JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14187
View
101
Reply

MEDICAL FORUM: Jika ada masa, baca la (2 minit je)

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2016 07:10 PM | Show all posts |Read mode
List pendek:
-jika ada article yg forumer rasa nak sy comment isinya, tag je lah dgn @ tu.. insyaAllah I will comment
-jika ada article yg forumer rasa tak sesuai, tag aje
-jika ada article yg advertising servis / products (eg urut ke, ginseng ke), saya tak akan bagi negative or positive comments, walaupun saya setuju atau tak setuju, sebab saya rasa unethical for me to do so
-jika ada bulk advertising, saya akan close (unless author atau forumer lain tak setuju, depa boleh appeal)
-jika ada thread yang advertise sexual stuff atau vulgarity, saya akan close (walaupun appeal PM akan dibaca, tetapi not likely saya akan ubah decision; ya, sex is nice bla bla, saya lelaki jadi saya faham semua ini, tetapi di bod ini tak sesuai)
-jika ada pornographic contents or pics, saya akan close the thread and ban orang tu


***-jika ada medical personal, hospital workers atau doctors yang promote clinic depa ke, atau promote sesetengah ubat dengan proprietry name and not the generic or chemical names, mereka akan diban dan thread mereka akan saya save; ini adalah suatu yang amat tak ethical dan adalah antara sebab doctors di strike off dari registry di UK, US, Europe an many other countries; dan saya akan refer the author utk mengadap SMod @medangmru atau Administartor Cari ie @admin6 (malah jika mereka di sebutnama di MMC, tentu sekali MMC akan remove doctor itu dari medical registry); contoh:
(thread dari 'drkarthi' pada 10/08/2015. ianya bersifat personal advertizing, memberi totally wrong information dan cuba membuat pesakit meninggalkan jalan rawatan yang diiktiraf oleh MMC, government dan world medicine, kearah clinic nya, kesan tak mendapat rawatan medical boleh membawa maut.)
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=889912&fromuid=1087093


-jika ada thread about sexual health, or sexual issues, rasanya jika forumers tak rasa teruk sangat, saya lebih cenderung untuk allow
-jika ada replies yg nak saya baca, please tag @


Wassalam dan selamat sejahtera

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2016 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Berita paham. Selamat menjalankan tugas mod baru.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2016 08:36 PM | Show all posts
Mary_jane replied at 20-2-2016 07:59 PM
Berita paham. Selamat menjalankan tugas mod baru.

Mekasih, haaa, jadi MJ jgn letak porn sini tau!
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2016 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 20-2-2016 08:36 PM
Mekasih, haaa, jadi MJ jgn letak porn sini tau!

Lol, takkan lah. Ngee.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 10:12 AM | Show all posts
doc saya dah masuk dlm forum rules kat atas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2016 06:21 AM | Show all posts
medangmru replied at 21-2-2016 10:12 AM
doc saya dah masuk dlm forum rules kat atas.

Mekasih SMod
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 11:06 AM | Show all posts
wow....
dah naik pangkat...!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2016 05:31 AM | Show all posts
redd_07 replied at 23-2-2016 11:06 AM
wow....
dah naik pangkat...!!!

Mekasih... awak tolong ingatkan jika silap ye?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 24-2-2016 05:31 AM
Mekasih... awak tolong ingatkan jika silap ye?

Insyallah... Congrats btw,.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 10:59 PM | Show all posts
ok, noted....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2016 04:02 AM | Show all posts

ha, ikut undang undang tu tau, tak nanti kena kutil (ie cubit)
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 11:04 AM | Show all posts
dah baca, akak pun take notes
dan nk ucap terima kasih jugak sbb dah jawab pertanyaan akak kat thread yg satu lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2016 09:26 PM | Show all posts
fatehana replied at 15-3-2016 11:04 AM
dah baca, akak pun take notes
dan nk ucap terima kasih jugak sbb dah jawab pertanyaan akak kat thre ...

Terima kasih kembali, kak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 10:53 AM | Show all posts
ok ..noted
TQVM..jugak sbb da menjawab semua pertanyaan akk ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2016 06:19 AM | Show all posts
haryatie replied at 21-3-2016 10:53 AM
ok ..noted
TQVM..jugak sbb da menjawab semua pertanyaan akk ...

barakAllah akak
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 05:35 PM | Show all posts
noted dr.. dr mmg best la.. setakat ni mmg jawab je semua soalan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 05:47 PM | Show all posts
ok, noted dr @ipes2..

selamat menjalankan tugas..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2016 03:35 AM | Show all posts
kak_sall replied at 17-5-2016 05:35 PM
noted dr.. dr mmg best la.. setakat ni mmg jawab je semua soalan...

Mekasih; harap jawapan sy membantu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2016 03:35 AM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 17-5-2016 05:47 PM
ok, noted dr @ipes2..

selamat menjalankan tugas..

mekasih Evie, jika tersalah awak tegur lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2016 08:17 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 17-5-2016 05:47 PM
ok, noted dr @ipes2..

selamat menjalankan tugas..

mekasih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106327s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list