CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pandelela Rinong Kongsi Pengalaman Lawak Lucah

21-10-2021 01:00 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3582| Komen: 46

Description: Isu berkaitan lawak lucah yang semakin hangat diperkatakan sejak beberapa hari ini tidak menunjukkan tanda pengakhiran.
Isu berkaitan lawak lucah yang semakin hangat diperkatakan sejak beberapa hari ini tidak menunjukkan tanda pengakhiran.

Isu berkaitan lawak lucah ini timbul selepas tular sedutan temu bual menerusi sebuah program yang melibatkan beberapa orang pelakon berkongsi pengalaman watak jahat lakonan masing-masing.

Dalam video yang mengundang kecaman ramai itu, pelakon tersebut telah berkongsi secara terperinci tentang pembikinan babak rogol melibatkan seorang pelakon wanita yang disifatkan agak keterlaluan dan melampau.


Foto: Twitter

Terbaharu, ratu terjun negara, Datuk Pandelela Rinong Pamg berkongsi pengalaman di media sosial Twitternya berkaitan isu lawak lucah membabitkan jurulatihnya.


Katanya, dia mempunyai pengalaman dengan seorang jurulatih yang sering membuat lawak lucah tanpa mengira tempat dan tidak menghormati orang lain.

“Dulu saya ada seorang coach (jurulatih) yang suka buat lawak lucah. Saya buat diam je, tak pun ‘fake laugh’ sebab takut dengan dia. Pernah sekali tak tahan, saya tegur dia tapi kena buli balik. Tujuh tahun kemudian dia terlibat dengan kes rogol.

“Paling sedih, dalam tujuh tahun itu dia akan buat hal setiap tahun. Kami atlet tak boleh buat apa sebab ‘backup’ besar dia adalah ketua jurulatih kami sendiri,” katanya.


Tambahnya, secara kesimpulannya, kita memerlukan ketua yang baik yang boleh memperbetulkan kesalahan bukan menutup kejahilan.

“Kepada yang menjadi mangsa kes ini, bersuaralah! suara kecil anda amat diperlukan sekiranya kita bersama-sama berjuang dalam menghentikan isu ini.

“Bagaimanapun, kami bernasib baik dilindungi persatuan. Apa-apa pun, cerita ini berakhir dengan pengakhiran yang mengembirakan,” jelasnya.

Pada 11 Oktober 2017, negara dikejutkan dengan berita jurulatih pasukan terjun kebangsaan, Huang Qiang, didakwa di Mahkamah Sesyen atas pertuduhan merogol seorang atlet terjun kebangsaan wanita berusia 20 tahun di Kompleks Akuatik Sukan Negara, Bukit Jalil pada September lalu.

Perkongsian Pandelela itu telah diulang ciap sehingga 8,734 kali dan mendapat lebih 9,674 tanda suka. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JohnDeSouza 21-10-2021 01:11 PM
harap dah bersara, pande jd jurulatih
Quote Syd 21-10-2021 01:19 PM
kasihan mereka ni.

Quote Suchi 21-10-2021 01:30 PM
Nampak tak kenapa pompuan acah2 ketawa bila laki melucah? Bukan sbb dia syok tp sbb takut.
Tp org akan salahkn pompuan tu, eh dia nampak cam suka je tu siap sengih2.
Pompuan mmg terkenal dgn kemampuan menyembunyikan perasaan sebenar.
Mcm atlit renang ni lagi laa kalau ngadu mesti org salahkan dia
Ehh tgklaa pakaian ko tu, gituh kan mangsa plak dipersalahkan.
Quote Atata 21-10-2021 01:34 PM
Suchi replied at 21-10-2021 01:30 PM
Nampak tak kenapa pompuan acah2 ketawa bila laki melucah? Bukan sbb dia syok tp sbb takut.
Tp org ak ...

Bethol tu kakak  
Quote nononcrux 21-10-2021 01:55 PM
bila rape joke dulu dulu takde org berani tegur & sekarang semua all out.. aware dulu jahil sekarang semua terbatas.. jgn terbawak-bawak la dulu punya cara..
Quote capiloton 21-10-2021 02:28 PM
tempat aku ni acik2 yg suka buat lawak lucah.

dia ingat aku nak gelak,
mmg takde ler, gua buat muka serius takde feel,
pastu nampak dia malu sendiri.
padan muka.
Quote tikusmontok 21-10-2021 02:31 PM
Suchi replied at 21-10-2021 01:30 PM
Nampak tak kenapa pompuan acah2 ketawa bila laki melucah? Bukan sbb dia syok tp sbb takut.
Tp org ak ...

