2021 09:51 AM
Tp dari segi PR dia baguslah, dia x melatah. In fact, dia minta maaf atas persembahan dia. Tu je yg nk puji. Tp jgn lah wat drama sedehh2 lg ye.
Quote bulalof 23-11-2021 09:55 AM
jgn berharap terlalu tinggi utk rancangan2 mcm ni. we just enjoy the show and screw them in silence
Quote doubleharmonic 23-11-2021 09:56 AM
mojarean_X replied at 23-11-2021 01:51 AM
Tp dari segi PR dia baguslah, dia x melatah. In fact, dia minta maaf atas persembahan dia. Tu je yg  ...

mintak maap tapi masih bagi alasan terkenang anak apooo? dah tu peserta lain nyanyi bagus tak rindu kat anak kah? nanti dah tersingkir pon bagi alasan sebab anak bukan sebab sendiri yang nyanyi hauk khenss?



Quote doubleharmonic 23-11-2021 09:57 AM
Quote doubleharmonic 23-11-2021 10:02 AM
so kekdahnyer peserta mendiva gv musim ni ialah asrama misai kontot gituh? salah tekaan acik2 porum yach hengatkan debah nour yang bakalan berdrama tak puas hati bagai tapi aman2 jah minggu kedua bakalan nyanyi istana menanti
Quote mamapea 23-11-2021 10:19 AM
seriously mmg x sedap lgsg didengar...sorry fazley...
Quote mawarkhayalan99 23-11-2021 10:22 AM
lambatnya wartawan cari hapdetttt
Quote AshkieLa 23-11-2021 10:23 AM
doubleharmonic replied at 23-11-2021 09:49 AM
markah kesian jah pon kan untuk asrama tu? apooo nyanyi macam babi jah tapi masih boleh dapat C? eh  ...

hahahah...
dah dapat tercorot.. dan2 nervous.
padahal riak muka sebelum tu dan gaya dia pi promo GV sebelum ni kat radio/tv semua
mcm confident end up Top 3 jerrr boleh tapau semua peserta...
Quote KamikuP 23-11-2021 10:52 AM
Depa ni kene kuarantin ke tak leh balik umah sampai nanges teringat kat anak apoo?
Bunda pun ulang alik indon malaysia kah atau kene kuarantin kat msia sampai gv habis??
Quote dudaberhias 23-11-2021 10:54 AM
fazley tu yihhhh... menantu derhaka... nyah kau minggu depan.... akak beliak2 dan jengil dekat kau siap2 dalam thread ni

aliff aziz tu lain la herlokkkk... dah la nyanyian sedap... performance lancar pulak tu... no.1 khen dan bakal juara
Quote dudaberhias 23-11-2021 10:55 AM
mawarkhayalan99 replied at 23-11-2021 10:22 AM
lambatnya wartawan cari hapdetttt

khennn.. si portal murai tu entah2 curi gambar markah iols tepek kat forum ni... yihhhhh
Quote gujiwa 23-11-2021 11:02 AM
kenapa dengan anak2x heols? ada masalah ke?
Quote trexxxxxi 23-11-2021 11:10 AM
Awat tak update minggu depan jah
Quote doubleharmonic 23-11-2021 11:15 AM
gujiwa replied at 23-11-2021 03:02 AM
kenapa dengan anak2x heols? ada masalah ke?

kalau ada masalah tak payah la gegeh nak masuk gv bagai? memang nampak saja jah nak create drama masuk gv pon bukan sebab nak nyanyi sangat tapi nak laku kan balik bisnes kedai makan yang dah sendu lepas pkp gituh? bunda hetty tu lagi jauh tinggalkan family tapi elok jah takde pon masa menjuri dok stress teringat anak bagai? upiak tu pon dah tak berjumpa keluarga tapi elok jah selalu bagi duit so so soooo?

Lihat semua komen(47)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 11:37 AM GMT+8 , Processed in 0.109109 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top