CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kena Jangkitan Kuman, Semoga Fatimah Cepat Sembuh

16-11-2021 02:42 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3007| Komen: 18

Description: Kanak-kanak cilik yang pernah tular satu ketika dahulu kerana kepetahannya bercakap dalam loghat Kelantan, Fatimah Omar Mukhlis dimasukkan ke hospital selepas mengalami jangkitan kuman di paru-paru.
Kanak-kanak cilik yang pernah tular satu ketika dahulu kerana kepetahannya bercakap dalam loghat Kelantan, Fatimah Omar Mukhlis dimasukkan ke hospital selepas mengalami jangkitan kuman di paru-paru.


Perkara itu dikongsi menerusi Instagram keluarganya, @thefamily.uk yang turut meminta orang ramai supaya mendoakan si comel yang dilahirkan di United Kingdom (UK) itu kembali sihat.

“Tolong doakan Fatimah.

Dia sangat tidak sihat, sakit dada dan sukar untuk bernafas.



"Kini berada di bahagian kecemasan menunggu ambulans untuk memindahkannya ke hospital lain,” katanya, pada Selasa.


Menurut laman sosial itu, paras oksigen kanak-kanak itu juga dilaporkan menurun ketika di dalam ambulans.

Difahamkan Fatimah telah pun dipindahkan ke hospital kanak-kanak dan punca penyakit dialaminya sudah dikenal pasti.







“Fatimah mengalami jangkitan kuman (chest infection).

“Fatimah sudah dipindahkan ke hospital kanak-kanak,” katanya.

Rata-rata netizen mendoakan agar si cilik itu segera sembuh.



Populariti diraih si comel, Fatimah, di laman sosial memang cukup hebat apabila Instagram yang sering menampilkan keletah kanak-kanak perempuan itu dan adik-beradiknya diikuti hampir 600,000 orang seawal usianya empat tahun.

Fatimah yang dilahirkan di Birmingham, England menarik perhatian ramai kerana tidak melupakan bahasa Melayu walaupun membesar di perantauan.

Dia juga fasih ‘kecek kelate’ hasil didikan ibu bapanya yang tidak mahu anak mereka melupakan bahasa ibunda.

Selain bahasa Melayu, Fatimah juga fasih berbahasa Inggeris dan Siam.


Sumber: Awani

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anakjiran 16-11-2021 03:36 PM
Moga cepat sembuh [em:12:]
Quote SpyLeman 16-11-2021 04:13 PM
Semoga diangkat segala penyakit dik fatimah.
Quote royaldanish 16-11-2021 04:56 PM
semoga cepat sembuh Fatimah
Quote Genkidesuka 16-11-2021 04:58 PM
شفاها الله
Quote RinIna 16-11-2021 05:02 PM
Sedih masa dapat berita kematian pakcik ksygn diorg Chef Adam tu... diorg sgt rapat..
Quote hareeeesah 16-11-2021 09:59 PM
Semoga yang baik-baik untuk fatimah & family.
Quote Rogue98 17-11-2021 12:25 AM
Get well soon Fatimah.
Quote fealefea 17-11-2021 12:37 AM
Pakcik dia chef adam  tu menninggal sebab jangkitan paru2. Semoga Fatimah cepat sembuh.
Quote Simunggu 17-11-2021 08:54 AM
siapa budak ini? semoga cepat sembuh..
Quote Simunggu 17-11-2021 08:55 AM
ingatkan budak yg nyanyi " pkp pkp...
Quote nononcrux 17-11-2021 09:43 AM
Semoga Fatimah kuat, get well soon fatimah
Quote yayah8989 17-11-2021 09:45 AM
Semoga cepat sembuh dik
Quote yayarin 17-11-2021 10:57 AM
syafakillah fatimah
Quote NFBZCantik 17-11-2021 12:33 PM
semoga cepat sembuh fatimahh
Quote makton 17-11-2021 12:56 PM
gws Fatimah...                     
Quote pinksarah 17-11-2021 05:07 PM
kesian fatimah..

hrp x de kena mengena dgn covid sbb dkt UK ramai yg tak ambil endah psl social distancing and wearing mask..

hope fatimah's family ambil berat psl ni..

kesian tgk fatimah..mesti penat nak bernafas bila jd mcm ni..
Quote alepmama 22-11-2021 01:42 PM
katanya covid negatif,
harap yang baik2 saja, teruk jugak keadaan even lepas discharge hospital pun
Quote toynme 23-11-2021 11:54 AM
syafakillah fatimah

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 04:44 PM GMT+8 , Processed in 3.811675 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top