Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pekerja KFC Tunjuk Isyarat Lucah

28-4-2015 05:15 PM |Dilihat:21294| Komen: 156
Pekerja KFC Tunjuk Isyarat Lucah


Video seorang pekerja wanita KFC menunjuk isyarat lu-cah tersebar di laman Facebook sejak 14 jam yang lalu dan telah mendapat 2,521 shares di laman berkenaan.

Insiden terbabit berjaya dirakam oleh pelanggan premis makanan segera itu dan dimuat naik oleh laman Facebook komuniti Cina.

Difahamkan, seramai 15 atau 20 orang pelajar sekolah berkunjung ke KFC Taman Putra untuk makan tengah hari.

Oleh kerana jumlah mereka terlalu ramai, mereka mencadangkan agar kerusi dan meja digabungkan supaya mereka boleh duduk berdekatan masing-masing.

Salah seorang dari pelajar terbabit meminta pekerja KFC berkenaan mengemaskan satu meja yang masih terdapat saki baki makanan pelanggan terdahulu agar mereka dapat mengabungkan meja seperti yang diinginkan.

Namun, wanita itu tidak mengizinkan pelajar terbabit mengabungkan meja-meja itu atas sebab akan menghalang laluan serta akan menyebabkan pelanggan yang lain juga turut berbuat demikian.

"Takkan dia nak biarkan kami duduk berasingan? 4 orang semeja?," kata pelajar terbabit.

Mereka tetap mahu mengabungkan meja-meja tersebut dan tindakan mereka itu menyebabkan wanita itu berkata,

"Lebih baik awak semua makan di luar,".

Kata-katanya membuatkan para pelajar terbabit terkejut dan tidak menyangka mereka sebagai pelanggan diperlakukan seperti itu.

"Patutkah dia berkata seperti itu kepada pelanggan? Bila diminta mengemaskan meja, muka masam mencuka dan nampak sangat tak selesa dengan kehadiran kami," luah pelajar berkenaan.

Akan tetapi, para pelajar terbabit tidak berkecil hati dengan pekerja terbabit dan beranggapan mungkin wanita berkenaan tertekan dengan kerja atau hal lain.

Keadaan bertambah buruk apabila wanita itu mula bertindak merakam gambar dan video mereka.

"Kami dah mula rasa pelik. Dia pandang dan jeling ke arah kami. Dan semasa makan, tiba-tiba terdengar bunyi shutter click dari arah dia (pekerja KFC) yang sedang merakam gambar/video kami.

"Kami hanya datang untuk makan, apa salah kami?," kata salah seorang pelajar berkenaan.

Berasa dalam keadaan yang tidak selamat, salah seorang pelajar berkenaan juga turut mengeluarkan telefon bimbitnya merakam gambar/video wanita itu.

Menyedari dirinya dirakam oleh pelajar berkenaan, wanita itu segera meninggalkan tempat itu dan menunjukkan isyarat lu-cah' terhadap sekumpulan pelajar itu.

"Sikap biadabnya kami boleh terima. Tetapi menunjukkan isyarat lu-cah? Bagaimana KFC ambil pekerja mereka? Kami hanya pelajar sekolah, bukannya beli minuman berkarbonat dan lepak di KFC untuk 3 4 jam. Kami berbelanja untuk makan di sini," katanya yang juga mahu KFC mengambil tindakan terhadap pekerja terbabit. - THEHYPEMEDIA.COM

Sumber



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 156
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote red_cattleya 5-5-2015 04:51 AM
tak berapa stuju ppuan tu buat sign cmtu..mcm2 hal

Lain-lain Komen

Quote nebulagazer 28-4-2015 04:56 PM
Nk rerapat meja p wat party kat umh sndr la
Pprtbtol
Quote GhostWalking 28-4-2015 04:57 PM



Susulan video pekerja KFC Taman Putra menunjuk isyarat lu-cah kepada sekumpulan pelajar yang juga pelanggan premis makanan segera itu, KFC Malaysia mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung insiden itu.



Menurut kenyataan itu, pihaknya amat menitikberatkan kakitangannya beradab dan beretika ketika memberikan perkhidmatan kepada pelanggannya.

KFC Malaysia telah menjalankan siasatan dan pekerja terbabit telah digantung kerja.

Pihak KFC juga telah menghubungi kumpulan pelajar yang terlibat bagi memohon maaf di atas tindakan kakitangannya yang berkelakuan seperti itu.



