CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

AS Pecat Anggota Tentera Laut Kalau Enggan Vaksin

15-10-2021 01:17 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1760| Komen: 28

Description: Tentera Laut Amerika Syarikat (AS) menyatakan pada Khamis bahawa anggotanya yang masih tidak disuntik vaksin Covid-19 akan dipecat daripada perkhidmatan.
Tentera Laut Amerika Syarikat (AS) menyatakan pada Khamis bahawa anggotanya yang masih tidak disuntik vaksin Covid-19 akan dipecat daripada perkhidmatan.

Amaran itu diberikan sebelum tarikh akhir tamat suntikan vaksin tersebut yang perlu diperoleh askar-askar AS iaitu pada 28 November depan.

Menurut tentera berkenaan dalam satu kenyataan, ia akan menyingkirkan askar-askar yang enggan menerima vaksin dan merupakan penerangan jelas mengenai nasib bakal diterima mereka yang enggan menerima vaksin berkenaan.


Gambar hiasan
Kredit foto: Newsweek


Ketua Kakitangan Tentera Laut AS, Laksamana John Nowell berkata, tentera itu sebelum ini mempunyai 164 kes kematian sejak pandemik tersebut bermula.

Daripada jumlah itu, sebanyak 144 kes adalah kerana tidak mendapat vaksin manakala status 20 yang lain masih tidak jelas.

Jurucakap Jabatan Pertahanan AS, John Kirby pada Selasa lalu menyatakan, bahawa secara keseluruhannya sebanyak 96.7 peratus atau hampir 1.4 juta askar negara itu yang aktif telah menerima sekurang-kurangnya satu dos suntikan vaksin Covid-19. - 


Sumber: Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Babai 15-10-2021 01:19 PM
Ini memang bagus.
Quote Samerosie 15-10-2021 03:06 PM
Babai replied at 15-10-2021 01:19 PM
Ini memang bagus.

Ini semua salah yahudi.
Quote addved 15-10-2021 04:32 PM
And ada perempuan tu kata no discrimination in the USA
Quote Samerosie 15-10-2021 04:41 PM
Actually, Pentagon dah mandate dah covid-19 vaccine is compulsory sejak FDA approval of Pfizer in August.  Cuma dia tak bagi timeline bila kena complete.
Quote Minami2013 15-10-2021 05:06 PM
Dunia penuh diskriminasi utk anti vaks.
Quote CikYaYaYa 15-10-2021 06:28 PM
Lol bukan kee ada yang kabo AS niee xder diskriminasi mcm kat Malaysia..?
Quote abangbikerz 15-10-2021 06:45 PM
syabas usa
Quote jari10 15-10-2021 07:00 PM
Eh negara yg berhujan emas pun ada discriminate jugak kah kah
Quote edayildiz 15-10-2021 07:03 PM
kt ofiss td ada sorg laki x vaxx..pastu kena kaunseling dorg tnya awat takmo vaxx..dorg bg dua pilihan jua..self terminate atau p cucuk vaxx kt mahsa dpn opis
Quote Samerosie 15-10-2021 07:12 PM
Pentagon mandates US military service members receive Covid vaccine immediately

https://www.cnn.com/2021/08/25/politics/us-military-covid-vaccine-mandate/index.html

Asked about service members who refuse to receive the vaccine, Kirby said the individual will have the opportunity to sit with a physician and their military leadership "to talk about the risks that their objection will impose on the unit and on the force and on their teammates."

Commanders are expected to use "a wide range of tools" to help "these individuals make the right decision" short of having to take disciplinary action, Kirby said.

"It's a lawful order. We fully anticipate that our troops are going to follow lawful orders," he said. "When you raise your right hand and take that oath, that's what you agree to do. "
———
So tak boleh ckp my body my choice ke?  Untunglah kat Malaysia boleh dpt pro bono lawyer nak buat semakkan.
Quote idril 15-10-2021 07:14 PM
ni kena forward ke acik lana idong ni..........
Quote jalfa 15-10-2021 09:29 PM
Mohon tentera laut usa upah loyer mcm sorang tentera malaysia...
Quote fortiori13 15-10-2021 10:15 PM
Babai: Ini memang bagus.


Kannnn, anggota beruniform kena la patuh arahan kan....
Quote fortiori13 15-10-2021 10:16 PM
jalfa replied at 15-10-2021 01:29 PM
Mohon tentera laut usa upah loyer mcm sorang tentera malaysia...

Hahahaha.....
Quote fortiori13 15-10-2021 10:19 PM
edayildiz replied at 15-10-2021 11:03 AM
kt ofiss td ada sorg laki x vaxx..pastu kena kaunseling dorg tnya awat takmo vaxx..dorg bg dua pilih ...

Musti dia gi cucuk kan, kan...hihi....
Quote edayildiz 15-10-2021 10:26 PM
fortiori13 replied at 15-10-2021 10:19 PM
Musti dia gi cucuk kan, kan...hihi....

dia jwb nk fikir dulu..pdhl kalau dia nk p cucuk mahsa bebetulndpn ofis n bdk2 company mmg cucuk situ masa awl2 dulu..kalau dia tamo jgk..kena kaunseling dulu 3 kali..pastu baru terminate kot..alah msti dia cocok kot..takkan nk brenti kan bini tgh nazak kot..nak pakai duit lg
Quote edayildiz 15-10-2021 10:27 PM
edayildiz replied at 15-10-2021 10:26 PM
dia jwb nk fikir dulu..pdhl kalau dia nk p cucuk mahsa bebetulndpn ofis n bdk2 company mmg cucuk s ...

sbnrnya bkn nazak..nak tulis tunggu nk bersalin
Quote sharlenetexas 15-10-2021 10:58 PM
edayildiz replied at 15-10-2021 10:26 PM
dia jwb nk fikir dulu..pdhl kalau dia nk p cucuk mahsa bebetulndpn ofis n bdk2 company mmg cucuk s ...

Sis kerja kat empire classics kaknita jadi duta ke?
Quote edayildiz 15-10-2021 11:07 PM
sharlenetexas replied at 15-10-2021 10:58 PM
Sis kerja kat empire classics kaknita jadi duta ke?

bukan la..company apa tu..mcm jual furnitire pulak hihi

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:04 AM GMT+8 , Processed in 0.077257 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top