CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Iqbal Nak Parking Kereta Mewah RM1 Juta Depan Muka Michael Ang

27-10-2021 09:40 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7882| Komen: 83

Description: Usahawan Ahmad Iqbal Zulkefli tampil mempertahankan dirinya selepas penerbit dan pengarah Michael Ang mendakwa dia sengaja mencipta kontroversi untuk menarik perhatian netizen.
Usahawan Ahmad Iqbal Zulkefli tampil mempertahankan dirinya selepas penerbit dan pengarah Michael Ang mendakwa dia sengaja mencipta kontroversi untuk menarik perhatian netizen.


Antara yang dipersoalkan oleh Michael ialah mengenai jenama kereta yang dipakai Iqbal dan kemampuan usahawan itu untuk menjadi seorang penyanyi.




"Baca statement saya tu betul-betul mengenai kenyataan tak suka kereta sporty tu. Jika hina sangat Honda Civic yang saya guna, saya boleh saja tunjuk kereta yang saya bawa pergi pasar RM1 juta yang saya beli tu.

"Ramai sangat hina fasal kereta terutama kereta Axia yang saya post di Instagram... kereta Axia tu saya beli secara tunai untuk kegunaan adik-adik saya.

"Cuma saya masih belum tunjuk lagi kereta mewah saya beli tu, kalau nak tahu harga nombor plat sahaja dah sama sebuah Civic... geram sangat bila dengar statement dia tu, rasa nak pergi parking kereta depan muka dia. Inilah punca yang membuatkan saya terpaksa tunjuk segalanya," katanya kepada mStar.


Foto: IG


Baru-baru ini, Michael menerusi sesi siaran langsung mempertikaikan beberapa kenyataan bercanggah Iqbal antaranya mengenai kereta yang dipakai pemuda berasal Kelantan itu.

"Kau cakap tak serupa bikin... sekejap kau kata kau tak suka kereta walaupun kaya tapi pakai Honda, tiba-tiba cakap kereta idaman Bentley RM3 juta. Apa kau propa? Kalau nak kaya buat cara kaya betul bukan kaya imaginasi," soal Michael.



Bukan itu sahaja, pengarah terkenal ini turut menuduh Iqbal bersikap propa (mengada-adakan cerita untuk menarik perhatian) antaranya mengenai bajet RM500,000 untuk penghasilan lagu terbaharu.

Michael membangkitkan isu itu semasa bersiaran langsung dengan Datuk Seri Vida menerusi Instagram pada malam Ahad lalu.



"Berlakon pun tak boleh, nak menyanyi RM500,000... propa je! Orang bahalol mana nak bayar RM500,000, gila ke apa?

"Sorry la menyanyi. Suara macam pondan pencen pun nak menyanyi ke? Suara dia kan kepit macam pondan pencen. Suara macam tu (pergi) ke mana pun tak sedap mana," kata Michael.

Mengakui terkesan dengan kenyataan Michael itu, Iqbal memberitahu ini percubaan pertamanya menyanyi dan bukan bertujuan untuk bersaing dalam mana-mana pertandingan nyanyian.



Justeru itu, dia meminta Michael memberi ruang kepadanya untuk menunjukkan bakat dan membuktikan kemampuan diri.

"Saya menghormati Michael sebab itu saya tak langsung menjawab makian dari awal sehinggalah viral. Dengan rasa hormat, saya hanya mahu Michael hormati saya juga sebagai budak bersuara pondan kepit yang dikatakan.




"Saya ingin hormati dunia industri, menjaga limit namun siapa tahu begini perjalanan hidup saya. Saya bukan keluarkan lagu untuk menjatuhkan industri muzik tanah air. Berikan saya peluang walaupun saya sedar saya bukan penyanyi dan bukan nak bertanding dalam anugerah lagu.

"Biarlah dia nak kata apa pun, saya akan buktikan suara saya tak kepit. Tunggu lagu itu keluar nanti," ujarnya. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mzzenma 27-10-2021 09:51 AM
haritu dlm mlm kumpulan mana entah bawa si iqbal ni, kelam kabut atas stage.. ewwww

bagus si sang bara panggil sampah

sbb mmg sampah sarap trash rubbish semua ya si pig ni sapu
Quote ais_kosong 27-10-2021 09:55 AM
Beli macam2 bayar income tax tak ni?
Orang kaya takut nak canang kekayaan.
Ni level apa xtau.. semua tayang..
Quote AshkieLa 27-10-2021 10:11 AM
kenapa la orang Msia ni suka hype kan orang2 tak guna sesen pun macam ni...
Sejat la, koyok la... ni sekor lagi muncul...
drama nak naikkan balik product si puteh tu laa tu... nama n product dia dah merudum.
Quote KamikuP 27-10-2021 10:18 AM
Vida versi jantan ponen kepit..
Hello LHDN taknak siasat ke? Takkan nak siasat Najib jahhh?
Quote maharani_gebu 27-10-2021 10:20 AM
kebabian apekah ini tak habis-habis kisah ni dr bulan lepas????
Quote Mooverine 27-10-2021 10:21 AM
Yucks..,
masa mcm ni la aku rasa mcm best nya kalau kerja lhdn
dapat la g check betul tak dia ni kaya sangat

