CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sedut Lemak, Bedah Hidung Serentak- Teringin Nak Cantik, Akhirnya Terlantar Di Hospital

26-10-2021 09:27 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2689| Komen: 20

Description: Seorang wanita terpaksa menghabiskan masanya di atas katil hospital sejak empat tahun selepas terlantar gara-gara degupan jantungnya terhenti semasa menjalani rawatan menyedut lemak.
Seorang wanita terpaksa menghabiskan masanya di atas katil hospital sejak empat tahun selepas terlantar gara-gara degupan jantungnya terhenti semasa menjalani rawatan menyedut lemak.


Sabina Abbas, 32, inginkan penampilannya kelihatan lebih menarik, justeru dia membuat janji temu untuk menjalani prosedur menyedut lemak serta pembedahan hidung di sebuah klinik swasta.

Pembedahan dikendalikan oleh seorang doktor yang hanya dikenal pasti dengan nama singkatannya A. F. di klinik berkenaan pada Julai 2017.


Foto: Mirror

Namun degupan jantung ibu kepada dua cahaya mata itu tiba-tiba terhenti ketika prosedur menyedut lemak dan ‘rhinoplasty’ (pembedahan hidung) dilakukan secara serentak.


Doktor berjaya ‘menghidupkan’ semula degupan jantung Sabina selepas kira-kira empat minit dan wanita itu dikejarkan ke hospital.

"Hati isteri saya berhenti selama empat minit semasa pembedahan. Doktor memberitahu saya bahawa ‘keadaan dia akan bertambah baik’, namun kemudian mereka memindahkannya ke cawangan hospital lain di pusat bandar.

"Dia baru berusia 32 tahun. Kami mempunyai dua anak, seorang berumur enam tahun dan seorang lagi berusia empat tahun sekarang. Mereka sedang menunggu ibu mereka pulang," kata suami Sabina, Rustem Abbas.

Rustem dilaporkan telah memfailkan aduan terhadap pakar bedah plastik dan pakar bius, yang hanya dikenali sebagai E. O.

Dia mendakwa bahawa isterinya telah menghabiskan masa di hospital selama empat tahun, termasuk dua tahun di unit rawatan rapi. - CARI

Sumber: mStar/Mirror

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KamikuP 26-10-2021 09:53 AM
Nama doktornya pun A.F. dan EO.. satu mcm mencarut satu lagi mcm sistem ekeke
Quote noor2 26-10-2021 10:21 AM
Sedih tengok anak2....nk kurus nk buang lemak mudah je...jgn makan banyak dan exercise...walau ambil masa panjang tapi selamat cara ni...
Quote Artemesiaa 26-10-2021 01:38 PM
Bukan kes pertama banyak je kes yang sama sebelum ni
Quote nakkomenjugak 26-10-2021 02:25 PM
Ko buat semua serentak ko pikir body ko boleh terima?
Quote missus_meow 26-10-2021 02:48 PM
selalu dgr kes buang lemak ...
Quote fifie_olin 26-10-2021 03:14 PM
dah elok sihat bole jaga anak2 dgn baik
carik pnykt plak
ni org ckp x reti bersyukur
ke jadahnya sedut lemak pakej skali alter idong plak lagi
hisskk kennot brain la
Quote juruterra 26-10-2021 03:36 PM
noor2 replied at 26-10-2021 10:21 AM
Sedih tengok anak2....nk kurus nk buang lemak mudah je...jgn makan banyak dan exercise...walau ambil ...

kan..tgk Azah Aziz tu punya IG...wah dr 63kg now dh 47 kg within few mths. katanya lari dan jaga makan. tp iols lari je, mkn x baper nk jaga mmg plateau kat 53kg...x dpt mcm kak azah tp xpe lah, janji happy. iols tgk k azah minum green tea je pastu gi lari, lunch baru dia mkn. Iols lepas lari terus kena makan kalau tak pening kepala satu hari haa gituuu mmg sampai bebila xkan kurus mcm k azah
Quote LadyCarefree 26-10-2021 06:54 PM
Bagitaulah nama2 doktor terbabit dan klinik.
Quote Jitu 26-10-2021 07:08 PM
ni lah perangai org pompuan nak cantik smpi sanggup memudaratkan diri sendiri

Quote syaz_lina 26-10-2021 07:34 PM
Buat intermittent fasting n cut out air manis pun boleh kurang kg..iol try 10 hari kurang 3kg. Tapi kalu iol byk duit teringin gak nk lipo huhu
Quote Cik_jantung 26-10-2021 07:43 PM
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:13 PM

..........
Quote noor2 26-10-2021 08:33 PM
juruterra replied at 26-10-2021 03:36 PM
kan..tgk Azah Aziz tu punya IG...wah dr 63kg now dh 47 kg within few mths. katanya lari dan jaga m ...

Tengok gambar topik ni perempuan tu mcm dah kurus tapi mcm x sihat kan...leher macam ada sesuatu. ..wah minum teh hijau mmg elok ya...kaka susah nk minum tea hijau tu...

Tapi kan badan kita ni juga ikut keturunan..kalau mak ayah kita berisi bila berusia...maka kita pun susah nk kurus bila umur meningkat...boleh bila kita diet la tapi x kekal bila kita mula x jaga mkn...
Quote Nham22 26-10-2021 08:56 PM
Sape nak buat lipo i boleh suggest tempat yg bagus... Hahaha
Quote Babai 26-10-2021 09:00 PM
Mangkok mana yang translate jadi hati pulak tu?
Quote syamzana 26-10-2021 09:04 PM
kesian anak2 dah 4thn mak terlantar gitu. dia muda lagi nape la nak sedut2 lemak bagai.

iols balik kg smgu melantak bagai tiada hari esok penangan setahun lebih x balik. air manis ke apa semua minum. smpai rumah timbang . naik 5kilo wesss, patut la ade double chin dlm pic. moh la IF dan jogging balik.
Quote Supersirap 26-10-2021 09:32 PM
Kasihan kepada anak-anak mereka yang masih kecil, semoga perkara ini dapat dijadikan sempadan oleh kita semua ya
Quote meteorspeed 26-10-2021 09:36 PM
Nham22 replied at 26-10-2021 08:56 PM
Sape nak buat lipo i boleh suggest tempat yg bagus... Hahaha

Cer roger n bagai harga sekali hehe
Quote edayildiz 26-10-2021 09:53 PM
kat sini ke kejadian ni?obses sgt nk cantik..nk  kuwus buat if la..menjadi kot..i buat if jer selalu..pastu jln2 sikit..turun 4 5 kg jd la
Quote biskutraya 26-10-2021 10:00 PM
Buat bariatric surgery jela kalau banyak duit.. memang susah nak naik berat sbb makan pun dah sikit.. tp cons nye tak dapat la nk menikmati makanan klu bawak g buffet.. hehe..

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 06:54 AM GMT+8 , Processed in 0.170418 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top