Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
7819
View
39
Reply

Al-Kisah : Pejabat (Siri II)

[Copy link]

Author: uncle_syib       Show all posts   Read mode

Post time 10-3-2016 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lecturer ipts aku kerja dulu..last class sampai 10.30pm ..nak x nak kena pergi main office masing2 utk punch out..so kalau class ground floor..hadapla ko naik tingkat masing2 sorang2...students dh tentula terus chow...so ada la mcm2 citer antaranya ada kakak tumpang lif tp mesti naik dr tingkat 3... Tunduk je naik lif sambil muka ditutupi rambut panjang... Ada masa dia ddk je atas bench kat satu sudut depan surau..pun pose maintain sama tunduk rambut tutup terus muka...yg aku ingat dorg semua start brpesta g lain2 tingkat sbb tingkat 5 dorg bukak nk tmbh classroom...sebelum ni tingkat 5 mmg terbiar...agaknya mcm pintu rumah dorg terbukak terus merayau2 satu bangunan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2016 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 10-3-2016 04:56 PM
kan uncle ckp lupa nk tanya knp lvl 2? saya rasa dh ada jwpn tu..maaflah kalau saya yg x faham :lo ...

Haaa....share ler...sy dah xyah tanye abg2 guard tu dah...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 11:31 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 10-3-2016 05:16 PM
wah de cete baru

kat opis sy xde antu  tp kan kat dlm toilet ade

mggu lps cleaner kt opis aku ni mencicit2 lari...dia ckp ada hantu dlm toilet...
masa dia kt dlm toilet dia dgr mcm2 bunyi...pastu hantu dok main2 air la...
aku pun heran akak cleaner ni blh takut giler...padahal yg dtg dr seberang rasanya berani2...
diorg pun ada ilmu masing2...tp akak cleaner ni btl2 penakut...
aku pun takut gak la nk pi toilet lps apa yg akak cleaner ni ckp...tp aku beranikan diri pi toilet sorang2...
takde apa2 pun...setakat bunyi2 pelik aku buat bodoh jer...jgn tunjuk rupa dah la...
sblm ni ada la bbrp staff lelaki ckp diorg nmpk cik ponti kt ofis...ada yg dgr suara mengilai...

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 12:27 PM | Show all posts
mamapea replied at 11-3-2016 11:31 AM
mggu lps cleaner kt opis aku ni mencicit2 lari...dia ckp ada hantu dlm toilet...
masa dia kt dlm  ...

aku rasa toilet mmg tempat kesukaan hantu la..
aku dah byk kali terkena..bunyi org masuk then berdentam pintu ditutup..pastu masuk toilet sebelah...
bunyi pintu ditutup.. bunyi paip air...
lepas tu senyap..
bila aku keluar dr toilet, pandang toilet sebleh , pintu terngaga luas..bila masa plak keluar?
x dengar pun bunyi pintu dibuka tutup, bunyi air diflush, bunyi basuh tangan kat sinki.
errkk...sapa buka dan tutup pintu?






Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 12:30 PM | Show all posts
mamapea replied at 11-3-2016 11:31 AM
mggu lps cleaner kt opis aku ni mencicit2 lari...dia ckp ada hantu dlm toilet...
masa dia kt dlm  ...

kt toilet aku lak antu tu munculkn diri
tp dlm screen hp aku
siot btl
trs aku ban toilet floor aq dekat 5 thn
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 02:30 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 11-3-2016 12:27 PM
aku rasa toilet mmg tempat kesukaan hantu la..
aku dah byk kali terkena..bunyi org masuk then ber ...

apa yg akak cleaner tu ckp sebijik dgn apa yg ko citer ni...
sbb tu la dia takut padahal baru pkl 8 pagi...


Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 11-3-2016 02:30 PM
apa yg akak cleaner tu ckp sebijik dgn apa yg ko citer ni...
sbb tu la dia takut padahal baru pkl ...

