CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Anak 'Lembik' Sejam Terperangkap Dalam Lif, Kecewa Dituduh Punca Kerosakan

16-11-2021 02:27 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2961| Komen: 28

Description: Sebuah keluarga berdepan detik cemas apabila mereka terperangkap di dalam lif di sebuah pusat beli-belah terkemuka di Selangor.
Sebuah keluarga berdepan detik cemas apabila mereka terperangkap di dalam lif di sebuah pusat beli-belah terkemuka di Selangor. 

Kisah ini dikongsikan seorang wanita menerusi sebuah video yang dimuat naik di TikTok yang mendakwa mereka sekeluarga terperangkap di dalam lif hampir satu jam. 


Kredit foto: TikTok

Cemas dengan apa yang terjadi, mereka mengambil keputusan untuk membuat panggilan kepada pihak penyelenggara bangunan, namun respons yang diberikan agak mengecewakan.

Katanya, pihak berkenaan akan tiba dalam masa setengah jam walaupun sudah dimaklumkan bahawa terdapat kanak-kanak di dalam lif tersebut yang juga menghidap asma.


Akhirnya, mereka menghubungi bomba dan berasa lega apabila anggota tiba tidak sampai 10 minit.

Mengulas lebih lanjut, wanita ini mendakwa pihak pusat beli-belah seolah lepas tangan dengan menuduh keluarganya merosakkan lif tersebut. 

Namun, wanita ini menafikan dakwaan tersebut sekeras-kerasnya dan mahu mengambil tindakan undang-undang.

"Tunggu kami akan ambil tindakan kat pihak sana. Terima kasih abang bomba," tulis pemilik akaun TikTok bernama Ani Wanis.



Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mencadangkan kepada wanita ini supaya mengambil tindakan kepada pihak berkenaan atas nasib yang menimpa mereka sekeluarga.


Sumber: OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makadek 16-11-2021 02:38 PM
Gila la pehal org nk rosak kan lif
Aku ng anak2 pernah terperangkap dlm lift.
Separuh pintu stuck kiteorg tgh2

Sampai la kami troma rela panjat tangga
Quote stingerbreeze 16-11-2021 02:40 PM
makadek replied at 16-11-2021 02:38 PM
Gila la pehal org nk rosak kan lif
Aku ng anak2 pernah terperangkap dlm lift.
Separuh pintu stuck ki ...

boleh draw tak?separuh pintu stuck kita tengah tengah..

kahkahkahkahkahkaj
Quote hareeeesah 16-11-2021 02:41 PM
makadek replied at 16-11-2021 02:38 PM
Gila la pehal org nk rosak kan lif
Aku ng anak2 pernah terperangkap dlm lift.
Separuh pintu stuck ki ...

Iolls penah kena lift yang laju gilak tu adudu… sampai la ni, kalau naik lif tu gugup tuhan je tau.. tp nak cakap orang nanti bukan dia faham pun kan.
Quote ifanonline 16-11-2021 02:43 PM
maintenance lift di malaysia kurang bagus, especially tempat2 hulu di malaysia
Quote makadek 16-11-2021 02:45 PM
stingerbreeze replied at 16-11-2021 02:40 PM
boleh draw tak?separuh pintu stuck kita tengah tengah..

kahkahkahkahkahkaj

Ko imagine sendiri laaa
Aku baru nk keluak lentang luruskan badan
Stgh hari berkhidmat utk fmly tercinta
Setel suap anak2
Hidangkan nasik utk laki ....
Haish mana nk cri bini lambaian jannah macam aku ni hah..
Quote makadek 16-11-2021 02:47 PM
hareeeesah replied at 16-11-2021 02:41 PM
Iolls penah kena lift yang laju gilak tu adudu… sampai la ni, kalau naik lif tu gugup tuhan je ta ...

Baru ni naik lift kat 1 hotel smooth sgt2
Aku yg sedia ada trauma ng lift ni dh stdby kalau dia nk bergerak
Eh2 tau2 dah sampey level
Quote prettyuglybabe 16-11-2021 03:05 PM
kat mall mana?
Quote akies 16-11-2021 03:13 PM
prettyuglybabe replied at 16-11-2021 03:05 PM
kat mall mana?

