CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Masih Menunggu, Bila Pihak Berkuasa Thailand Nak Bagi Kebenaran Ekstradisi Sajat?

15-10-2021 01:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2408| Komen: 70

Description: Polis Diraja Malaysia (PDRM) masih menunggu kebenaran pihak berkuasa Thailand untuk mengekstradisi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat yang melarikan diri ke negara jiran i ...
Polis Diraja Malaysia (PDRM) masih menunggu kebenaran pihak berkuasa Thailand untuk mengekstradisi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat yang melarikan diri ke negara jiran itu.


Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Abd Jalil Hassan berkata, proses membawa pulang usahawan kosmetik itu tertakluk kepada maklum balas dari pihak berkuasa tempatan.

"Setakat ini, masih tiada perkembangan dalam kes tersebut kerana permohonan ekstradisi bergantung kepada undang-undang negara Thailand. Jadi, kami masih menunggu maklum balas daripada mereka," katanya kepada Sinar Harian ketika dihubungi pada Jumaat.


Kredit foto: Harian Metro


Sinar Harian pada 8 Oktober melaporkan pihak polis sudah menghantar permohonan kepada pihak berkuasa Thailand untuk mengekstradisi Sajat.

Menurut laporan berkenaan, permohonan ekstradisi turut dihantar kepada Australia, negara di mana Sajat dilaporkan memohon kad pelarian Suruhanjaya Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR).

Sajat dikehendaki di negara ini kerana menghalang penjawat awam dan menggunakan kekerasan jenayah bagi menakutkan penjawat awam daripada menjalankan tugas.

Satu waran tangkap turut dikeluarkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada 23 Februari lalu selepas usahawan kosmetik itu gagal menghadirkan diri pada sebutan semula kesnya.
Artikel Penuh : 


Sumber: Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote belilies 15-10-2021 01:07 PM
LAIN KALI, kalo benda dah confirm, atau seeloknya sajat tu dah sampai ke bumi malaysia BARU KO BUKA BENANG! Ni asek2 rancang, nak buat nak buat.. bilanya belummmm
Quote LostStar 15-10-2021 03:05 PM
Lembabnya laaaa.. cuba kalau ni abu bin ali seorang petani yang berkerja di kaki gunung jerai.. sah2 dpt dah cekop walau berada di Antarctica sekalipon.. ni sebabkan pondan ni kayangan.. punya la susah nak cekop..
Quote Decaffeinated 15-10-2021 03:37 PM
tunggulah ko sampai ajm
Quote dodolgemok 15-10-2021 03:39 PM
Tak habis2 dengan sajat. Hadap sgat dgan ponen hodoh tu. Semoga sajat berjaya larikan diri ke negara lain
Quote nolya 15-10-2021 04:43 PM
Satu soalan, nanti kalau Sajat dipenjarakan, nak disumbatkan ke cel mana? Cel lelaki ke cel pompuan? Ini soalan sirius dn pihak penjara perlu fikirkan.
Ke cel lelaki, Wow tak terfikir keberuntungan nasibnya..  Kalau ke cel pompuan, mungkin adalah amannya sikit, boleh selfi2 gitu.
Quote Friska 15-10-2021 05:02 PM
Lucu ya, ngurusin bencong aja harus berulang kali bikin keterangan pers, tapi hasilnya masih nol.
Quote CikYaYaYa 15-10-2021 06:34 PM
Alahaiii come on laa pdrm xkann ngan fonen niee ponn xlehh nak settle. Kuat naww kabell fonen sangkak niee. Smpai ke sudahh polis xdpt nak tangkap diaa  
Quote Decaffeinated 15-10-2021 06:35 PM
baca elok2 statement polis tu - masih menunggu. means malas nak pursue la tu bukan ada faedah pun.

Polis Siam lagi lah kenot brain kegigihan polis malaysia menangkap pondan
Quote ninja9 15-10-2021 06:48 PM
Nak buat berita kot maka bagilah berita ttentang harapan nak tangkap sajat...  biarkan saja sajat duduk di australia sana dah setel masalah.. selagi bagi publisti selagi tulah dia ni terkenal dan akan bagi cabaran kpd semua orang termasuk pasukan keselamatan... kecuali sajat mencabar sangat kerajaan supaya dapat ditangkap maka pandai2lah setel diam-diam
Quote dudaberhias 15-10-2021 06:49 PM
nolya replied at 15-10-2021 04:43 PM
Satu soalan, nanti kalau Sajat dipenjarakan, nak disumbatkan ke cel mana? Cel lelaki ke cel pompuan? ...