Namun, masih ada segelintir netizen yang tidak berpuas hati kerana video yang dimuat naik itu tidak menceritakan dari awal kejadian itu. Mereka juga mahu mendengar penjelasan dari kakitangan terbabit yang mungkin sekumpulan pelajar berkenaan telah melemparkan kata-kata yang keterlaluan terhadapnya.

Bagaimanapun, KFC Malaysia telah tampil memohon maaf dan adalah lebih baik kes ini ditutup. Harus diingatkan, jika bekerja dengan sesebuah syarikat yang mana anda diwajibkan memakai 'uniform' rasmi, jagalah kelakuan dan tutur kata agar tidak mencemarkan imej syarikat.

Sumber
Quote GhostWalking 28-4-2015 04:58 PM
agaknya bebudak tu pun cara cakap takde hormat, marah la akak tuh
Quote kudajantan77 28-4-2015 04:59 PM
Kalau kedai bapak aku pun aku halau jer ... nak alih2 meja sampai halang laluan pelanggan lain ...
Quote cmf_conan 28-4-2015 05:02 PM
apa masalahnye makan 4 org satu meja???
bagi aku dua2 bingai..baik yg kije kfc, baik student yg datang tu..
Quote the_killer 28-4-2015 05:05 PM
ummah PPRT nak gabung meja mcm ala2 kantin sekolah
Quote Madel 28-4-2015 05:06 PM
kalau aku , bukan takat jari tengah..tapak kaki pun aku kasi
student2 ni bukan le percaya sgt...lagi2 student cina
buat KFC tu mcm bapak derang yg punya...yg mengoder menu nya sorg..tapi duduk memekak dekat 2,3jam dlm KFC..terjerit2 terpekik terlolong..
Quote shernazz 28-4-2015 05:07 PM
baek gi makan kedai tomyam
ko nak gabung sanpai meja cashier.pon.owner xkesah
Quote highcastle 28-4-2015 05:10 PM
Kakak tu pun rasanya dah ilang sabar dek perangai bebudak ni...... 2 3 kali tegur pun tak jalan.......
Quote jengkoil 28-4-2015 05:10 PM
Pelajar baru abis bersukan..badan bau kepam..pastu ramai2 mesti bising..ganggu ketenteraman awam..

tak yah makan kat outlet..tapau makan bwh pokok kat taman adja..
Quote alesandra 28-4-2015 05:11 PM
sian kepsi...dipprtkan dek staff melayu.aritu kes staff  gado sakan bertumbuk...
Quote azharariff 28-4-2015 05:11 PM
kalau aku skali 2 tangan jari tengah naik ke muka depa, nak meja sambung pi makan kat warung lah woi, ni dah sampai nak block laluan orang apa kejadah, selayaknya dapat jari tengah akak tu
Quote MH37O 28-4-2015 05:12 PM
good job this woman...so u think u customer u always rights? wtf... xde istilah tu dlm kamus aku jugak...mengada2 customer yg byk cerewet aku akan treat mcm this woman jugak....
Quote dinamokiev 28-4-2015 05:12 PM
kudajantan77 replied at 28-4-2015 04:59 PM
Kalau kedai bapak aku pun aku halau jer ... nak alih2 meja sampai halang laluan pelanggan lain ...

sebab tu la kedai bapak kau lingkop
Quote ekmal_sorrow 28-4-2015 05:12 PM
pomp ni tunjuk isyarat tu,
mintak nak difcuk ker?

takde selera aku....
Quote taji2906 28-4-2015 05:21 PM
pelajar yg kurang ajar... igt ko customer kat kepsi, boleh buat suka hati?
dah rapat2 meja tu tak ke susah org nk jalan? ikut suka ko jek....
ntah2 p kepsi ramai2 tp order french fries jek... pastu kecoh.. hahaha
Quote krustykrab 28-4-2015 05:22 PM
bodoh la budak2 tu, makan 4 orang semeja salah ke? nak kena semua duk meja yg sama?
Quote blinkazwa 28-4-2015 05:25 PM
KFC Ampang Park lagi hawau.
Staff membuta..
Kastemer nak makan, kena pilih meja lain walaupun kadang2 kastemer ada meja kesukaan dia contohnya sofa area
tapi nya penuh dgn staff yg membuta kat meja..
Ada staff membuta. Ada staff men hp.. ada staff duk borak sesama sendiri kat meja2 tu..
Yg tak tahan tu, ada staff buka tudung kt sinki kastemer cuci tangan tu, basuh2 muka, kibas2 rambut ikat, lepas tu sarung tudung semula.
Aku duk meja tepi tu geli giler..
Quote batmana 28-4-2015 05:27 PM
anak sapala ni..

Lihat semua komen(156)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079397s Gzip On
To Top