Quote imanjannah 27-10-2021 10:22 AM
bawak mengucap Kebal oii, kalau masih ingat Allah la
Quote She-Ra 27-10-2021 10:24 AM
teringat satu komen yg tak pasti baca kt mana "ini kalau tampo muka dia, mau berjerebu kl"
kejam betul tp mampu buat iols gelak tak hengat

dia ni lapar perhatian ke apa.. cerita tak abih2
scroll ig, ada aje kisah dia...
Quote Normabaru 27-10-2021 10:25 AM
dsv n mike ni sepadan…moga bjodohan aminnnn
Quote Acikgomen 27-10-2021 10:26 AM
Ada ke orka yg terrrrrrrrpaksa panggil reputz nak tayang sbb org tuduh dia propa
Orka2 yg acik kenai semua jenis alegik dgn reputz
Nak tag rumah deyols dlm IG tidak sekali2
Punya takut org tau kat mana deyols duduk
Quote fadz84 27-10-2021 10:26 AM
X panas ke kulu kilir bersut.. dh la skrg musim panas.. demi nk menunjuk sanggup apa2 je bdk ni.. btw TT bdk ni bkn retis pun, x abis2 up kisah dia dlm bodgos..
Quote ezacbee 27-10-2021 10:32 AM
Aku cam was2 kekayaan dia ni. Takan jual produk perfume kaya semacam. Cam propa je. Ke dia ni main sebut je beli barang ratus ribu. Betul gak ckp si ang ni, tah2 keta mewah sewa cam geng forex/mlm.

Quote Normabaru 27-10-2021 11:38 AM
Edited by Normabaru at 27-10-2021 01:46 PM

xpki sut terus nmpk cm budak jual goreng pisang tepi jln

klu keje keparat blh la hr2 pki sut..tp mostly professional keparat pon xmo pki sut..just Kemeja sajork..nk bt cmne..dia bkn tau ni sume…just tgk kt ig jeww…bljr xhbs sama mcm geng mlm..nk pki g event xde sape nk jemput..terpaksa tunjuk di ig saje hehe

ps:nnt ada duit lebih beli walking closet ye kebal..sut puluh2 k ko letak kt sofa terus nmpk beli kedai bundle

[youtube]Vr-_1jt6qbg[/youtube]



Quote TerataiMelur02 27-10-2021 11:54 AM
Normabaru replied at 27-10-2021 11:38 AM
xpki sut terus nmpk cm budak jual goreng pisang tepi jln

klu keje keparat blh la hr2 pki sut..tp mo ...

Cuci duitkah?
Memalukan betul lelaki ni
Quote cmf_premierleag 27-10-2021 11:57 AM
Ujung2 2 ekor ni pun bercinta sesama diorg
Maka melepaslah tok bidah nak berlakikan iba
Quote Fly_over 27-10-2021 12:15 PM
Edited by Fly_over at 27-10-2021 03:12 PM

halahhhh iols rasa mikel pn part of marketing dorg.. dah tak suka tp ko jgk yg nak cerita pasal dia kn.. pastu iqbal pulak balas mikel. kalau mcm sang bara, izwan tv3 tu mmg betul2 kritik xde iqbal nak balas.
Quote Normabaru 27-10-2021 12:17 PM
TerataiMelur02 replied at 27-10-2021 01:54 PM
Cuci duitkah?
Memalukan betul lelaki ni

kaka saja letak video mstar tu sbb geli hati dgn cara kebal ni..

buka2 pintu je die dh siap2 angkut 2 ekor kucing..ghisau takut reput xnmpk kucing mahal dia

pastu masuk ghumah pon ghumah kaw m40 ja..
bkn bungalow bukan villa... manalaaa org xnganjing ko kebal oii

jgn ckp security guard or tkg kebun...
pembantu ghumah pun sekor xde..
ruang dlm ghumah pun byk sgt kosong sana sini..(ni klu compare ghumah gepreng dia la)so kaka ghaser ni ghumah sewa jah..kikiki

pastu dia sembang pulak sales dia pernah buat cecah 400k..

kaka buka la ig iba cosmetic dia

dah ckp sales kencang hebat segala

hmm mcm peti eskrem kaka..sendu nan hado

ada satu ni..acik kepam beli produk dia sbb terserempak tepi jln smlm so acik tu pon mai beli(katanyehhh..ntah2 dia sendri bg free je pon.)tp for sure mmg acik tu xrepeat dh la..sbb smpi laaa ni xde kisah result muka acik tu dia share(kaki mnunjuk ni cite gitu confirm la dia akan share..hal kucing xde kaitan pon share ye dak? hehe #netizenperlutahu)

so bila dia sembang dgn reput yg dia bagi gelang ke rantai 20k kt followers dia..kaka terhiburrrrr

[ig]https://www.instagram.com/p/B1xooEGlNET/?utm_medium=copy_link[/ig]

to kebal ponen sendu...

kaka tahu impian ko nk jadi OKB..ko gila duit gila fame gila pujian...

tp perfume ko punya ig pon 1k plus followers..yg serum ni pon 13k dgn likes n comments yg hauks..sah2 la ni account followers beli,bkn original follower growth..so why not stop lying jelaaa..live like normal ppl..

ko nk tipu pon muka ko xnmpk real la kebal..nmpk ikan masin sgt..sembang juta2 bagai..pdhl lemari pon xde.xblh nk beli sbb tu bkn rumah ko pon..ghisau ghisau..haha

lg satu...klu ko fefeeling ko mmg kaya sgt..

why not ko buat sekolah mcm elon musk..xpon derma kt ank yatim org tuwe mangsa banjir jobless ppl sume tu.pastu.zakat tu bayar byk2 sikit..

xpyh byr dan panggil reput pon ... words will spread around...

br la org percaya..

ni ko nk kenching cik B kachak pon xlps, veragan nk kenching netz...hahaaa
Quote per706 27-10-2021 12:21 PM
Ko kapel ngan MA je la deqqq

Sherashiiii bershame nmpak tu
Quote royaldanish 27-10-2021 12:21 PM
Iye iye ko yg terkaya!
Ko ambil semualahhhh yg ada kat muka bumi ni!

Lihat semua komen(83)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 11:33 PM GMT+8 , Processed in 0.078794 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top