Di beri layanan vvip terus kot kaka, ada sel special untuk bamjat siap anak ikan rhoper sean lje supaya dia tak lari
Quote dudaberhias 15-10-2021 06:52 PM
Btw iols dah bosan dengan isu sajat ni, harap2 dia dapat berambus ke negara lain. Tapi dengan syarat tolong lah negara kita haramkan produk2 dia yang suri rumah gigih dok membeli tu walaupun stok terkandas dan terpaksa kambus belakang rumah last2. Itulah wang saraan dia dan lepastu ramai2 la report & block ig dia. Buat semak je, biar la dia menyemak dekat negara lain asalkan bukan sini.
Quote nolya 15-10-2021 07:14 PM
dudaberhias replied at 15-10-2021 06:49 PM
Di beri layanan vvip terus kot kaka, ada sel special untuk bamjat siap anak ikan rhoper sean lje s ...

Wow! takkan layanan dbl standard pun boleh terjadi di penjara. Tak boleh jadi ni...
Quote nolya 15-10-2021 07:20 PM
Friska replied at 15-10-2021 05:02 PM
Lucu ya, ngurusin bencong aja harus berulang kali bikin keterangan pers, tapi hasilnya masih nol.

Usahanya ada Mbak, tapi hasilnya belum.  Tidak gampanglah mau nangkap satu manusia ni kerana ada +tangan beberapa pihak.  Mana lagi dia juga berada di negara luar yg punya aturan keimigrasian mereka sendiri. Pemerintah M'sia pun tak mungkin menceroboh ke neg Thai kerana semua itu ada aturan dn disiplinnya Mbak. Harus mengerti tu.
Quote mejaputih 15-10-2021 07:25 PM
nolya replied at 15-10-2021 04:43 PM
Satu soalan, nanti kalau Sajat dipenjarakan, nak disumbatkan ke cel mana? Cel lelaki ke cel pompuan? ...

Kalau tgj ada 1 episode kat SUV, pesalah mcm sajat la..kena masuk jail lelaki..esok tu dia kena masuk icu sbb kena rogol beramai2.
Quote nolya 15-10-2021 07:27 PM
CikYaYaYa replied at 15-10-2021 06:34 PM
Alahaiii come on laa pdrm xkann ngan fonen niee ponn xlehh nak settle. Kuat naww kabell fonen sangka ...

Usahkan si ponen tu, ayam terlepas kandang pun susah nak tangkap awak. Inikan pulak si Sajad yg ada penunggunya, di wilayah orang pulak tu yg ada aturannya. Si JLow pun polis masih lum tangkap.  Si Sajad, M'sia knows his where about but M'sia cannot capture him yet.  Entah2 dia pakai  mantera Siam.
Quote nolya 15-10-2021 07:31 PM
mejaputih replied at 15-10-2021 07:25 PM
Kalau tgj ada 1 episode kat SUV, pesalah mcm sajat la..kena masuk jail lelaki..esok tu dia kena ma ...

Kalau terjadi begitu habis lunyailah si Sajad.  Tapi honestly, where will he be locked up in M'sian prison. Jgn pula terdengar nanti ada khabar gantung diri di penjara, pening juga pihak penjara nak menjawab.
Quote kakikuDibibirmu 15-10-2021 07:40 PM
[youtube]u8y93ryrmwQ[/youtube]
Quote mejaputih 15-10-2021 09:15 PM
nolya replied at 15-10-2021 07:31 PM
Kalau terjadi begitu habis lunyailah si Sajad.  Tapi honestly, where will he be locked up in M'sia ...

Itu la. Serba salah jadinya. Sbb hakikatnya sajad lelaki. Kalau ditempatkan di penjara pompuan, camne dgn aurat dgn banduan2 lain. Pening.
Quote nolya 15-10-2021 09:33 PM
mejaputih replied at 15-10-2021 09:15 PM
Itu la. Serba salah jadinya. Sbb hakikatnya sajad lelaki. Kalau ditempatkan di penjara pompuan, ca ...

Iye lah kan....banduan pompuan lain boleh je anggap dia tu pompuan. Tapi Sajad sendiri, dia dah transform jadi pompuan, apa pompuan lain ada dia pun ada, tak taulah bagaimana perasaan jati diri dia terhadap pompuan lain. Fitrah perasaan seorang lelaki tu dah mati ke.  Dari kesah2 yg lalu Sajad mcm lebih minat kpd lelaki. Perkara begini bukan satu hal yg boleh dianggap sepele/ringan.  PDRM kena fikirkan dn ambil ketetapan sebelum Sajad dibawa pulang, di mana dia perlu di tempatkan dlm penjara.  Jika perlu dptkan fatwa majlis agama Islam, itu lebih baik sbg bersedia2.  Jgn nanti terpinga2 mana nak tempatkan dia, malah akan jadi sendaan pulak.

Lihat semua komen(70)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:02 AM GMT+8 , Processed in 0.078206 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top