Tapi ada jugak ppn yg bila berckp suka mendorong jantan2 kaberet ke arah melucah...ada sorang acik ni bila dia keluar gelak2 dari bilik, iols terdgr sorang lelaki dlm tu kata..anak dara tapi berckp mcm janda 3x...terus iols tak jadi masuk
Quote Artemesiaa 21-10-2021 02:38 PM
Acik2 mak2 bini2 orang pun suka buat lawak lucah kat opis.  Dia orang ingat budak2 lelaki kat opis ni teruja nak mendengarnya.  Realitinya budak2 lelaki tu rasa nak muntah mendengar bak kata Tan Sri P Ramlee low class.
Quote Decaffeinated 21-10-2021 03:01 PM
bila Panda dapat Datuk?

Quote mamajawie 21-10-2021 03:19 PM
iollss pun x suka melawak lucah..tpi tu la fmily belah somi iollss suka bebenor ckap benda private ni..iollss x berkenan langsung
Quote stingercharm 21-10-2021 03:22 PM
Nanenong ni tiak berkaratz....

Sorry....
Quote stingercharm 21-10-2021 03:28 PM
Suchi replied at 21-10-2021 01:30 PM
Nampak tak kenapa pompuan acah2 ketawa bila laki melucah? Bukan sbb dia syok tp sbb takut.
Tp org ak ...

Beg to differ, Kalau tino spesis/breed greentea ni, kelucahan is her cuppa....

Bak kata anak jiran aku yg 3 tahun.....The walking encyclopedia of kelucahan.....

Sebab itewww kawen cerai kawen cerai is nothing to her....bak hobby....buat nya...

Kahkahkahkahkahkahkahkah



Quote wanawina 21-10-2021 03:31 PM
meols anti betul dgn org suka buat lawak lucah. masa meols HO dulu banyak jah dr2 pakar or MO senior yang suka buat lawak lucah. meols kalau assist surgery tahan telinga je dengar, especially kalau deyols ni ada geng melawak lucah dlm OT tu. ada sekali tu meols assist emergency OT, pakar ni siap dok buat lawak pasal main belakang dgn MO dia.

lawak lucah ni ada di mana2 dan education tak menjanjikan deme tu bijak.
Quote stingercharm 21-10-2021 04:14 PM
mamajawie replied at 21-10-2021 03:19 PM
iollss pun x suka melawak lucah..tpi tu la fmily belah somi iollss suka bebenor ckap benda private n ...

laki kau ni anak angkat keww(...nape he is not like the rest of his side?
Quote ayukpingu 21-10-2021 04:17 PM
harap lepas ni lela jadi jurulatih utk squad malaysia
Quote Redskin 21-10-2021 04:33 PM
Sama ajer, ramai ajer pompuan2 esp kat ofis dan majlis perkawinan buat lawak lucah or double meaning kenakan lelaki.
Diorang ingat lelaki suka sgt dgn lawak bodoh dia tu.

Kalau mood aku tak baik, depan2 tu jugak aku sembor pompuan yg kuang ajar begini.
Pompuan gatei jenis muka tak tahu malu.
Quote ifanonline 21-10-2021 05:02 PM
disini betapa indahnya amalan Islam...aktiviti wanita di buat dgn wanita sahaja, aktiviti lelaki di buat dgn lelaki...

apabila coach lelaki melatih wanita2 memakai pakaian renang, sudah pasti alat kemaluan akan mengeras
Quote stingercharm 21-10-2021 05:08 PM
ifanonline replied at 21-10-2021 05:02 PM
disini betapa indahnya amalan Islam...aktiviti wanita di buat dgn wanita sahaja, aktiviti lelaki di  ...

ipan...andartue forever dari umur berapa? aku hilang periodoc table yg kau kasi kita semua.....

si kim.k nak tanya kau direct dia segan...

Quote stingercharm 21-10-2021 05:13 PM
Redskin replied at 21-10-2021 04:33 PM
Sama ajer, ramai ajer pompuan2 esp kat ofis dan majlis perkawinan buat lawak lucah or double meaning ...

pompuan nak malu apa bicara pasal sex memantat and toys..kalau suaminya redho?

ex lakinya gay tak pandai main pun dia boleh kasi details tau...tapi bila dia dah kena cerai la....

kau ingat senang keww nak cari jantan jenis macam ini? yg allows isteri to express herself?

greentea akan elaborate further...


kahlahlahkahkahkahkah


Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 02:42 AM GMT+8 , Processed in 0.076406 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top