Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1507
View
19
Reply

Bila Pereka Fesyen Reka Baju Ikut Objek Sekeliling, Inilah Jadinya

[Copy link]

Author: CARI-IIN       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-2-2016 02:58 PM | Show all posts |Read mode
Oleh Izzah Abbasy

Pereka fesyen atau designer sememangnya dilahirkan dengan daya pemikiran yang kreatif. Lihat sajalah hasil rekaan mereka adakalanya tidak masuk akal, tetapi mendapat tempat dalam kalangan artis terkenal mahupun golongan diraja dan sebagainya.

Perkembangan dunia fesyen juga seharusnya 'up to date' agar tidak menjadi mangsa fesyen.

Hasil kreadibiliti seorang pereka fesyen ini kadang-kadang mendapat idea atau sentuhan daripada keadaan atau objek sekelilingnya.

Sebab itulah, jika anda masih ingat rekaan baju yang digayakan penyampai radio terkenal, Fara Fauzana disamakan dengan ayam belanda. Tak kurang juga personaliti TV Neelofa yang pernah menggayakan 'kostum' seaakan watak Power Rangers Pink. Adakah pereka fesyen tersebut mendapat ilham daripada watak-watak yang mereka lihat itu? - CARI Infonet

11 Gambar Berikut Gaya Pemakaian Yang Menyerupai Objek Tidak Bernyawa


1. Wanita ni adalah design korider terbaik di dunia!


2. Apple of my eye.



3. Yang ni pula Android of my eye..




4. Betul peminat jenama beg tu.



5. Stokin lelaki ni menggunakan material yang sama dengan karpet.




6. Mungkin objek tu pun boleh dipanggil cikgu



7. Yang mana anda nak letak dalam poket?




8. Sama kan?



9. Macam sesumpah pulak kan?




10. Wanita ini pengsan selepas menyedari dia kelihatan seperti karpet.



11. Susahkan nak bezakan mana yang betul?



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-2-2016 03:07 PM | Show all posts
kreatif dan cantik!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebetulan ke ni. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 03:30 PM | Show all posts
kah kah kah.. nenek kokesyen terbaring atas karpet tu paling lucu
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 03:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
No. 5 tu menarik! Tapi 6 dan 8 tu sangat kebetulan!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 04:53 PM | Show all posts
comel je pili bomba tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala most designer cr ilham pon dr sekeliling mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xla pelik mana..masih kena gaya...nenek trbaring tu mmg lucu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 08:36 PM | Show all posts
haha cool stuffs ...yeah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 09:30 PM | Show all posts
haha yg last tu cute je
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 10:23 PM | Show all posts
hahaha..baju sama dgn lantai tu kelakar juga.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 11:36 AM | Show all posts
apa kejadah objek no 6 yg sama dgn cikgu tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 12:36 PM | Show all posts
BabyOnEarth: apa kejadah objek no 6 yg sama dgn cikgu tu


sarung kaki dia bro!..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 02:02 PM | Show all posts
no. 9 menarik!
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 02:59 PM | Show all posts
hahahahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 04:20 PM | Show all posts
semua best. aku pun nak ambik picture acah2 sesumpah mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 05:28 PM | Show all posts
Ini rare... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ket sini kdg2 blaku jgk..baju sama ngn lngsir, sama ngn alas meja..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2016 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
No 8 tu sebijik!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list