CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 4342|Reply: 15

Orang Sering 'Judge' Anda Dengan 7 Benda Kecil Berikut

  [Copy link]
Post time 18-2-2016 05:25 PM | Show all posts |Read mode


Oleh : Fyruz Hanna




Pertama kali anda melihat seseorang, pastinya anda akan terus membuat tanggapan awal mengenai seseorang mengenai perangainya: .... hanya dengan apa yang mereka tunjuk.


Kadang-kadang apa yang mereka bawa tanpa sedar sebenarnya memberi gambaran ciri/kriteria seseorang.


Teliti 7 benda kecil berikut untuk bantu anda lebih mudah kenali manusia disekeliling anda.


1. Tulisan tangan


Melalui tulisan, anda boleh tahu bagaimana seseorang itu, menurut kajian seseorang dengan tulisan yang besar merupakan seorang yang out-going, sukakan perhatian manakala mereka yang bertulisan kecil lebih pemalu dan teliti.


2. Warna


Menurut Psychology Today, kekerapan pilihan warna baju yang sama boleh membuktikan siapa anda. Mereka yang kerap pakai warna hitam adalah mereka yang sensitif, artistik dan lebih teliti manakala mereka yang sering berpakaian merah penuh semangat dan sering usaha tinggi.


3. Gigit kuku


Sesetengah tabiat yang kerap dilakukan jelas mempamerkan personaliti seseorang. Dan mereka yang sering tanpa sedar gigit kuku merupakan seorang perfectionist, walaupun kadang-kadang sering berdebar.


4. Kasut


Dengan kasut anda boleh dinilai tahap ekonomi, pendangan politik, tahap pemikiran. Hebat kan!


5. Mata


Kata orang dari mata jatuh ke hati. Mata kamu dapat gambarkan siapa kamu sebenar.Kata orang jika kamu sering lari-larikan mata, anda seorang yang tak jujur.


6. Punctuality


Betapa awal atau lambat anda datang untuk apointment beri kesan pada personaliti anda. Sebab itu, jika anda mencari kerja, anda memang disarankan datang awal. Jangan biar orang menunggu. -CARI Infonet.

Sumber: lifehack
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-2-2016 06:32 PM | Show all posts
No 6 memang aku !

Yg mata tu aku x suka tgk org direct ke mata lebih2 kat laki2...aku pemalu org nya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 09:02 AM | Show all posts
hahaha...no 1 aje dah tak kena dah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 05:44 PM | Show all posts
comel suka tgk orang pada kasutnya... tp kalau orang tgk kasut comel memang x bole teka la comel ni mcm mne..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2016 02:44 AM | Show all posts
tulisan aku hauk - sbb dh jarang sangat menulis (2,3 bulan skali). bila nk receive signoff courier, balasah.. aku sendiri ssh nk baca. kalau nk tulis elok2, kena tulis lambat2 seketol2.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2016 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
semua pn aku xde
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2016 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tulisan tangan makcik sedang sedang comel jer condong ke kanan, makcik suker pakaian casual black, white and grey, yaaaazzz mase kecil sekolah rendah kawan yang ajar gigit kuku but sekarang makcik dah stop pengotor ler gigit gigit kuku ni nakkkkk perfectionist aper nyerrrr, i love black ankle boot, yaaaazzzz makcik kalau bercakap wajib tengok mata bukan macam kawan makcik kalau bercakap mata nyer melilo dok menengok muka makcik jealous ker haper lastly yaaaazzz I'm a punctual person kadang kadang jer lewat
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2016 01:23 AM | Show all posts
Suka baju hitam, gaya mutu keunggulan sexy... tp org yg xsuka berkasut kira mcm mana plk tu, slipper je memanjang

ada org bergaya xkena tempat pkai sunglass kat dlm bangunan & tempat teduh, ntah apa

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2016 04:45 PM | Show all posts
No 6 memang aku !
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 04:45 PM | Show all posts
No 6 memang aku !
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 02:06 PM | Show all posts
Boleh diterima...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2016 04:15 PM | Show all posts
good info. noted.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 01:24 PM | Show all posts
bagus info ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 11:32 AM | Show all posts
aku tengok kuku org tu, tak kira la lelaki or pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 01:45 PM | Show all posts
mata tu susah sikit...cam unfair plak kena judge.
kdg aku tak pandang memang sebab segan , low self confident
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
bau ketiak..klu kuat bau, mmg pengotor
style rambut
kuku
misai janggut
gigi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 04:45 PM GMT+8 , Processed in 0.250472 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list