Errkkk...
Sebab tu aku suka maki org yg accidently tutup lampu masa aku dalam toilet!
Haishhh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:37 PM | Show all posts
mamapea replied at 11-3-2016 11:31 AM
mggu lps cleaner kt opis aku ni mencicit2 lari...dia ckp ada hantu dlm toilet...
masa dia kt dlm  ...

tingkat berapa Mamapea?

still kat menara kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:37 PM | Show all posts
cerita abg sy memang best!
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:48 PM | Show all posts
mamaezah replied at 11-3-2016 03:37 PM
tingkat berapa Mamapea?

still kat menara kan...

kt intermark..tgkt 50++

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:51 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 11-3-2016 03:13 PM
Errkkk...
Sebab tu aku suka maki org yg accidently tutup lampu masa aku dalam toilet!
Haishhh.. ...

kt sini lampu tak blh tutup...x tau suis kt mana
kalau nk pi toilet mmg kena keluar..toilet kt luar sblh lif...
ada lg 1 toilet kt blkg...kt pintu kecemasan...situ lg skeri meri...
sapa pun x berani pi toilet kt situ..
masa kt toilet lelaki kwn aku jumpa segumpal rambut panjang dlm sinki...
xtau la rambut sapa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 11-3-2016 03:48 PM
kt intermark..tgkt 50++

Kt intermark ada hantu ke? Integra ke vista?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Best2 cte ni....sy pernah naik ofis time weekend,sbb nak simpan barang seminar kt ofis...mmg seram sgt2,time tu dalam pukul 6lebey.....nak jadikan cite time tu jgk    ler rase nak g toilet,tp lorong ke toilet tu mmg gelap gelita....lampu y ada pun lampu emergency exit tu je(toilet dkt ngn staircase)....terpakse jgk ler redah kegelapan tu...tgh dlm toilet tu tbe2 dgr bunyi org sedang berjalan...berpeluh gk tnggu dlm toilet tu...

Da siap semua,sy kua toilet xpandang kiri kanan,tunduk je and terus masuk ofis n terus chaw......time nak balik tu lampu sign  emergency exit tu bley plak berkelip2.....n tetibe bunyi angin menderu,ntah dari mana datang nye angin....da kua drpd bangunan tu baru rasa lega sikit..tp lps kejadian tu mmg saya da xberani nak stay lepas jam 6....scary sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 08:36 AM | Show all posts
syahza replied at 14-3-2016 08:35 PM
Kt intermark ada hantu ke? Integra ke vista?

vista tower

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 15-3-2016 08:36 AM
vista tower

Ok harap dia x pindah integra tower
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 01:31 PM | Show all posts
syahza replied at 15-3-2016 12:54 PM
Ok harap dia x pindah integra tower

ko keje kt integra ke? berjiran la kita..

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 15-3-2016 01:31 PM
ko keje kt integra ke? berjiran la kita..

integra & dgr cerita dkt floor iols pun ada dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2017 09:56 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 14-3-2016 09:18 PM
Best2 cte ni....sy pernah naik ofis time weekend,sbb nak simpan barang seminar kt ofis...mmg seram s ...

mane2 pun akan ade...lg2 opis tu bkn kediaman kite...sdgkan kediaman kite pun diorg blh tumpang kadang...ape lg,pejabat yg hanya tmpt persinggahan kite utk cari rezeki kannnn...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2017 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kenarikelabu replied at 10-3-2016 05:45 PM
AKu kalo kt opis pun, tak hingin nk stayback. Paling last pun kul 8pm. Tu pun tgk kalau ada org la.. ...

fyi,semua thread sy,sy type time berseorangan kat office sekitar 3-5pg...bkn nk ckp besar...sbb ilham utk menaip bnde2 ni lg mendalam time2 cmtu banding time dalam keramaian umat...yes,sy ngaku pada mulanya mmg sy takut sbb seperti ade yg memerhati ketika sy menaip..tp dah lame2 jd seronok...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 08:29 PM | Show all posts
walaupun thread dah lama, tetap nak tanya.. mana kisah 3 uncle syib? harini marathon semua cerita uncle dalam ni.. hihih
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084130s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list