CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6162|Reply: 29

[Edisi SS- Speku] Pengurus burukkan artis sendiri?

[Copy link]
Post time 5-3-2016 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pengurus artis mainkan peranan penting dlm mengukuhkan nama anak seni. Namun, ada pula pengurus artis yg gemar memburukkan nama artisnya sendiri kepada org luar. Menurut rakan SS, cerita itu di sampaikan seorang penerbit teater yg pernah berurusan dgn pengurusan artis tersebut.

Cerita bermula apabila penerbit itu ingin melamat artis yg diuruskan individu itu dlm pementasan terbarunya. Maklumlah, bersandarkan populariti dan kejelitaan dimiliki, penerbit terbabit percaya artis itu dapat menarik orang ramai utk menonton teater berkenaan.

Bagaimanapun, belum sempat perbincangan bermula, pengurus terbabit sudah memberitahu penerbit itu mengenai masalah disiplin artisnya. Kata pengurus itu lagi, kalau sesi latihan teater bermula pada jam 10pagi, artis itu hanya muncul di lokasi jam 4 petang. Kalau mood artis itu tidak baik, mungkin dia datang lebih lewat atau tidak datang langsung ke lokasi itu.
Menurut pengurus itu, tabiat itu sukar dikikis dan kalau penerbit tidak bersetuju dengan 'syarat' artis terbabit boleh datang lambat,cari saja orang lain.

Sebaik saja diberitahu perkara itu, penerbit terbabit terus membatalkan hasratnya menyunting artis berkenaan.

Bagi SS pula, sepatutnya pengurus artis itu memberi nasihat pada majikannya dan bukan menjaja cerita buruk kerana ia menjejaskan nama baik dan masa depan insan seni terbabit.

-sumber HarianMetro Sabtu 5mac 2016 SosehSoseh

ni teater ombak rindu tu ke??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2016 10:14 AM | Show all posts
uqasha la kalau ombak rindu.. ke ada orang lain dapat offer sebelum uqasha?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya article ni maybe refer to fatiyya latiff. bukan uqasha
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiz zaqyah pon i byk dgr issue mcmtu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-3-2016 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Nayzu replied at 5-3-2016 10:17 AM
Rasanya article ni maybe refer to fatiyya latiff. bukan uqasha

yes , i pun rasa camtu. sebab uqasha yg dapat watak izah tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:33 AM | Show all posts
bobok_berhabok replied at 5-3-2016 10:20 AM
Tiz zaqyah pon i byk dgr issue mcmtu

tizz tu berlakon lg ke..? tgk kat ig mcm asik bersuka ria jek.. dh kawin ke.?

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Elokla pengurus tu bgtau sebelum nama dia dgn artis tu busuk dek perangai buruk retis haprak tu...lg teruk sampai saman menyaman nanti..pengurus pun dh pening
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 11:19 AM | Show all posts
Nayzu posted on 5-3-2016 10:17 AM
Rasanya article ni maybe refer to fatiyya latiff. bukan uqasha

teater tu memang ombak rindu ye you?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2016 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Fatiya selalu jgk berlakon teater kan... Kalau dia ada mslh disiplin teruk mcm tu takkan penerbit tu taktau? At least dgr gossip ke dari production lain...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 11:57 AM | Show all posts
kesiannnnnnnmm
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 12:16 PM | Show all posts
konfem ea fathiya latiff?
sayangnye.. muka dah cantik. tinggi pun tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 01:00 PM | Show all posts
bila attitude yang menjadi masalah,
tak ke mana la ko wahai retiss..
ada orang offer job pun nasib baik,
apa susah nye jadi orang berdisiplin,
sangat menyenangkn semua pihak tau,
nanti siap orang puji2 lagi,
orang lain pulak yang malu kalau kita selalu datang awal..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Laa..dia bukan jaja keburukkan tp memberitahu hakikat.rugi lah hire org pemalas mcm retis tu.ape dia ingat production tu dia punya ke nk ikut perangai pemalas dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 5-3-2016 10:33 AM
tizz tu berlakon lg ke..? tgk kat ig mcm asik bersuka ria jek.. dh kawin ke.?

Mcm mne nk blakon if disiplin trok
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengurus retis tu xnk hadap maki hamun dr teater prod la sb tu dia bgtau ng bersyarat skali.. Yg ss ni pi kutip bgi jdik gosip buat ap. At least pengurus tu professional..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiz zaqyah disiplin teruk? Calling2 @sepitsiput aka kak cham, apa beneran gosip ini? Sheols mendiva dah ke skrg? Pls no. Sheols very talented to the maxxx okeh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2016 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 5-3-2016 10:33 AM
tizz tu berlakon lg ke..? tgk kat ig mcm asik bersuka ria jek.. dh kawin ke.?

Xde kj tapi bsuka ria.untung la.aku pun jrg tgok die kj tapi bnyk bhuhahuha.ank org kaye mgkin die
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:08 PM | Show all posts
off topic tengok sitizzakiah kat OME Ganu tu adoi

boyak betul badannya. pakai tshirt pastu duduk ngan zizan kat tepi pantai
obviously berlapis-lapis spare tyre beliau.. adoi.. jagalah badan tizz..

si izara selamba mengaku buncit..
yang tizz ni nak cakap apa pulak kalau orang tegur ek
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:09 PM | Show all posts
btw si fathia memang ada masalah disiplin kan

calling @ALDRIN betulke gosip ni pasal artis pojaan uols
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 10:15 PM | Show all posts
mizzmimi replied at 5-3-2016 10:09 PM
btw si fathia memang ada masalah disiplin kan

calling @ALDRIN betulke gosip ni pasal artis pojaan ...

Yup. Dlu die penah kene sound dgn Fizz Fairuz sbb masalah disiplin. Time tu derang berlakon Stanza Cinta.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 03:05 PM GMT+8 , Processed in 0.094600 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list