Baca tadi dekat tropics shopping center,
Area PJ.
Tak penah dengar pun mall ni
Quote prettyuglybabe 16-11-2021 03:18 PM
akies replied at 16-11-2021 03:13 PM
Baca tadi dekat tropics shopping center,
Area PJ.
Tak penah dengar pun mall ni

terkemuka nya shopping complex ni..
sampai tak pernah dengar langsung..
Quote stingerbreeze 16-11-2021 03:25 PM
makadek replied at 16-11-2021 02:45 PM
Ko imagine sendiri laaa
Aku baru nk keluak lentang luruskan badan
Stgh hari berkhidmat utk fmly te ...

lambaian jannah pala hotak ko kalau nasi wap yg ko berikan laki ko? kejong memanjang dia...kesiannnnnnn


kahkahkahkah
Quote stingerbreeze 16-11-2021 03:27 PM
ifanonline replied at 16-11-2021 02:43 PM
maintenance lift di malaysia kurang bagus, especially tempat2 hulu di malaysia

jenis pengotor ulu banat macam spesis makadek, kencing pun dlm lift sampai wire semua short circuit pastuh salahkhen maintenence...

kahkahkahkahkah
Quote makadek 16-11-2021 03:30 PM
stingerbreeze replied at 16-11-2021 03:25 PM
lambaian jannah pala hotak ko kalau nasi wap yg ko berikan laki ko? kejong memanjang dia...kesiann ...

Hahahahaha baru nk puji
Stinkkk baik je sari dua ni
Igt buang tebiat
Tgk level pn dh level 2.
Sekali ttp tak boleh terima hakikat
Baru jap siap godek kopi o dgn goreng kripap
Utk hi tea...
Ya Allah dh la comel genit ,rajin bersiap
Rajin ke dapur serba serbi rajin .
Aku ni mmg contoh isteri yg disarankan nabi ..
Tanpa aku hilang seri baiti jannati
Quote cmf_premierleag 16-11-2021 03:42 PM
Sebut je la pusat beli belah mana tu
Biar padan muka management mall tu
Stakat nk sembunyik2 fakta mcm ni baik ko takyah upload kat tiktok bodoh
Quote stingerbreeze 16-11-2021 03:43 PM
makadek replied at 16-11-2021 03:30 PM
Hahahahaha baru nk puji
Stinkkk baik je sari dua ni
Igt buang tebiat

setakat nak buih spesis edaylidi..penuntut
sekolah atap ulu banat boleh la...ini stinger la....

kahkahkahkahlahkah

setakat suami bagi redho dlm kewapan nasi yg isteri sumbatkhen dia...?

heloooooo?

kahkahkahkahkah
Quote CARI-MAL 16-11-2021 03:53 PM
[em:12:]
Quote makadek 16-11-2021 03:54 PM
stingerbreeze replied at 16-11-2021 03:43 PM
setakat nak buih spesis edaylidi..penuntut
sekolah atap ulu banat boleh la...ini stinger la....


Ye tau stink mentol ...
Dengkikew

Baru jap laki aku batalkan wuduk i tau

Dia ckp aku la lambang wanita solehah..
Doakan rumahtangga ku supaya kekal dgn bauan khasturi dn bakal dinobatkan dlm porem ni sebagai icon keluarga sakinah mawaddah warahmah ok..jangan jelly
Quote R2D2 16-11-2021 03:57 PM

Tropics Shopping Center ?
kategori sendu kot
patut la tak familiar langsung
ka baru bukak
Quote Skuau 16-11-2021 04:11 PM
logik ke ko msk lif..ko rosakkan..kan naya sendiri..camtu.
Quote sharlenetexas 16-11-2021 04:12 PM
R2D2 replied at 16-11-2021 03:57 PM
Tropics Shopping Center ?
kategori sendu kot
patut la tak familiar langsung

Sendunya

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 10:06 AM GMT+8 , Processed in 0.335043 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top